Kašel a nakažení neštovicemi

2482
23.2.13 15:49

kašel a nakažení neštovicemi

Dobrý den,

mám na vás zkušené takové dotaz :mrgreen: :lol:… Kristýnka má od včerejška kašel, na který bere sirupy. Teplotu nemá, rýmu minimálně :think:, téměř nic neodsaju a dýchání má volné :kytka:
Dnes jsem se dozvěděla od kamarádky, že její děti mají neštovice. Ráda bych právě nechala Kristýnku nakazit v tomto počasí.
Mohl by mít kašel nějaký špatný vliv na neštovice? Nerada bych něco udělala špatně, raději se ptám.
V pondělí budu volat mudr, abych se optala, ale ráda bych uslyšela názor i jiné maminky. Kristýnce jsou 2 roky a 2 měsíce, kdyby to někdo neviděl v podpisu.
Jinak ráda bych si to odbyla teď, když jsem doma, než až půjdu do práce :)
Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
23.2.13 15:56

@lucije28 Neštovice jsou stejně nejvíc infekční dva dny před prvními pupínky, takže bych počkala, až to dostanou další děti (nebo to děti kamarádky mají všechny najednou), to už by ta tvoje mohla být bez kašle. U sourozenců to většinou dostane ten další po 14 dnech (třeba u nás to tak prý bylo přesně na den - jsme tři sourozenci a měli jsme to postupně přesně po 14 dnech).

Příspěvek upraven 23.02.13 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.2.13 16:00

Ahoj, já mám kluky na antibiotikách a kamarádka volala taktéž, že mají neštovice, které jsme si také chtěli odbýt.. hladala jsme na netu, někde jsem našla, že v žádném případě nenechat nakazit při nemoci či nachlazení, že pak může být horší průběh neštovic.. u nás je to jasné, u tebe bych se na to také vykašlala. Asi tě to mrzí stejně jak mě, ale nechala bych to na později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.2.13 16:03

Chápu tvé důvody, mám je podobné a mám dvojčata, takže u nás to tipuji tak na měsíc minimálně, jinak jestli budeš tak hodná, tak sem písní pak vyjádření vaší dr. jak se k tomu staví. díky denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
23.2.13 16:04

Nikdy bych nenechala záměrně nakazit dítě a už vůbec ne oslabené jinou nemocí.

Všechny tři děti si prodělali neštovice před vánoci, prostřední to chytila ve školce, měla je i malinká pětiměsíční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.2.13 16:13

Lokynko,
potom co jsem viděla jedno dítko osypané v létě při letních pařákách, celé zpocené, svědivé s horečkami…tak to byl muj jediný duvod to zkusit, aby případně někdy nemuseli trpět přes léto..Ostatním nemocem se samozřejmě vyhýbáme, jen ty neštovice, z těch mám vítr:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
23.2.13 16:16

@lokynka - vidíš, a já bych jí klidně nechala tímto typem nemoci nakazit… proč ne? Je přece úplně jedno, jestli si to odbyde teď nebo za rok, ne? A právě proto se ptám, jestli mohu s kašlem nebo ne,,, tak nebuď, prosím tak moc chytrá. Neptám se na Tvý děti, ale na svý :palec:
@hkac - mají to její dvojčata, tedy jedno z nich, druhý zatím nic..
@dinčik - určitě, napíšu v pondělí, co na to moje doktorka, je velice rozumná :palec: :palec:, ale rozhodně mne to mrzí, protože je na to dobrý čas :potlesk:, ale zase nejsem blázen, abych jí ohrozila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.2.13 16:18

@lucije28 Já bych počkala, až to chytne to druhé dítě ;). Kašel snad nebude navěky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
23.2.13 16:19

@hkac - počkám, ale beztak zavolám svojí doktorce, aby mi sdělila její názor :pankac: :pankac:… A Kristýna má kašel poprvé, takže netuším, jak dlouho to může trvat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.2.13 16:25
@lucije28 píše:
@lokynka - vidíš, a já bych jí klidně nechala tímto typem nemoci nakazit… proč ne? Je přece úplně jedno, jestli si to odbyde teď nebo za rok, ne? A právě proto se ptám, jestli mohu s kašlem nebo ne,,, tak nebuď, prosím tak moc chytrá. Neptám se na Tvý děti, ale na svý :palec:

Co teda chceš od diskuze? Někdo ti napíše, že by nenechal a ty ho utřeš? Tak si měla diskuzi nazvat - chci něchat nemocné dítě nakazit ještě neštovicemi, schvalte mi to.

Nedala bych záměrně dítě nakazit nikdy. Kdyby mělo dítě nějaké komplikace a to riziko zanedbatelné není, neodpustila bych si to.

Vyjádření doktorky ti můžu vyvěštit. Neschválí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
23.2.13 16:27

@Baba - ano, chci jí nechat nakazit neštovicemi a nežádám o schválení, mám svůj rozum a nepotřebuji rady ostatních, ale chci vědět, zda to je možné nebo ne, když má kašel… Tak se prosím, vyjádři k tomu, na co se ptám a né, aby ses tu blejskla, že jsi ta, která všechno ví a všechno zná…

Příspěvek upraven 23.02.13 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
23.2.13 16:29

A to je klasika, na něco se člověk zeptá a mraky chytrých dam Ti začnou dávat jiné a zaručené rady :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.2.13 16:31
@lucije28 píše:
@Baba - ano, chci jí nechat nakazit neštovicemi a nežádám o schválení, mám svůj rozum a nepotřebuji rady ostatních, ale chci vědět, zda to je možné nebo ne… Tak se prosím, vyjádři k tomu, na co se ptám a né, aby ses tu blejskla, že jsi ta, která všechno ví a všechno zná…

Tak proč zakládáš diskuze? :roll:
Nevíš, co z toho kašle bude, klidně se ti z toho může rozjet zápal plic. Ale jo, proč to nezkusit zkombinovat s neštovicema :palec: Děti vydrží hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
23.2.13 16:36

@Baba - proč zakládám diskuze? Abych se dozvěděla i jiný názor… a né, že ty to celý překombinuješ podle sebe a napíšeš, že mám založit diskuzi „chci něchat nemocné dítě nakazit ještě neštovicemi, schvalte mi to“… kdyby sis pořádně přečetla můj úvodní příspěvek, nepsala bys nesmysly :zed: :zed:
A právě proto se ptám, co na to ostatní, když dítě kašle… a já vím, že má kašel, PROTO SE INFORMUJI ZDE a pak u lékaře a ROZHODNĚ NIKAM NECHODÍM A NEDĚLÁM NĚCO, ČÍM BYCH OHROZILA MÉ DÍTĚ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.2.13 16:51
@Baba píše:

Nedala bych záměrně dítě nakazit nikdy. Kdyby mělo dítě nějaké komplikace a to riziko zanedbatelné není, neodpustila bych si to.

Ale pokud dítě pak někdy neštovice dostane, což je hodně pravděpodobné, tak ty komplikace může mít taky. A VĚTŠINOU je to tak, že mladší dítě (samozřejmě nemyslím novorozence) mívá průběh lehčí.

Tím nechci psát, že záměrné nakažení dětí schvaluju nebo ne. Já s tím tak trochu bojuju sama - starší je měla, mladší ne, plánujem do budoucna dovolenou a radši bych v té době měla neštovice odbyté (starší je měla v létě, nakazila se kdovíkde, v té době nechodila ani do školky a nikdo v našem okolí je neměl, nebo jsem to aspoň nevěděla). U starší ve škole teď neštovice jsou, někteří její spolužáci je mají, tak červíček hlodá. Zvlášť u holek je lepší, když si je odbydou včas a ne třeba pak v těhotenství.

Mch věštit názor doktorky můžeš, já třeba znám jednu, která svoje děti záměrně nakazit chtěla (dokonce „musely“ pít ze skleničky po sourozenci, který nemocný byl), takže jednoznačné to taky nebude ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí