Kde má sedět v autě dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
27.8.12 17:16

@wildcherry Ale ty boční žádnou šupu nedají - dítěte se v podstatě ani nedotknou - jsou hodně ploché a jakoby obalí dveře. Dítě hlavou narazí do bočního vedení autosedačky. Viděla jsi někdy takové video? Něco zkusím najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
27.8.12 17:17
@sophinka píše:
No to mi teda poraďte jak mám usadit ty naše holomky :mrgreen:

a ještě si dělat hlavu s airbagama :mrgreen:
já jsem ráda, že je tam nějak narvu a natož ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:18
@suik píše:
Ja dama dceru za sedadlo spolujezdce, prijde mi to nejbezpecnejsi, to prostredni sedadlo mi prijde takove hole a nekryte.

az pojedou dve, asi dle auta, ja jsem vzdy spolujezdec zadni, takze bud ja budu uprostred, nebo na strane a mimi vedle me uprostred.

jen dam do placu co delala moje kamaradka, kdyz jeli delsi cestu, dite pri jizde kojila, teda ridil muz, ale uz jen to, ze ho vyndala, pak pri vymyslela system, ze se odepne ona a kojila ho v sedacce 8o, no malem jsem vyletela z kuze.

to radsi necham dite rvat.

to jako nemohli zastavit a cecek strčit na parkovišti třeba? :…já přemýšlela jestli dítě v zadu nakrmit z flašky, ale stejně by jsme museli zastavit na odbrknutí…takže mi to přišlo zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.8.12 17:18

Tady je to třeba dobře vidět kolem 25-30 vteřiny.
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:20
@jessikka píše:
@wildcherry Ale ty boční žádnou šupu nedají - dítěte se v podstatě ani nedotknou - jsou hodně ploché a jakoby obalí dveře. Dítě hlavou narazí do bočního vedení autosedačky. Viděla jsi někdy takové video? Něco zkusím najít…

vůbec právě 8o …ani mě to nikdy nenapadlo :think:…celkově se moc o tomto nemluí, co se týče jízdy dětí v autě, když pominu autosedačky, nebo jsem si nikdy nevšímala :think:?No fakt mě to teda zajímá ještě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.8.12 17:24

@wildcherry ja jsem to uz radsi moc nezkoumala, podle me urcite staveli hodne, ale on chce kojit nekdy dost casto, takze jsem pochopila ze to byly tyhle pripady a taky ze hned usnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:28
@jessikka píše:
Tady je to třeba dobře vidět kolem 25-30 vteřiny.
http://www.youtube.com/watch?…

mě se chce brečet…tak jako do auta už nesednu jako řidič

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:31

Jak jsem tak posledni dobou připosraná v autě s děckama, napadla mě né jednou jedna věc :think:…třeba i ve vajíčku, nebo normal sedačce, když se stane náraz a dítě nic netusí, ma i boční opěrky hlavy, musí to přece s nim tak cuknout že mu to zlomí vas ne…a co když spí? vždyť jsou jak hadrovi panáčci, nikde jsem o tomto neslyšela :nevim:…i na tom videu jde vidět jak to s figurinkou mávne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.8.12 17:33

@wildcherry Co blázníš? Ono to vypadá docela hrozivě, ale když se podíváš ještě jednou, tak kabina drží tvar, perfektně fungují deformační zóny a posádka to v tomhle autě přežije. Při pohledu shora vidíš, že to auto při nárazu z boku se ohne tak o deset dvacet cm. Nemůžeš čekat, že auto bude bez následků, jasně, je to totálka, ale svojí posádku ochránilo na jedničku. Tohle auto je zrovna s bezpečností na tom hodně dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.8.12 17:37
@wildcherry píše:
Jak jsem tak posledni dobou připosraná v autě s děckama, napadla mě né jednou jedna věc :think:…třeba i ve vajíčku, nebo normal sedačce, když se stane náraz a dítě nic netusí, ma i boční opěrky hlavy, musí to přece s nim tak cuknout že mu to zlomí vas ne…a co když spí? vždyť jsou jak hadrovi panáčci, nikde jsem o tomto neslyšela :nevim:…i na tom videu jde vidět jak to s figurinkou mávne :think:

To netuší ani dospělý, že dojde k nárazu, to si prostě nestihneš uvědomit. Proto děti mají sedačky, aby jim poskytly ještě lepší ochranu, protože jejich svaly nejsou tak vyvinuté jako u dospělých. Všimni si, jak to s tou dospělou figurínou cvičí. Dochází k velkému přetížení. Na druhou stranu lidské tělo toho vydrží fakt strašně moc, mnohem víc, než si vůbec uvědomujeme. Takže z nárazu na videu by byly maximálně zlomeniny, možná otřes mozku, ale ne smrt, nebo ohrožení na životě. A o to jde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:41
@jessikka píše:
@wildcherry Co blázníš? Ono to vypadá docela hrozivě, ale když se podíváš ještě jednou, tak kabina drží tvar, perfektně fungují deformační zóny a posádka to v tomhle autě přežije. Při pohledu shora vidíš, že to auto při nárazu z boku se ohne tak o deset dvacet cm. Nemůžeš čekat, že auto bude bez následků, jasně, je to totálka, ale svojí posádku ochránilo na jedničku. Tohle auto je zrovna s bezpečností na tom hodně dobře :-)

hmmmmm, ale ten přední náraz to dobře sroloval…ale je hrozný si to představit v praxi.snad méme taky bezpečný auto…ale jde vidět že teda v zadu jsou a nevypínají se :palec: ..je to fakt ale děs :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.8.12 17:41

Holky díky. Nevím jestli jdou vypnout, páč na nás to mluví italsky, ještě se s tím trošku pereme… každopádně vzadu jsou jakoby v boku přední sedačky, jestli mi rozumíte. Právě vím, že u vajíčka vepředu musí být vypnutý, ale nebyla jsem si jistá, jak je to právě vzadu

• Citovat
  • Upravit
24379
27.8.12 17:42
@madi píše:
Holky díky. Nevím jestli jdou vypnout, páč na nás to mluví italsky, ještě se s tím trošku pereme… každopádně vzadu jsou jakoby v boku přední sedačky, jestli mi rozumíte. Právě vím, že u vajíčka vepředu musí být vypnutý, ale nebyla jsem si jistá, jak je to právě vzadu
teď už si myslím, že se nevypínají, jen v tom předu u vajíčka ;)..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.8.12 17:43

@wildcherry Ano, sroloval, ale do deformačních zón, motor se utrhl a zasunul se dolu, jakoby pod kabinu. Do ní zasáhl minimálně. A o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 17:51
@jessikka píše:
@wildcherry Ano, sroloval, ale do deformačních zón, motor se utrhl a zasunul se dolu, jakoby pod kabinu. Do ní zasáhl minimálně. A o to jde.

to jako manipuluješ abych se nebála řídit jo :lol:…jestli ano tak děkuji :mrgreen:.nevím kde se ve mě stal ten blok :think:..jezdívala jsem hodně a ráda..teď jedu v autě a šrotujemi co se kdy stane, jestli třeba není auto v,,mrtvém,, bodě, jestli mi někdo nevjede do cesty…no prostě magor matka u druhýho prcka 8o, už co jsem odevzdala firemní a zůstala doma dělám vše pro to aby mi můj nenutil auto koupit…už jsem s ním domluvená že jak bude čas tak si půjdu udělat cvičný jízdy :think:…normálka jsem se i v autě malovávala, jedla, zpívala, telefonovala na HF, povídala s dcerkou…ale po městě jezdím v pohodě, vadí mi dalnice, meziobce, lesy a hlavně prudké klikaté zatačky…děsný… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí