Kde kdo udělal chybu u zubů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
14.11.21 19:53
@Herma píše:
Ahojky..před 2 má měsíci mě začal bolet zub. Zubařka udělala rtg..že tam nic není vidět. Vyvrtala ho..dala vložku. Za týden jsem tam byla znova. Dala antibiotika Amokvasil. Za týden znova že bolest přetrvává. Udelala rtg..zeptala se jestli neboli zub jiný..a prostě ho vytrhla. Po 4 dnech Jsem naklusala znova a že mám zánět lůžka. Vyškrábala a dala další antibiotika..za 3 dny jsem ji volala znova..bolela hlava..celá celist..měla jsem chuť mlátit hlavou o zeď.. a že si mám přijít pro doporučeni na stomachirurgii. Dali mě dren a kazdy den jsem tam jezdila na výměnu. Díra se pomalu zaceluje..hura!! Jenže mě bolí celá Čelist. Nemůžu otevřít pusu a normálně jíst. Opět zubařka a opět mě napsala doporučení na stomachirurgii..teď teda kloubní. Už si nevím rady. Byla jsem u obvodaka na krev..na ORL..nikde nic..zubařka mě řekla : NECHOĎTE..STACI KDYZ ZAVOLATE :roll: bolest vystřeluje pokaždé do jiného zubů. Už si připadám jak blázen. Nemáte někdo zkušenosti prosím???

Nevím, jakou máš šanci dostat se k zubaři, ale z toho co píšeš, bych k dané zubařce asi stejně raději už nechodila.
Nevím, jaký zub trhala..jestli osmičku, budiž, ale řešit bolest rovnou trháním a nesnažit se zub zachránit endodonticky, mi nepřipadá zrovna OK. Každý chybějící zub ti za čas může začít dělat problémy, jde o nerovnoměrnou zátěž dalších zubu a s tím související problémy - přetížený zub může začít odumírat i pokud v něm nebudeš mít kaz. Je toho dost, co zuby můžou napáchat.

Pokud to jde a máš na to finance, najdi si lékaře, který má k dispozici nejen bitewings, ale může ti v ordinaci nebo na klinice udělat rovnou OPG, chtělo by to i zubní mikroskop a lepší pracoviště mají k dispozici i zubní CT. Tj. vše v jednom a nebudeš běhat z jednoho zařízení do druhého.

Samozřejmě záleží i na zkušenosti lékaře, ale s moderní technikou a nástroji (třeba i na čištění kanálků) se dá udělat víc zázraků.

Přeju hodně štěstí a vyřešení problému.

PS: pokud cítíš, že to jsou zuby (sama znáš své tělo), buď neodbytná, trvej na celkovém rentgenu, event. vyšetření pod mikroskopem. Oni občas zubyři rádi přehazují pacienty neurologům nebo rovnou psychiatrům. Pokud je z hlediska dutin- ORL - vše v pořádku, bývá příčinou potíží opravdu nějaký zub. Nenech se odbýt, řešení se najde, jen to někdy déle trvá, ale dobrý zubař příčinu nakonec najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
14.11.21 19:59

A ještě dodatek. Pokud po extrakci nemůžeš otevřít pusu, můžu jít o reakci po vpichu anestezie, nemusí se nutně jednat o problém s čelistním kloubem.
Může jít i o prostou reakci po extrakci, fakt nechápu, že tě žene rovnou na stomatochirurgii??
Max pokud je to taková promiň „umělkyně“ (usuzuju z celého procesu,
vytrhla zub špatně, něco v ráně zůstalo..ale i zbytky by mělo tělo vyloučit).

Nevím, celý tenhle postup je divný

Přijde mi, že tvoje doktorka si fakt nechce dělat hlavu a už neví, jak tě vypakovat z ordinace - můj dojem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
14.11.21 22:10

Hledám zubaře pořád…k ní už jít nechci. Bojím se že by mě mohla chtít trhat další zub a nemám v ní důvěru. Právě že mě trhala spodní šestku a to se mě ještě zeptala..jestli to nemůže být jiný zub…snad mě po novém roku vezmou na klinice ve Starém Městě. Ta celist mě začala bolet měsíc po trhání te šestky. Já opravdu nevím co to může být. Ona nemá čas a když si tam jdu pro žádanku..ani me nepustí dovnitř a pořád sestra opakuje..my vás nemáme kam dát..máme moc lidi. S takovým přístupem jsem se ještě nikdy nesetkala. Sú smutná. Trpím depkama. S deckama sem se skoro 2 týdny nemohla bavit. nebýt mamky která se postarala tak nevím. Děkuji že jsem ti to mohla popsat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.