Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Davdan píše:Pipet píše:Pipet, já nechci být za úplnýho debi-a, ale prosím Tě - ty okrasný papričky se můžou jíst?? Známá je měla a tvrdila, že né. Já bych ráda okrasný pílivý pěstovala, ale ještě raději je pak jedla.
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…![]()
![]()
Na obalu od semen píšou, že „plody se dají konzumovat, ale jsou velmi pálivé“
Já to nemám ráda, ale ten taťka to určitě vyzkouší, tak já napíšu příští rok, jestli ještě žije ![]()
Jsou to Capsicum frutescens Mix Papričky okrasné, výrobce Gardena Nohel-Garden.
Mám je myslím z globusu
nebo hornbachu možná, už nevím.
Klidně pár semínek pošlu v obálce, nebudu dávat do země celý ten pytlík, stačí, že každému rozdávám ty rajčata
A dají se vysévat už od února, tak možná příští víkend už půjdu na to ![]()
Pipet píše:Davdan píše:Na obalu od semen píšou, že „plody se dají konzumovat, ale jsou velmi pálivé“Pipet píše:Pipet, já nechci být za úplnýho debi-a, ale prosím Tě - ty okrasný papričky se můžou jíst?? Známá je měla a tvrdila, že né. Já bych ráda okrasný pílivý pěstovala, ale ještě raději je pak jedla.
A taky mám semínka těch extrapálivých maličkých okrasných papriček, to si taťka pošmákne, on je na to ostré…![]()
![]()
Já to nemám ráda, ale ten taťka to určitě vyzkouší, tak já napíšu příští rok, jestli ještě žije
Jsou to Capsicum frutescens Mix Papričky okrasné, výrobce Gardena Nohel-Garden.
Mám je myslím z globusunebo hornbachu možná, už nevím.
Klidně pár semínek pošlu v obálce, nebudu dávat do země celý ten pytlík, stačí, že každému rozdávám ty rajčataA dají se vysévat už od února, tak možná příští víkend už půjdu na to
Pipet tak přesně tyhle co píšeš mají tady u nás u Starkla!!!
Tak hele já to taky prubnu. A když příští rok nebudu psát, tak jsem se otrávila. ![]()
holky taky se přidávám. Jsem taková zahradnice, že mi i kaktus umřel suchem ![]()
Ale už nějakou dobu bydlíme v domku tak jsem se vrhla na pěstování. Vloni jsem měla úspěch s cuketama, hráškem,mrkví, salátem a ředkvičkama. Letos se chystám na rajčata. Ještě tu máme jahody, ostružinu, červený rybíz a angrešt. Chci to doplnit o černý rybíz ten miluju a ještě rebarboru. Ta jde ale prý ze semínek špatně ![]()
Jo a ještě mi jdou bylinky bazalka, máta, meduňka, pažitka a majoránka. A včera jsem vyplenila zahradnictví a mám dalších 7 balíčků semen. To zas bude chlap nadávat, co to na okně přibylo za květináče ![]()
Chci se přidat do diskuze. Potřebovala bych poradit s paprikama. Už 2 roky po sobě bídná úroda…tak 1 paprika na rostlince. Rajčata i okurky atd. je super,ale ty papriky
. Tak jestli máte někdo nějaký zaručený návod na pěstování,tak budu ráda za radu. Letos teda poprvé pěstuju ze semínek a nebudu kupovat rostlinky. Už mi lezou v květináčích.
Libusko, papriky jen a jedine ve skleniku
… jinak taky mame ze seminka .. kupuji v Semo.
skritek Petra píše:
Libusko, papriky jen a jedine ve skleniku… jinak taky mame ze seminka .. kupuji v Semo.
Já je pěstuju ze semínek a v květnu sázím ven. V pohodě
. Ono u paprik zvlášť je potřeba hodně sluníčka a zálivka tak akorát. Když je špatné počasí, je to na pytel. Tam do skleník jistí.
Paolosko, to je super, ze Ti papriky venku jdou - u nas v Praze by se paprikam venku nedarilo, potrebuji vice slunicka - resp. teplicka a zalivku - tak na Jizni Morave si je umim predstavit venku
… odkud jsi, ze se jim dari venku? ![]()
Papriky máme ve foliovníku, rostou dobře, plodů dosti… Nějaké hnojení třeba? My máme kompost, tak vždycky na jaře se trocha zaryje do země a dobrý.
Jinak já už taky mám rajčátka venku, papričky taky, klubou se mi jahody měsíční (? zkusila jsem…). Rajčata a papričky už pomalu by chtěly pikýrovat
Asi o víkendu se do toho pustím.
Pipet, taky uz mam ze seminek rajcata i salatkovky krasne, salaty rostou jak zhave a lilky nam krasne vzesly, ale ty jsou pomalejsi ![]()
máme foliovník, ale napadlo mně jestli není potřeba třeba opylovávat,nebo tak něco.
Mohu se zeptat, kolik tak v průmeru stoji 1 sazenička nejaké zeleniny, např. rajcete? jestli má napr. pro mě cenu se snazit-jsem zahradnik-amater, tak pokud to chcipne…
Rajče nevím, ale ted jsme koukali na roubované okurky za 115 a neroubovan za asi 20 kč
@tasa salát, květák, kedluben, brokolice, celer - 2,50-3,– za kus, kupuju na trhu, ale i v zahradnictví jsem viděla stejnou cenu. Rajčata a předpěstováváme sami, okurky dáváme vždy do hlíny a je lepší je překrýt nějakou textilií než trochu povyrostou. Na záhon dáváme nakládačky, do skleníku hadovky a nepředpěstováváme ani jedny a mám pocit, že tchýně i řešila, že pak rostou líp, když se na ně už nesahá
Saláty a kedluby taky většinou předpěstujeme sami, ale na trhu kupuji jiné odrůdy nebo jiné stáří, aby to dorůstalo postupně.
Taky jsem zahradník amatér a ted jsem zaujala takovou ideu. To co půjde ven tedy to, čemu se budu věnovat vypěstuju doma, abych zjistila jaké to má nároky ![]()
Takže sazeničku jsem nezakoupila ani jednu, ale pařníček mi v únoru a březnu praskal ve švech
Ted to všechno spokojeně roste venku v truhlích.. Příští rok zase něco přidám, abych věděla jak se to stíhá, co to chce a tak…