Kde koupit semena zeleniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
30.1.12 07:42
Davdan píše:
Pipet píše:
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…
Pipet, já nechci být za úplnýho debi-a, ale prosím Tě - ty okrasný papričky se můžou jíst?? Známá je měla a tvrdila, že né. Já bych ráda okrasný pílivý pěstovala, ale ještě raději je pak jedla. :mrgreen: :oops: :oops:

Na obalu od semen píšou, že „plody se dají konzumovat, ale jsou velmi pálivé“ :nevim: Já to nemám ráda, ale ten taťka to určitě vyzkouší, tak já napíšu příští rok, jestli ještě žije :mrgreen:
Jsou to Capsicum frutescens Mix Papričky okrasné, výrobce Gardena Nohel-Garden.
Mám je myslím z globusu :think: nebo hornbachu možná, už nevím.
Klidně pár semínek pošlu v obálce, nebudu dávat do země celý ten pytlík, stačí, že každému rozdávám ty rajčata :mrgreen: A dají se vysévat už od února, tak možná příští víkend už půjdu na to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
30.1.12 09:27
Pipet píše:
Davdan píše:
Pipet píše:
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…
Pipet, já nechci být za úplnýho debi-a, ale prosím Tě - ty okrasný papričky se můžou jíst?? Známá je měla a tvrdila, že né. Já bych ráda okrasný pílivý pěstovala, ale ještě raději je pak jedla. :mrgreen: :oops: :oops:
Na obalu od semen píšou, že „plody se dají konzumovat, ale jsou velmi pálivé“ :nevim: Já to nemám ráda, ale ten taťka to určitě vyzkouší, tak já napíšu příští rok, jestli ještě žije :mrgreen:
Jsou to Capsicum frutescens Mix Papričky okrasné, výrobce Gardena Nohel-Garden.
Mám je myslím z globusu :think: nebo hornbachu možná, už nevím.
Klidně pár semínek pošlu v obálce, nebudu dávat do země celý ten pytlík, stačí, že každému rozdávám ty rajčata :mrgreen: A dají se vysévat už od února, tak možná příští víkend už půjdu na to :think:

Pipet tak přesně tyhle co píšeš mají tady u nás u Starkla!!!
Tak hele já to taky prubnu. A když příští rok nebudu psát, tak jsem se otrávila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.1.12 11:25

Super :mrgreen: Uděláme si tu zahradnické okénko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.1.12 11:45

holky taky se přidávám. Jsem taková zahradnice, že mi i kaktus umřel suchem :)
Ale už nějakou dobu bydlíme v domku tak jsem se vrhla na pěstování. Vloni jsem měla úspěch s cuketama, hráškem,mrkví, salátem a ředkvičkama. Letos se chystám na rajčata. Ještě tu máme jahody, ostružinu, červený rybíz a angrešt. Chci to doplnit o černý rybíz ten miluju a ještě rebarboru. Ta jde ale prý ze semínek špatně :nevim:
Jo a ještě mi jdou bylinky bazalka, máta, meduňka, pažitka a majoránka. A včera jsem vyplenila zahradnictví a mám dalších 7 balíčků semen. To zas bude chlap nadávat, co to na okně přibylo za květináče :)

• Citovat
  • Upravit
1709
13.3.12 13:18

Chci se přidat do diskuze. Potřebovala bych poradit s paprikama. Už 2 roky po sobě bídná úroda…tak 1 paprika na rostlince. Rajčata i okurky atd. je super,ale ty papriky :think: . Tak jestli máte někdo nějaký zaručený návod na pěstování,tak budu ráda za radu. Letos teda poprvé pěstuju ze semínek a nebudu kupovat rostlinky. Už mi lezou v květináčích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
13.3.12 13:26

Libusko, papriky jen a jedine ve skleniku :) … jinak taky mame ze seminka .. kupuji v Semo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
13.3.12 13:31
skritek Petra píše:
Libusko, papriky jen a jedine ve skleniku :) … jinak taky mame ze seminka .. kupuji v Semo.

Já je pěstuju ze semínek a v květnu sázím ven. V pohodě :nevim: . Ono u paprik zvlášť je potřeba hodně sluníčka a zálivka tak akorát. Když je špatné počasí, je to na pytel. Tam do skleník jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
13.3.12 13:33

Paolosko, to je super, ze Ti papriky venku jdou - u nas v Praze by se paprikam venku nedarilo, potrebuji vice slunicka - resp. teplicka a zalivku - tak na Jizni Morave si je umim predstavit venku :) … odkud jsi, ze se jim dari venku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.3.12 13:33

Papriky máme ve foliovníku, rostou dobře, plodů dosti… Nějaké hnojení třeba? My máme kompost, tak vždycky na jaře se trocha zaryje do země a dobrý.

Jinak já už taky mám rajčátka venku, papričky taky, klubou se mi jahody měsíční (? zkusila jsem…). Rajčata a papričky už pomalu by chtěly pikýrovat 8o Asi o víkendu se do toho pustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
13.3.12 13:35

Pipet, taky uz mam ze seminek rajcata i salatkovky krasne, salaty rostou jak zhave a lilky nam krasne vzesly, ale ty jsou pomalejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.3.12 17:19

máme foliovník, ale napadlo mně jestli není potřeba třeba opylovávat,nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.5.14 22:37

Mohu se zeptat, kolik tak v průmeru stoji 1 sazenička nejaké zeleniny, např. rajcete? jestli má napr. pro mě cenu se snazit-jsem zahradnik-amater, tak pokud to chcipne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
18.5.14 22:41

Rajče nevím, ale ted jsme koukali na roubované okurky za 115 a neroubovan za asi 20 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.5.14 06:14

@tasa salát, květák, kedluben, brokolice, celer - 2,50-3,– za kus, kupuju na trhu, ale i v zahradnictví jsem viděla stejnou cenu. Rajčata a předpěstováváme sami, okurky dáváme vždy do hlíny a je lepší je překrýt nějakou textilií než trochu povyrostou. Na záhon dáváme nakládačky, do skleníku hadovky a nepředpěstováváme ani jedny a mám pocit, že tchýně i řešila, že pak rostou líp, když se na ně už nesahá :think: Saláty a kedluby taky většinou předpěstujeme sami, ale na trhu kupuji jiné odrůdy nebo jiné stáří, aby to dorůstalo postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
19.5.14 07:48

Taky jsem zahradník amatér a ted jsem zaujala takovou ideu. To co půjde ven tedy to, čemu se budu věnovat vypěstuju doma, abych zjistila jaké to má nároky :lol:
Takže sazeničku jsem nezakoupila ani jednu, ale pařníček mi v únoru a březnu praskal ve švech :mrgreen: Ted to všechno spokojeně roste venku v truhlích.. Příští rok zase něco přidám, abych věděla jak se to stíhá, co to chce a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí