Kde koupit semena zeleniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
28.1.12 20:01

Pipet: aby ve foliovníku nebyla plíseň, musíš v něm pravidelně větrat. Nejpozději každý druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.1.12 20:25

Máme každý den otevřený, pokud není velký vítr, tak dveře na obou koncích…
Nevím no, v tom starém tolik plíseň nebyla :think: Třeba jen celkově špatný rok :D

Stará foliáč byla kovová konstrukce a na tom přidělané dřevěné rámy s foliema, teď je to plastová konstrukce a jedna velká folie vkuse… Takže předtím to fakt větralo i těma mezerama a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
28.1.12 21:59

Ty jo já se taky letos chystám na foliovník. Ráda bych skleník, ale to jsou pálky. 8o 8o Takový tisíce to stojí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
28.1.12 22:09

Tak já ukecala chlapa na skleník, švagr má foliovník a každý rok mění folii cca za 2.000kč, za ty prachy už by měl 2 skleníky.
Pozor na ranou, pozdní a polopozdní odrůdu. Tchýně to nevěděla a nasadila oni rajčata pozdní a sklízeli na konci srpna.
Kupuju rané odrůdy.

Šamotko, okurky, cukety, patizony a okrasné dýně si předpěstovávám doma, do zeme je nedávám, několikrát to nevzešlo, zem byla studená.
Jinak soused má fígl, vyháže hlínu ze skleníku, dám hnůj, polije horkou vodou, naháže hlínu zpátky a pak sadí, nevím, jestli ten den :think: .
Já používám hodně bílou netkanku na zakrytí nasazených rostline, krásně drží teplo a je propustná pro vodu, mám takové ohnuté dráty zapíchnuté do země a přes ně hodím tu netkanku, ukotvím kusem železa.
Dávám i do skleníku, když sadím před „zmrzlýma“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
28.1.12 23:03

liško mně skleník láká a moc. :think: Jej ale ta cena je fakt velká. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
28.1.12 23:08

No, to máš pravdu, máme z Hornbachu, cca 10 tisíc, už asi 3 roky a cena dolů nešla ani o pětistovku :nevim:
Ale jsem max. spokojená :palec: , úroda super.
Do foliáku bych nešla kvůli každoroční výměně folie, jak už jsem psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.1.12 23:12

My tu folii teda neměníme…
Až se někdy poškube, tak jo, ale jinak nevidím důvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
28.1.12 23:18
liška píše: Šamotko, okurky, cukety, patizony a okrasné dýně si předpěstovávám doma, do zeme je nedávám, několikrát to nevzešlo, zem byla studená.

Já bydlím pod horama, takže je tu dlouho zima a zem dlouho zmrzlá. Cokrát mám problém se v dubnu do země dostat. Takže určo taky předpěstuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
28.1.12 23:20

Skleník je můj velký sen, snad někdy v budoucnu také pořídíme. Ale je stále ještě dost akutnějších věcí na baráku. Bydlíme tu od srpna a já teď ještě po 6 letech začala chodit do práce. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
29.1.12 21:04

Dneska jsem byla v penny a tam mají semínka od Seva Seed http://www.sevaflora.cz/ Zrovna včera jsem na ně na netu koukala a asi vyberu něco od nich a něco od Semo.

A ještě bych se chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s pěstování převislých třešňových rajčátek http://www.semo.cz/…cz/index.php?… a s převislými jahodníky http://www.semo.cz/…cz/index.php?… Moc se mi to líbí, ale nevím o tom vůbec nic.

A kdyby tu byla nějaká odbornice na rajčata, sem s ní. Mám asi tisíc dotazů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.12 21:49

šamotko převislý rajčátka jsem si zrovna včera koupila (semínka), poprvé, tak uvidíme. :)
Když pěstuju normální rajčata, tak to určitě chce hnůj a když sázím sazeničku, tak kousek ze stonku jde do země taky - jakoby ho „položím“, pak je rostlinka silněji v zemi. (Vysvětluju jak hotentot, snad pochopíš… :oops: ).
A trhám ne úplně červená, dozrajou doma - popř. venku na parapetu a rostlinka se nevysiluje na červenání a má sílu dělat nové plody.
Ale jinak já jsem laik jak pra-e. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.1.12 22:12

Tak já myslím, že to bude stejné, jak všechna ostatní rajčata?
Můj postup - semínka vysévám na Josefa (ale asi budu dřív, do toho foliovníku se to dá…). Vysévám do misky od Perly třeba, na dně hodně děravou, mám „substrát pro výsev a množení“, je takový jemný a ten pytlík vydrží na dlouho… Rosím, nezalévám, ať se semínka nevyplaví a pak maličké rostlinky nepolámou.
Až jim vyroste pár pravých lístků (nejdřív vykouknou dva děložní lístky a pak rostou až ty pravé, tak poprvé přepichuju, každou sazeničku zvlášť do kelímku od jogurtu (zas dole díra, už nějaký normální substrát), zasadit až „po krk“, až po ty lístky. Dát hodně na světlo, ať se zbytečně nevytahujou. Občas na ně naleju Kristalon start hnojivo. Až zas poporostou, tak přepichuju ještě jednou do větších kelímků (od podmáslí, kyšky…), zas kus stonku ještě do země, udělají si víc kořínků. U těch převislých by to asi vyřešilo přesazení rovnou někam do květináče.
Když se zlomí, tak to neva, zasadit stejně, ony se chytnou=)

Už se těším, až budu zahradničit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.12 22:44
:jazyk:
Pipet píše:
Tak já myslím, že to bude stejné, jak všechna ostatní rajčata?
Můj postup - semínka vysévám na Josefa (ale asi budu dřív, do toho foliovníku se to dá…). Vysévám do misky od Perly třeba, na dně hodně děravou, mám „substrát pro výsev a množení“, je takový jemný a ten pytlík vydrží na dlouho… Rosím, nezalévám, ať se semínka nevyplaví a pak maličké rostlinky nepolámou.
Až jim vyroste pár pravých lístků (nejdřív vykouknou dva děložní lístky a pak rostou až ty pravé, tak poprvé přepichuju, každou sazeničku zvlášť do kelímku od jogurtu (zas dole díra, už nějaký normální substrát), zasadit až „po krk“, až po ty lístky. Dát hodně na světlo, ať se zbytečně nevytahujou. Občas na ně naleju Kristalon start hnojivo. Až zas poporostou, tak přepichuju ještě jednou do větších kelímků (od podmáslí, kyšky…), zas kus stonku ještě do země, udělají si víc kořínků. U těch převislých by to asi vyřešilo přesazení rovnou někam do květináče.
Když se zlomí, tak to neva, zasadit stejně, ony se chytnou=)Už se těším, až budu zahradničit!

:potlesk: :potlesk:
Toto se dobře četlo, postup pro mě, pro laika!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.1.12 22:51

Na letos mám normální červené velké, maličké žluté hruštičkové a babyrajčátka oranžové :mrgreen: To bude superestetický rajčatový salát! 8)
Chci zkusit i pár paprik… ale to vždycky mamka od někoho dostane už sazeničky (bydlíme u chlapa rodičů), takže fakt jen pár kousků, uvidím, jestli na nějaké hezké barevné narazím.
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.12 23:02
Pipet píše:
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…

Pipet, já nechci být za úplnýho debi-a, ale prosím Tě - ty okrasný papričky se můžou jíst?? Známá je měla a tvrdila, že né. Já bych ráda okrasný pílivý pěstovala, ale ještě raději je pak jedla. :mrgreen: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí