Katastrofální večerní usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30324
9.12.12 09:11

Anonymní, věk tam uvedený je. Minimum by mělo být 6 měsíců myslím. Dřív to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
9.12.12 09:19
  • Citovat
  • Upravit
11620
9.12.12 15:18
@Anonymní píše:
Ja ji prave u prvni dcery uplatnila v 7m a od te doby krasne spi…ted mam 3tydenni, takze o tom jste neuvazuju, ale uz ted vidim, jak je vycurana, v naruci mi usne, polozim do postylky a je vzhuru :roll:
ale nedovedu si prave predstavit tu metodu na ni ted praktikovat :nevim:kdo jste cetla tu knizku, tam nejaky vek uvedeny neni?

Nevěřím, že se jedná u novorozeněte o vyčůranost :evil:, prostě jen potřebuje mámu, cítit její tep a vůni. Byla u tebe v břiše 9 měsíců a na světě je 3 týdny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.12 15:35

@jajul ok, tak to neni vycuranost, muzeme to nazyvat jak chceme…jen proste i maminka je jen clovek a ja proste nemam jeste fyzicku ji neustale nosit, bohuzel i ja musim aspon po chvilkach spat, starat se o starsi dceru a aspon neco rychleho uvarit…

• Citovat
  • Upravit
11620
9.12.12 22:24
@Anonymní píše:
@jajul ok, tak to neni vycuranost, muzeme to nazyvat jak chceme…jen proste i maminka je jen clovek a ja proste nemam jeste fyzicku ji neustale nosit, bohuzel i ja musim aspon po chvilkach spat, starat se o starsi dceru a aspon neco rychleho uvarit…

Zkus šátek nebo nějaké ergo nosítko.

Mmch, klepu na dřevo, ať to nezakřiknu, ale jak to tak zatím vypadá, tak se mi povede dávat moji maličkou usínat i bez kraválu :hug:. A dokonce jsem ji ani nemusela nechat vyřvat. Dávám ji odpoledne o hodinu dřív spát. Chodí už před dvanáctou, usne okamžitě. Spává tak do 14, výjimečně do 14:30. Večer je pořádně unavená, takže padne a spí. Dávala jsem ji spát málo unavenou prostě :oops:.
V noci se sice pořád budí kvůli zoubkům, ale ten klid večer je k nezaplacení :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teta 278
9.12.12 22:53

@jajul : Tak super, a ať to vydrží aspoň nějaký čas. To je pak pohodička večer, co? :mrgreen:. A jak jsi to vykoumala? My jsme najeli na ty homeo a zatím - ťuk ťuk, noci paráda. Jednou byl vzhůru ve 4:30h, ale jinak do 6 - 6:30h. A to se pak budim já a chodim koukat jestli vůbec dejchá :roll:.Uvidíme, jak to půjde dál. Akorát přes den chodí spát až ve 13h a pak by vychrápával a večer se jim nechce zalézt, tak to budem muset nějak překopat ten režim.

• Citovat
  • Upravit
11620
9.12.12 22:58
@teta 278 píše:
@jajul : Tak super, a ať to vydrží aspoň nějaký čas. To je pak pohodička večer, co? :mrgreen:. A jak jsi to vykoumala? My jsme najeli na ty homeo a zatím - ťuk ťuk, noci paráda. Jednou byl vzhůru ve 4:30h, ale jinak do 6 - 6:30h. A to se pak budim já a chodim koukat jestli vůbec dejchá :roll:.Uvidíme, jak to půjde dál. Akorát přes den chodí spát až ve 13h a pak by vychrápával a večer se jim nechce zalézt, tak to budem muset nějak překopat ten režim.

Po měsíci vídím zas manžela a televizi :lol: :lol:. Prostě jsem ji ze dne na den šoupla dřív do postýlky. Zdála se mi docela zralá. A nepípla a usnula v pohodě. Zatím už pár dnů to funguje. Jak já jsem šťastnááá :potlesk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
9.12.12 23:10

@jajul : Jak jednoduché, že ;). Jo, je to sranda s nima, než člověk přijde na to, co zrovna potřebují. A oni zas vymyslí něco jinýho, ať máme co řešit :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
19.5.15 21:37

Zdravím dámy.
Už začínám být zoufalá. V únoru jsme se přestěhovali. Po pár týdnech v novém bytě jsme syna (v červnu dva roky) ho přesunuli z ložnice do vlastního pokojíčku.. spával tam v malé postýlce, ale zároveň tam měl už připravenou větší, pro velké kluky. Začal tam nejprve spávat přes poledne. A po pár dnech si vyprosil spinkat tam i přes noc. Zkusili jsme to. Ale uspávání bylo příšerné. Utíkal klidně dvě hodiny. Když tam s ním někdo byl, tak se snažil být pořád vzhůru, píchal nás do očí, štoural v nose, schovával se pod peřinu apod. Týden jsme to s manželem vydrželi ho neustále zahánět, zpívat, vyprávět, otevřené dveře, světýlko.. nic. Tak jsme to odložili a vrátili ho zpět do malé postýlky. To zabralo. Pět minut po uložení spal. Teď je to skoro měsíc, co nastal zvrat. V malé začal šíleně vyvádět, naučil se „dávit“ takže si vyřval spaní ve velké posteli. malou jsme dali už úplně pryč. Týden trvalo, než jsme mu vysvětlili, že se prostě bude spát. Stačilo jít tam jednou, dvakrát.. Ale je to 3 dny zpátky, kdy vyvádí šílené scény. uspáváme dvě hodiny, střídáme se u něj s manželem, vymýšlí si, chce to a to a to a to.. Uložíme, odejdeme, v tu ránu slejzá a řve. Vydrží řvát tak dlouho až se skoro pozvrací. Když jsem u něj, chce tatínka, když je tam tatínek, chce mě. Já už fakt nevím, co s tím. Osobní život na nule, protože jsme oba večer tak unavení, že sotva malej usne, tak jdeme taky.. Přes poledne je přesný jak švýcarské hodinky. Nají se, vezme si pitíčko a plínku a sám si jde lehnout. Jsem tam s ním 5 minut a je tuhý. Bez řečí, protestů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.5.15 21:52

V kolik usina a kdy vstava? A kolik toho naspi pres den? Jinak se doporucuje u takhle urvanych (promin ten vyraz) deti nechat nekolik minut brecet, pak k nim prijit na nekolik minut, zas odejit, pak zas nechat nekolik minut a dokola. Jestli ale usinani trva dve hodiny, mozna se mu spat jeste nechce. Nebo zkuste byt s nim v pokoji, ale ne primo u nej. Treba si dat zidli mezi dvere, aby vas videl a byl v klidu. Proste zkousi, co mu vsechno projde jen aby usinani bylo po jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4979
19.5.15 21:53

Zkouší vás, co vydržíte. Přiznám se, že jen při čtení tvého příspěvku mě svědí ruka. Nejsem zastánce fackování, ale jedna pořádná přes zadek u malého vyděrače ještě nikomu neublížila. Nebo bych ho v tom největší záchvatu strčila pod sprchu (nebo trochu studené vody do obličeje). Působí to na mě opravdu totiž tak, že si s vámi dělá, co chce a baví se tím. Kdybys nenapsala to o dávení a zvracení, tak by mě takové drastické řešení nenapadlo, ale tohle je prostě na mě moc a já osobně (nikomu to nevnucuji) bych to řešila takhle. Držím palce, ať vyhrajete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.5.15 21:56

Taky souhlasim, ze daveni u dvouleteho je uz vrchol vzdoru. Bacha nestrkat pod studenou vodu, fakt jen oblicej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
19.5.15 22:06

Dneska jsem vzala hrnek studené vody a chrstla mu ho na obličej. Na zadek i přes pusu už taky dostal. Voda s ním absolutně nic neudělala. Jen se začal ještě víc rozčilovat, že má mokré pyžamo. @Petra1606 Jakmile se zvednu, že jdu pryč, tak jde okamžitě za mnou. Jen co projdu dveřma, tak už je dole, takže vyřvat ani nemůžu nechat. Většinou dojde až do chodby a tam na mě kouká do obýváku a řve u toho, vzteká se, dupe. Tam ho většinou chvíli nechám stát a vztekat se. Vyřvává si, že tam musím ležet. Když ho ukládám, ležím tam s ním tak dvacet - třicet minut. Unavený je, je protivný, mne si očíčka, padají mu. Ráno vstává mezi sedmou a osmou. Po obědě spí cca dvě hoďky. Spát chodí v osm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.5.15 22:24

@Tůmička Zkoušela jsi otevřené/zavřené dveře? Má to fungovat tak, že pokud zůstane v postýlce, budou dveře do pokojíčku otevřené, pokud bude vylézat, zavřeš je a necháš ho tam chvíli za zavřenými dveřmi. Když se vrátíš, pošleš ho do postele a necháš otevřeno jen po tu dobu, co bude v postýlce. Dítěti pravidla „hry“ dopředu vysvětlíš.

Jelikož už je u vás situace asi dost neúnosná, tak bych zvážila i nechat ho klidně pozvracet a zcela ho ignorovat. Je to sice asi dost drsný, ale v situaci, kdy už s vámi opravdu asi dost cvičí možná nic než „těžký kalibr“ nezabere.

Malej zkoušel z postele taky zdrhat (má malou, ale s výlezem v bočnici), po dobrém to s ním nešlo, muselo se na něj fakt houknout, vytrvale vracet zpátky do postele a ze začátku furt být v dohledu, aby věděl, že jakmile vyleze, tak o tom víme a zasáhneme. Je ale fakt, že nepředváděl žádné hysteráky.

Příspěvek upraven 19.05.15 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.5.15 22:25

@Tůmička Já teda nevím, ale pokud chce, abys ležela s ním, já bych se tomu nebránila. Jen bych důsledně trvala na tom, že bude ležet a neprudit, nebo odcházím. Dítě rychle pochopí, že je lepší neprudit a být s mámou, než prudit a řvát. Moji starší uspáváme doteď, přečteme pohádku, pomazlíme se a do tak 10 minut spí. Přemýšleli jsme, že ji naučíme usínat samotnou, ale došli jsme k názoru, že to mazlení a čtení by i nám chybělo. Tož tak. Vždyť je to ještě malé děcko a takovým jekotem se ke spánku hned tak neodebere… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí