Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@holka_z_hor píše:
@Pears206 tak za zeptání nic nedáme, že. Když to může založit kdokoli, tak proč ne někdo z adminek. A jen nasdilet odkaz na sbírku. Všechno to pak mají pod palcem a na starost ty organizace, co možnost sbírky poskytují.
Není to tak jednoduché, byla jsem u toho, když známá před pár lety zakládala sbírku pro dětské onkologické pacienty na konkrétním oddělení konkrétní nemocnice, chtěla pomáhat, když její malé dítě onemocnělo vzácnou formou rakoviny. Prostě si tu neziskovku museli založit, chtělo to čas, účetnictví atd. Věnovali se tomu jen do té doby, než dítě zemřelo, potom už to zrušili i z důvodu složité administrativy, vykazování činnosti, účetnictví, i když původně chtěli pomáhat celoživotně.
Někdo jako Vendula Svobodová, která zůstala doživotně zajištěna po svém manželovi, si to asi dovolit může, vést nadaci, která sama musí získat finance na svoji činnost, běžná rodina ne.
Myslím si, že kdyby to bylo tak jednoduché, reakce emimina už by se tím zabývala. Daleko jednodušší je ale přispět přes už existující nadace.
@DanielaD Podle mě ani ne. My nemůžeme založit účet a vybírat peníze, i když jde o postižené přírodní katastrofou. Když byla na Baby Cafe zrnka, taky museli založit občanské sdružení.
@holka_z_hor píše:
Však ano, kdyby ses koukla na ten odkaz od Daniely, věděla bys
Reagovala jsem spíš na ty příspěvky, proč to už dávno nezaložil admin.
@Pears206 píše:Áha
Reagovala jsem spíš na ty příspěvky, proč to už dávno nezaložil admin.
@holka_z_hor píše: Áhaale oni by mohli taky přes Donio nebo podobnou organizaci
![]()
Na Doniu aktuálně najdeš více příběhů lidí po tornádu, kteří žádají pomoc, i s nepojištěným domem. Stačí si vybrat, komu prospěješ. A nerozumím, proč by emimino mělo zakládat sbírky přes Donio, když oba jsou nezávislé weby, organizace
To je opravdu zbytečné, komplikované a nikomu to nepomůže.
@krajta píše:
https://cnn.iprima.cz/…y-byku-28240 zvířata dopadla nejhůře. Nejhorší to měli ty ve volné přírodě, kdoví kolik jich umřelo
, protože se neměli kde schovat nebo šokem.
Já vím
dnes ve zprávách říkali, ze zahynuly stovky zvířat
. O těch bykach jsem četla na internetu, prý jich bylo 70. Mně to trápí moc, jak zvířata umirala zraněná, co prožívala a prožívají zvířata v tom velkém stresu a šoku, že jsou stále někde zvířata zraněná, bez pomoci
@Pears206 píše:
Na Doniu aktuálně najdeš více příběhů lidí po tornádu, kteří žádají pomoc, i s nepojištěným domem. Stačí si vybrat, komu prospěješ. A nerozumím, proč by emimino mělo zakládat sbírky přes Donio, když oba jsou nezávislé weby, organizaceTo je opravdu zbytečné, komplikované a nikomu to nepomůže.
Já zas nerozumím proč by nemohlo. Určitě by to nějak vykoumat šlo.
@Matt 02 píše:
Pokud se mohu primluvit, jestli jde o poslání peněz, číslo najdete na stránkách, jejíž odkaz vám jsem někdo vložil, úplně bych jim nevolal. Oni toho mají strašně hodně. Jo chytracim a sám jsem jim volal, ale to jsem ještě netušil, kolik toho mají. On totiž ten psí útulek to zasáhlo taky, ten už neexistuje. Pokud by jste se chtěla angažovat jinak (my máme teď doma dvě fenky od tamtud, od jendoho pána co přišel o všechno a psy nemá teď kam umístit ) tak spíše to řešit s organizací např Dočasky. cz to je jedna z organizací, která pomáhá přímo na místě, např s tou již zmíněnou vet péči atd. Mají dost dobrovolníků a určitě se přímo od nich dozvíte, co je potřeba. Oni vědí, jsou na místě.
Neboj, volat nebudu, stačí mi mrknout na stránky. Moc dobře vím, kolik práce a starosti tam mají a ještě dlouho mít budou. Prožila jsem povodně na Moravě v roce 1997, a nebyla jsem dítě, ale už dospělá, jsem z tehdy postižené oblasti a co se tehdy dělo, to se nezapomíná. A nevykej mi
Ráda bych si vzala domů nějaké zvířátko, ale…jsem s dítětem sama a doma už máme starého pejska, 3 kocoury, slepice…už tak toho je někdy dost. Pošlu peníze a snad zviratkum aspoň trochu prilepsim ![]()
@holka_z_hor píše:
Já zas nerozumím proč by nemohlo. Určitě by to nějak vykoumat šlo.
Donio zaštiťuje možnost založit si sbírku jednotlivcům a rodinám. Je samostatné. Emimino taky. Dva velké samostatné internetové subjekty. Ještě v tom hrají roli další věci jako reklama, propagace, PR. Nevidím důvod, proč by emimino zakládalo nadaci po Doniem ![]()
@mimart píše:
Já vímdnes ve zprávách říkali, ze zahynuly stovky zvířat
. O těch bykach jsem četla na internetu, prý jich bylo 70. Mně to trápí moc, jak zvířata umirala zraněná, co prožívala a prožívají zvířata v tom velkém stresu a šoku, že jsou stále někde zvířata zraněná, bez pomoci
zvířata dokáži vycítit nebezpečí o dost víc a líp než my. Takže volně žijící zvířata když má tu šanci (nemyslím uvázané psi u boudy) tak se dá na útěk už nějakou dobu před, ví že se něco blíží
@mimart píše:
Neboj, volat nebudu, stačí mi mrknout na stránky. Moc dobře vím, kolik práce a starosti tam mají a ještě dlouho mít budou. Prožila jsem povodně na Moravě v roce 1997, a nebyla jsem dítě, ale už dospělá, jsem z tehdy postižené oblasti a co se tehdy dělo, to se nezapomíná. A nevykej miRáda bych si vzala domů nějaké zvířátko, ale…jsem s dítětem sama a doma už máme starého pejska, 3 kocoury, slepice…už tak toho je někdy dost. Pošlu peníze a snad zviratkum aspoň trochu prilepsim
My jsme, krom jiného, dopravili do míst i granule pro psy a kočky. I pro ta zvířata to muselo být strašné. Psi prý byli hodně nervózní, než to přišlo. ![]()
@Pears206 píše:
Donio zaštiťuje možnost založit si sbírku jednotlivcům a rodinám. Je samostatné. Emimino taky. Dva velké samostatné internetové subjekty. Ještě v tom hrají roli další věci jako reklama, propagace, PR. Nevidím důvod, proč by emimino zakládalo nadaci po Doniem
NĚJAK by to vykoumat šlo. NĚJAK. TŘEBA.🥴 🙏🏻
@smajlik345 píše:
zvířata dokáži vycítit nebezpečí o dost víc a líp než my. Takže volně žijící zvířata když má tu šanci (nemyslím uvázané psi u boudy) tak se dá na útěk už nějakou dobu před, ví že se něco blíží
taky si myslím. Vím, že se o tom mluvilo i při povodních, že volně žijící zvířata tyhle věci vycítí. Pokud se nepletu, že i tady někdo psal, že den předtím nosila kočka do domu koťata ![]()