Kaše na noc pro čtyřměsíční?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kaše na noc pro čtyřměsíční?
Ahoj cca 3tt je dcera plně na um. Předtím s dokrmem kvůli žloutence a císaři jsem se nerozkojila. Dcera pije 6* denně um cca kolem 150-170ml… Vecer před 7 dostane láhev a většinou již o 19:30…vzbudí se v 11 na mliko to ještě usne pak se vzbudí ve 2 dostane mliko a už nespí. Mohu houpat, zavinovat nic. Usne až ve 4. V 5 zvoní manželovi budík do práce a v 6 už dcera vstává. Takže všeho všudy spím denně 3hod a už to nedávám… Přes den spí dcera opravdu málo jen 3* 20min a víc ani ň. Dřív vstávala na první mliko kolem 2 hod ranní a pak v 5…takže mi nevadilo že 8d 5hod nespí… Byla jsem relativně vyspana.. Ale teď je to peklo. Po druhém probuzení v noci už nespí. Přes den zkoušíme dávat zeleninu ake statečně to bojkotuje. Přemýšlela jsem dát na noc kaši ale mám strach aby jí to spíš neublizilo… Co myslíte. Zkoušela jsem s ní spát v posteli cumel nic. Proste chce mléko. Dcera je narozena 31.7. Mám obavu aby neměla po kaši bolení. Přemýšlela jsem že bych jí přidala jen trochu k um do lahve večer ale nevím jestli by bylo ideál jí dávat kaši z láhve… Váží necelých 7kg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkusit to můžeš, ale těžko říct, jestli to zabere. Ten spánek se jim často mění, já taky někdy v noci hned nezabere. I naše 15m dcera občas v noci hodinu povídá. Třeba malé už rostou zuby. Kaše se na noc moc nedoporučuje, ale jestli máš pocit, že by to zabralo, tak to jednou zkus a uvidíš. Já bych si od toho moc neslibovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, spánek se mění každou chvíli. Má přes den hodně zážitků a pohybu, tak třeba hůř usíná. A zeleninu si časem vezme, ještě k tomu není asi vhodný čas. já nabízela asi 2 týdny než aspoň olízla lžičku. kaši zkusit můžeš, ale je možné, že to vůbec nezabere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to bude jen spánková fáze. Měla jsem ji u obou dětí, kdy si dělaly noční mejdany. Já prostě nechala zhasnuto, i kdyby se na hlavu stavěly. Pár týdnů to trvalo, ale pochopily, že se v noci spí. Je to hrozné období, v té době jsem chodila po obědě spát s nimi a u staršího, který přes den taky spal po čtvrt hodince, jsem vrazila kočár tátovi a poslala ho na procházku. Já mezitím dospávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak, osobně bych kaši nedávala, je plná sacharidů. Bála bych se spíš, že bude mít opačný účinek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další věc. Píšeš, že dostane mléko 19.30 a vzbudí se v 11. Pak spí do dvou. Tak chod prostě spát s ní kolem té osmé, spánek se ti tím prodlouží. Jestli mě mateřství něco naučilo, tak to, že je pro všechny nejjednodušší se přizpůsobit režimu dítěte, nikdy ne naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 bohužel neusnu čumím do zdi i kdybych se stavěla na hlavu. Zabírat začnu kolem 22 hod… A ona sevtbzdi v 11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ufinka87 a to nemůže v těch 11 nakrmit manžel? Vždyť je na UM
chápu, že ráno vstává, já po svém taky noční vstávání k dítěti nepožadovala, ale v těhlech případech se zvedl sám od sebe a nechal mě spát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 ano krmim potmě nemluvím a neprebaluju protože bych ji neuspala ani v těch 11…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 no to by mohl ale jeho dcera nevzbudi spí tak že by ho výstřel z kanónu nevzbudil. Řekl mi že jestli se jí nechcespat a nebreci mám ji nechat tak ať si povídá a já mám spát. Bohužel já usnu jen když spí ona
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaši bych nedávala. To jsou sacharidy, hůře se trávi, může ještě nabudit spíše, bolet bříšlo. Já dávala kaši až v 8m a ještě na snídani. A pochybuji že by to pomohlo. Bude to prostě jen nějaká spánková fáze, jediné je vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ufinka87 přes den ti tatínek nevezme kočárek na 2-3 hodiny? to by ti bodlo si pospat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše zkusit můžeš, ale jestli to bude mít efekt. U nás kaše fungovali, ale nedělala jsem je husté na lžičku, ale tak aby ji mohli vysát z láhve. U prostřední dcery zafungovalo až normální jídlo s námi. A taky jsem měla všechny děti u sebe v posteli. To bych řekla, že zabralo nejvíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
@Ufinka87 přes den ti tatínek nevezme kočárek na 2-3 hodiny? to by ti bodlo si pospat.
mě třeba spánek přes den pomůže jen když je hned po obědě. Pokud je až později odpoledne, tak je to spíš na škodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit