Káva s citrónem

Anonymní
22.6.21 10:15

Káva s citrónem

Ahojky, chci se zeptat teď na mě na socialnich sitich vyskakují videa alečen které si dělají kávu s citronem. Má to mít udajně vliv na zrychlení metabolismu a hubnutí. Má s tím někdo zkušenosti? :think:

Prosím o vynechání zpráv začni cvičit a jíst zdravě nejsem koule mám 160cm a 52kg
Jen mám pomale trávení a nechodím tak často na velkou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A v tom vedru nafoukle břicho nevypadá pěkně :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
22.6.21 10:19
@Anonymní píše:
Ahojky, chci se zeptat teď na mě na socialnich sitich vyskakují videa alečen které si dělají kávu s citronem. Má to mít udajně vliv na zrychlení metabolismu a hubnutí. Má s tím někdo zkušenosti? :think:Prosím o vynechání zpráv začni cvičit a jíst zdravě nejsem koule mám 160cm a 52kg
Jen mám pomale trávení a nechodím tak často na velkou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A v tom vedru nafoukle břicho nevypadá pěkně :lol: :lol:

Ne. Funguje jen nižší příjem a vyšší výdej. Když se budeš hýbat, rozhýbou se i tvoje střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
22.6.21 10:20

Fuj to musí být hnusný. To bych si radsi dala kafe a k tomu vodu s citronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
22.6.21 10:22

Nemam a ani by me to nenapadlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
22.6.21 10:23

Fuj, proč kazit dobrou kávu? Vypij si v klidu kávu a pak zakousni plátek citrónu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
22.6.21 10:31
@JancaS84 píše:
Fuj to musí být hnusný. To bych si radsi dala kafe a k tomu vodu s citronem.

Neni to hrůza. Zkousela jsem to na bolest hlavy a jednou mi to pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942

Na hubnuti ke dobra voda s citronem. Kafe s citronem sem slysela ze je dobry proti nachlazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

A ptáš se na to jak řešit zácpu a nebo jak zefektivnit metabolismus tuků v organismu?

Kofein metabolismus ovlivňuje. Ale i bez citronu.

Kofein dokonce ovlivňuje i tu motilitu střev, takže na zácpu ti může pomoci - ale to není metabolismus, to je rychlost trávicího procesu. Metabolismus zpracování tuků a dalších živin není úplně pevně spjatý s rychlostí průchodu stravy trávicím traktem.

normálně si udělej kafe, jestli ti chutná a pak vypij vodu s citronem.

Obecně na chronickou zácpu chceš pít víc tekutin (i proto je leší nejdřív kafe, pak voda s citronem, protože kafe mírně dehydruje), vyloučit potravinové nesnášenlivosti, přidat do stravy vlákninu a to co nejpestřejší - celozrnné obiloviny, luštěniny, ořechy, semínka, ovocee, zeleninu, mořské řasy, houby. Minimálně 20 g denně. A aby vláknina fungovala, je potřeba dostatečně pít a mít adekvátní přísun zdravých tuků - bez toho naopak může způsobit něco jako koliku. No a samozřejmě že na dobré fungování trávení je potřeba i dostatek pohybu.

Takže pokud necvičíš, tak začni cvičit. To že nejsi koule, neznamená že se nemáš hýbat a že nemáš jíst kvalitně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
22.6.21 10:34

Uprimne-je to o chuti kazdeho. Nekdo rekne blee a ja jsem ta ktere to chutna. Ovsem piju to jen kdyz mam bolehlav. Dostala jsem to jako radu a kupodivu zabira to. Bud fakt zazracna kombinace a nebo placebo efekt. To je jedno, chutove mi to nevadi a hlava pak neboli.

A na nafoukle bricho-pokud to nejsi zvykla pit tak myslim ze se potento rychle. Otazka za tisic je jestli je to zadouci. Zpusobit si prujem abych byla hezci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
22.6.21 10:48

Toto jsem teda nikdy neslyšela, ale mám vyzkoušené, že na málo časté vyprazdňování kofein pomáhá. Citron netřeba. Od doby, co piju kafe, chodím na záchod častěji. Pro me bezva vedlejší efekt. A taky mám vyzkoušené, že léky na bolest s kofeinem zabírají líp a rychleji než ty bez kofeinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
22.6.21 10:55

Já to znám jako recept na začínající bolehlav nebo migrénu.
Je to hnus, ale někdy to pomůže a je to menší risk než ibáč, pokud vás hlava bere častěji.

na hubnutí leda po jídle - abych se poblila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
22.6.21 10:59

Používala jsem na migrénu 👍🏻za mě ok každý má jiné chute mě to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
22.6.21 11:11

Je to starý ruský recept na kocovinu. Ale že by to fungovalo na zrychlení metabolismu teda fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.6.21 11:11

Taky to používám na bolesti hlavy. Nic hroznýho mi to nepřipadá. Citrón piju na lačno s vlažnou vodou. Na vyprazdňování ideální, je to o návyku, pak chodím pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
22.6.21 11:15

Já to zkusila, a málem jsem si poblila boty.
Ale můžu doporučit jablečný ocet, ten mi na podobné problémy zabral, ale teď už ho nesnesu na žaludek. Takže baštím kvalitní probiotika, a mám po potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková