Kastrace feny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28294
6.1.10 14:06

No jo holky, to všechno o té březosti vím, lítáme s ní po venku, snažíme se ji utahat jak koně, i žrát dostává míň, ale i tak tomu nikdy nezamezím… To je už moje druhá fena s falešnou březostí :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12738
6.1.10 14:15

Holky kastrací psa rozhodně nezkazíte. Fakt jsme se toho báli, ale je to zbytečné. Jsme rádi, že jsme se rozhodli mladou dál netrápit. Ulevíte jak fence, tak sobě :-D Žádné vedlejší negace to rozhodně nemá, krom toho, že nemůže mít štěňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
doufunkaaa
2.2.10 14:14

kastrace

Ahojte,
my jsme nechávali kastrovat naši fenku včera, stálo to 2700, máme r.ridgebacka. Cena se prý pohybuje podle váhy psa :-)náš váží 33kg, jinak my jsme dostali po kastraci límec a košilku, zatím si ránu nelíže. Včera večer, když jsme se vrátili domů, tak pořád kňučela,2krat zvracela,ale to je prý normální. ještě jsem nespala, pořád ji hlídám. Taky jsme dostali antibiotika a analgetika.

• Citovat
  • Upravit
17630
29.12.12 07:34

Ahoj, moc prosím o radu kdo má zkušenosti s rekonvalescencí po kastraci.
Mám doma jedenáctiletou bišonku, která byla v neděli na operaci. Měla zánět dělohy a už dost ošklivý, musela okamžitě na stůl :(
Teď je v pohodě, veselá, poskakuje, jí, pije. Akorát jsem si včera všimla, že má zase trochu krve v moči. Tak se chci zeptat, jestli je to v rámci hojení v pořádku, nebo je to další problém??
Asi budu stejně volat na veterinu, ale ráda bych věděla jaké jsou vyhlídky. Čuba je moje čtvrté dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11485
29.12.12 09:41

@Vera111
Určitě běžte na veterinu co nejdřív. :mavam:

Jinak ne vždy je fena po kastraci úplně bez problémů, kor ty starší holky to prostě hůř snášejí. Jinak naše fenka trpí po kastraci inkontinencí, bere horomony estrogeny a jakž takž je to dobré. Má 12,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
29.12.12 10:19

@Almondea teď ráno jsem tam zase nic nenašla :nevim: Já tam zavolám, třeba je to normální. Achjo, už mi z toho asi hrábne - tři děti, tři psi… :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.2.13 18:49

Ahoj, chceme nechat fenku taky vykastrovat, za prvé kvůli hárání, máme jí v bytě a jsou tu děti a chodí s ní ven malá dcera, tak se bojím, aby po ní neskočil nějaký pes a nepokousal holku, protože ta si bude pejska každopádně chránit. Ráda bych věděla jak se chovaly vaše fenečky po kastraci, spousta lidí mi říká, ať jí necháme ať má alespoň jednou štěňata, že jsou jinak zlé :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9351
13.2.13 19:01

My jsme minulý pátek kastrovali jednu fenku (za týden jde druhá), v pátek jde na vytáhnutí stehů a už si i s krunýřem na krku půlku vytahala :zed: Ale jizva drží naštěstí :roll:
Kastrovali ji ráno, odpoledne jsme ji vyzvedli a už byla veselá a běhala tam, prý jim i utekla z klece :think: :lol: Od té doby je v pohodě, jako kdyby jí ani nic nedělali, zvířata fakt všechno snáší líp než my. Nás to stálo skoro 3tis. má něco přes 5kg. A je jí 6r.
Jsem zvědavá na tu druhou hafu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
13.2.13 19:02
@rozmary píše:
Ahoj, chceme nechat fenku taky vykastrovat, za prvé kvůli hárání, máme jí v bytě a jsou tu děti a chodí s ní ven malá dcera, tak se bojím, aby po ní neskočil nějaký pes a nepokousal holku, protože ta si bude pejska každopádně chránit. Ráda bych věděla jak se chovaly vaše fenečky po kastraci, spousta lidí mi říká, ať jí necháme ať má alespoň jednou štěňata, že jsou jinak zlé :nevim:

to je prý pověra, že musí mít fena alspoň jednou štěňata. Jeden vet mi říkal, že pokud ale nemá, je lepší kastrovat, že pak nehrozí nádory pohl. orgánů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.2.13 19:26
@Zebra píše:
My jsme minulý pátek kastrovali jednu fenku (za týden jde druhá), v pátek jde na vytáhnutí stehů a už si i s krunýřem na krku půlku vytahala :zed: Ale jizva drží naštěstí :roll:
Kastrovali ji ráno, odpoledne jsme ji vyzvedli a už byla veselá a běhala tam, prý jim i utekla z klece :think: :lol: Od té doby je v pohodě, jako kdyby jí ani nic nedělali, zvířata fakt všechno snáší líp než my. Nás to stálo skoro 3tis. má něco přes 5kg. A je jí 6r.
Jsem zvědavá na tu druhou hafu :|

Ty jo tři tisíce? U nás to je cenově podle váhy, psi do 10 kg 1500kč kolem 20kg 2000kč. 8o Ta naše je hodná i teď, jo, nenechá si skákat půl hodiny po hlavě, ale jinak je fakt zlatá. Je to kříženec bígla s jezevčíkem(údajně :mrgreen: )a jezevčíci prý jsou pěkný palice, tak doufám, že jí nějak neuškodíme, teď tahá už třetí týden kalhotky, to je hrůza má kaťat víc než holky :roll: převlíkáme často, leze k holkám do postele, je to nepříjemný jak pro ni tak pro nás, takže při první možné příležitosti půjde.

• Citovat
  • Upravit
9351
13.2.13 19:38
@rozmary píše:
Ty jo tři tisíce? U nás to je cenově podle váhy, psi do 10 kg 1500kč kolem 20kg 2000kč. 8o Ta naše je hodná i teď, jo, nenechá si skákat půl hodiny po hlavě, ale jinak je fakt zlatá. Je to kříženec bígla s jezevčíkem(údajně :mrgreen: )a jezevčíci prý jsou pěkný palice, tak doufám, že jí nějak neuškodíme, teď tahá už třetí týden kalhotky, to je hrůza má kaťat víc než holky :roll: převlíkáme často, leze k holkám do postele, je to nepříjemný jak pro ni tak pro nás, takže při první možné příležitosti půjde.

asi je to drahý, ale hledala jsem nějakýho jinýho veta blízko, ten náš už operace nedělá :roll: Ale u minulýho veta měli fenu do 10kg za cca 2500, tak asi jak kde :nevim: Ta druhá má kolem těch 10kg, tak jsem zvědavá na cenu :|
Určitě do toho jděte, my už to plánujeme 6 let (jedna je z útulku a chtěli po nás kastraci :oops: ), ale obě, to je pálka, tak až teď. To hárání v bytě je určitě nepříjemný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.2.13 19:46
@Zebra píše:
asi je to drahý, ale hledala jsem nějakýho jinýho veta blízko, ten náš už operace nedělá :roll: Ale u minulýho veta měli fenu do 10kg za cca 2500, tak asi jak kde :nevim: Ta druhá má kolem těch 10kg, tak jsem zvědavá na cenu :|
Určitě do toho jděte, my už to plánujeme 6 let (jedna je z útulku a chtěli po nás kastraci :oops: ), ale obě, to je pálka, tak až teď. To hárání v bytě je určitě nepříjemný :?

No to ti povím že je to nepříjemný, nehledě na to, že poslední tři dny, nevím proč, je vyvenčená vykaděná a klidně mi do těch kaťat hodí bobek, je možný že by to odkoukala od našeho šotka :mrgreen: To máte ale nějakou soukromou kliniku ne? U nás je taky soukromá, tam se ceny pohybují podobně jako u vás.

• Citovat
  • Upravit
9351
13.2.13 20:47
@rozmary píše:
No to ti povím že je to nepříjemný, nehledě na to, že poslední tři dny, nevím proč, je vyvenčená vykaděná a klidně mi do těch kaťat hodí bobek, je možný že by to odkoukala od našeho šotka :mrgreen: To máte ale nějakou soukromou kliniku ne? U nás je taky soukromá, tam se ceny pohybují podobně jako u vás.

bobek, jo? :roll: :lol:
Klinika je soukromá, ony jsou i jiný? :think: :nevim: Ale nechtěla jsem k nějakému řezníkovi, tento má klece po operacích, hodně vybavení, nechává si je na pozorování, atd. tak jsem se tolik nebála, že to dopadne špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocandrle
14.2.13 08:48
@rozmary píše:
Ahoj, chceme nechat fenku taky vykastrovat, za prvé kvůli hárání, máme jí v bytě a jsou tu děti a chodí s ní ven malá dcera, tak se bojím, aby po ní neskočil nějaký pes a nepokousal holku, protože ta si bude pejska každopádně chránit. Ráda bych věděla jak se chovaly vaše fenečky po kastraci, spousta lidí mi říká, ať jí necháme ať má alespoň jednou štěňata, že jsou jinak zlé :nevim:

Určitě doporučuji kastraci - ze zdravotních i provozních důvodů (hlídání v době hárání apod.). Na feně to po zahojení operační rány ani nepoznáte. Samozřejmě může docházet k inkontinenci, ale to se přihodí i u starších nekastrovaných fen, stále pozitiva nad negativy převažují.
Pokud nějaký známý tvrdí, že bez štěňat bude fena zlá, tak možná tuto informaci předává pouze z nedostatku vlastních vědomostí, chování vůči lidem/psům záleží na spoustě jiných faktorů než to, jestli měla fena v mládí 1× vrh. Na druhou stranu si představte, kolik by muselo existovat zlých fen - kastrace není tak výjimečný zákrok (ale ne banální) a naštěstí existuje spoustu zodpovědných chovatelů, kteří nechají nechovnou fenu v mládí vykastrovat a na druhou stranu si uvědomte, jak by vypadala situace se psy, pokud by každá fena měla min. 1× za život štěňata.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
15.2.13 20:16

Ještě se zeptám, jak dlouho trvá ta kastrace? Jsme objednaní na středu v 15 hodin, přes noc tam nebude, tak by mě ještě zajímalo jak to proběhlo hned po operaci, když už jste měly pejska doma. Počítám s tím, že budu mít noční u psa, tak bych ráda věděla jak mu třeba můžu pomoc, kdyby mu bylo nějak extrémě zle po narkoze :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný