Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můj chlapeček 3,5 let měl zánět průdušek. Naposledy byl nemocný před rokem.
Začalo to 2 dny rýma, pak kašlík a třetí den se kašel zhoršil a když měl zvýšenou teplotu 37,2, tak jsme jeli odpoledne na pohotovost.
(Malý je rizikový, je nedonošený, loni měl stejné příznaky a byl na JIP).
Tam mu dělali test a naštěstí to bylo na začátku a domů nás poslali s tabletkami kortikoidy, měli jsme pokračovat v sirupech proti kašli, inhalovat vincentku a ještě foukat ventolin.
Museli jsme 2× k jeho lékařce na kontrolu.
Vše se lepšilo, ale těsně před štědrým dnem začal mít velkou rýmu, teklo mu moc hlenu z nosu. Já to brala, že na konci nemoci to asi konečně leze ven. Měl předtím vlhký kašel, ale nic nešlo a já jsem byla nemocná s ním a také jsem všechno vysmrkala.
Akorát poslední 2 dny se zase přidal ráno kašel. Je to jen ráno, přes den je to v pořádku a ta rýma se mi včera taky zdála lepší.
Chci se jen zeptat jestli vaše děti taky po nemoci měly tento stav.
Tatínek tvrdí, že uzlinka co měl je menší, že to asi jen vykašlává (dnes ráno jsem už nic nenahmatala), ale já se bojím, že to je zase nějaká nová nemoc?
Vždy mu každá nemoc takto začíná, ne končí.
No jak píšu, malý až na týdenní rýmů rok nebyl nemocný. Před tím měl si v 10 m atb a jinak nic. Tak zkušená moc nejsem.
Doktorce volat budu, ale má zavřeno, někdy mě zbytečně plaší, jindy mi řekne, že proč jsem chodili?? Čekárnu má stále plnou nemocných děcek, tak nechci zase zbytečně plašit.
tak aby v čekárně zase něco po nemoci nechytl.
Má D, probiotika i C snažíme se to zase vyležet.
Příspěvek upraven 27.12.22 v 09:22
Pokud nejsou horečky nebo dušnost, tak dítěti nejlépe prospěje domácí léčba s vycházkami, než vysedávání v čekárně plné nemocných.
@Lujza031 píše:
Ahoj holky,
můj chlapeček 3,5 let měl zánět průdušek. Naposledy byl nemocný před rokem.
Začalo to 2 dny rýma, pak kašlík a třetí den se kašel zhoršil a když měl zvýšenou teplotu 75,2, tak jsme jeli odpoledne na pohotovost.
(Malý je rizikový, je nedonošený, loni měl stejné příznaky a byl na JIP).
Tam mu dělali test a naštěstí to bylo na začátku a domů nás poslali s tabletkami kortikoidy, měli jsme pokračovat v sirupech proti kašli, inhalovat vincentku a ještě foukat ventolin.
Museli jsme 2× k jeho lékařce na kontrolu.
Vše se lepšilo, ale těsně před štědrým dnem začal mít velkou rýmu, teklo mu moc hlenu z nosu. Já to brala, že na konci nemoci to asi konečně leze ven. Měl předtím vlhký kašel, ale nic nešlo a já jsem byla nemocná s ním a také jsem všechno vysmrkala.
Akorát poslední 2 dny se zase přidal ráno kašel. Je to jen ráno, přes den je to v pořádku a ta rýma se mi včera taky zdála lepší.
Chci se jen zeptat jestli vaše děti taky po nemoci měly tento stav.
Tatínek tvrdí, že uzlinka co měl je menší, že to asi jen vykašlává (dnes ráno jsem už nic nenahmatala), ale já se bojím, že to je zase nějaká nová nemoc?
Vždy mu každá nemoc takto začíná, ne končí.
No jak píšu, malý až na týdenní rýmů rok nebyl nemocný. Před tím měl si v 10 m atb a jinak nic. Tak zkušená moc nejsem.
Doktorce volat budu, ale má zavřeno, někdy mě zbytečně plaší, jindy mi řekne, že proč jsem chodili?? Čekárnu má stále plnou nemocných děcek, tak nechci zase zbytečně plašit.tak aby v čekárně zase něco po nemoci nechytl.
Má D, probiotika i C snažíme se to zase vyležet.
zatím bych nikam a nešla a sprav si tu teplotu ![]()
Nova ryma a novy kasel, nova viroza, mozna z cekarny. K detske bych hned nechodila, chytnete akorat neco dalsiho v teto dobe.
JJ taky nechci do čekárny, no hold zase vyležíme. ![]()
Malý je jinak veselý jako sluníčko… ![]()
Naši byli nemocný před 14 dny a ráno kašlou pořád
vykaslavaji hleny z noci
Nam zacala nemoc v patek 16. 12. Uz jsme par dni bez horecek. Ale porad cely den chrchlame (vykaslavame), vsichni krome manzela.