Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@35ja píše:
@problemova já bych zkusila nafotit na bazos, udelejte balíček od nějaké velikosti, a ročního období…např balík oblečení jaro, holčička, velikost ta a ta, kusů…a cenu to by se mohlo prodat lépe
Hele já bych zrovna balík nikdy nekoupila. Kamoška se takhle spálila - pak máš doma balík nečeho co dítěti nedáš - každý si pod Top stav totiž představuje něco jinýho. Udělala bych max balíčky 4× triko stejný velikosti atd.
Dneska je to asi nereálné něco prodávat po dětech, po dceři jsem prodala věci ze začátku a pak ani prd, tak sem obeslala kámošky. Bylo jí v říjnu 6 let. Teď čekáme kluka, také nebudu ztrácet čas prodejem, protože trh je zahlcen tak, až to tříská dveřma. Každá má svůj bazárek, každá druhá „podniká“ a prostě je toho všude až až
Bohužel se množí i ženské, které chtějí top značky, top stav za 10,– donést až pod nos a vynést do patra ![]()
@problemova mě se taky lépe prodává na sbazaru, jak už tu někdo psal. Na emiminu se mi prodalo minimum věcí a to si myslím, že to taky dávám levně
Taky si říkám, že vyloženě balíky podle ročního období jsou o ničem, obzvlášť, když vezmu v potaz, že ne každá rodina sportuje stejně apod. Takže asi fakt jen ty trička k sobě, tepláky k sobě a tak no
Ja koupila balik jednou, byl super, ale takove ty veci co diteti proste moc nedate a proto byly jak nove-kozisky, saticky, dzinove veci, ale byla jsem spokojena, byla tam i zimni kombineza HaM a mame saticky na svatbu, foceni. Jinak nakupuji ve slevach, ted jsem vzala dva komplety kalhoty, bunda CaA na lyze a platila asi 1600 a klidne to pak po 200 za kus prodam, vloni tam novou kombinezu za 300. Ale drahe znacky tolik nekupuji, pouze Elodie Details, Lodger, Next po tom je poptavka. Lidl a spol. rovnou do charity a nenakupuji toho tolik. Na bazarku me zaujmou akorat Superfit, Mayoral atd., treba zanovni boty mam po 200,–.
@Hermina.p píše:
Tady se nenamáhej, já tady neprodala nic už dva roky, bazárek je tady uplně mrtvej
A já tu prodala po holce letní věci na úplné mimino úplně v pohodě, po větším klukovi taky, ale prodávám silně pod cenou, jen abych se věcí zbavila no…
Všechno oblečení po dětech inzeruji v místní FB skupině vždy zdarma za odvoz, když nemám čas ani na to, tak rovnou do sběrného kontejneru.
Jediné, co má smysl zkusit, jsou určité věci nabídnutelné ve speciálních FB skupinách - např. věci na nošení děti nebo barefoot obuv…(obdobně asi i sportovní vybavení, funkční oblečení…apod?) I u té obuvi, pokud se toho chci rychle zbavit a moc se nedohadovat, tak prodávám zachovalé boty s PC přes 1500Kč třeba za 250,– Takže je to spíš o té úctě k věci, že to ještě někdo ocení a použije, zatímco „Mařena od vedle“, které bych to vrazila zadarmo, tak třeba nepochopí, o co jde, a botky zahodí, protože jí nebudou připadat tak cool jako ty super z Pepca ![]()
Osobně na to mám ten pohled, že když na to ty peníze nějaké mám, tak to jdu radši koupit nové do obchodu, protože nepotřebuji trávit svůj čas dopisováním a dohadováním se s nějakým prodávajícím (nehledě na ten čas pro vyhledání na bazaru).
Když chci ušetřit, tak by ta bazarová věc zas musela být levnější než jakákoli jiná v obchodě.
Konkrétně s tou bundou - musela by být ta bazarová ze Zary levnější, než nová z Lidlu. Jinak nevidím smysl místo nového zboží, které si prohlédnu, kupovat obnošeného zajíce v pytli a ještě k domu dráž
@problemova píše:
@Hermina.p děkuju, jde mi právě o to kde to třeba zkusit prodat… cenu můžu kdykoliv snížit, že jo. Jinak samozřejmě mám i záplavy rilí, šortek, šatů a takových věcí, který teď budou aktuální. Tu bundu jsem jen střelila teď, protože tu bych taky chtěla prodat, ale ne hned.. je mi jasný, že podle sezóny
Jenže dětskou nošenou bundu za 500 Kč neprodáš. A klidně může být top stav. Možná novou a nějakou extra limitku. S nákupy takto přes net nemám dobré zkušenosti. Nikdy neprisla ta kvalita, kterou prodejce sliboval. Zaplatit 500 za bundu a 400 za pár teplaku nikdy. Kupuji zásadně ve výprodejích, za 900 Kč nakoupím konkrétní sezónu na další rok. Krásné, nové a vidím co kupuji. Mně není jasné, proč kupuješ tak drahé oblečení, když nejsi smirena s tím, že cena nebude dle tvých představ a dítě má maximálně na sezónu. To oblečení prostě hodnotu nemá. H@m saty dětské 990 Kč, já je koupila za 150 Kč, bunda 890 Kč zimní já koupila za 190 Kč. Stačilo počkat na výprodeje. Jediné u čeho nemám na výběr je dětská obuv, tu kupuji prostě na konkrétní sezónu, tam mě pár set nespasi. Nošenou bundu za 500 Kč z netu bych opravdu nekoupila jen proto, že je to Zara. Zara pro mě není o nic víc kvalitní oblečení, než třeba H@m a vím, že kdybych ji měla po ruce tak bundu koupím ve výprodeji novou třeba za 300 Kč, proto je tvých 500 Kč úplně mimo.
Já kupovala na dceru balíky, kdy věc vycházela na cca 20 Kč - to byl dlouho můj strop
. Dcera má teď pět, většinu jsem pak prodala dal (na bazárku Facebook nejvíc) a nebo kamarádkám, popř. na místním bazárku. Kvalita většinou dobrá, zklamaná jsem asi nikdy nebyla. Dlouho jsem brala i od kamarádky, taky mi davala nízké ceny. Boty kupují nové, prodávám za zlomek ceny (do 300 Kč), po synovi věci rovnou rozdávám (ale měl taky mix hlavne bazaroveho), boty dávám známým, jsou za ně rádi. Funkční věci jsme kupovala nové, teď už na dceru jedu tak půl na půl (nové, od známých a z bazárku).
Ale mám třeba dvě bedny hraček pro batolata a nevím, co s nimi, to nikdo nechce. ![]()
Víceméně souhlasím s holkama a doporučuji vyhledat místní skupiny na FB, tam inzeráty sdílet.
Nejlíp se prodává asi na tom FB marketplace a Vinted, tak si lidé právě hledají často věci v okolí, ale já mám dobré zkušenosti i tady na emiminu…
Balíky moc ne, spíše tepláky po 2 - 4 ks atd… je hezký, že byly značkový za 350,–, ale v jakým jsou ted stavu? V sekáči značkové jsou 60-80 Kč max.
Další věc je poštovné - pošta ti nic obyčejně nepošle (musí to být dopis do 2cm)
Takže nejlevnější pošta je kolem 70 Kč…
Zásilkovna 65,–
Vyplatí se tedy mít inzerátů hodně, aby si mohly maminky vybrat více kusů a vyplatilo se jim to cenově s poštou.
Pokud máš ty věci v hezkém stavu, můžeš zkusit tu bundu prodat za 500,– a uvidíš sama, slevnit můžeš vždycky…
Já prodávám skoro netknuté zimní boty, co mě stály 1100, fakt asi jednou použité už 3 roky za 500,– ![]()
@řeřicha Hračky prodávám na místní burze a vždycky je drtivá většina prodaná.
@problemova píše:
@alialiali Otázka co je značka… většinou Lindex, HM, Zara. Pro nějaký přehled, řekněme 5 tepláky byste dala za kolik? Je třeba 400,– moc?
To je moc, já bych dala 250,– prostě kus za 50,–
pokud nemáš rozumnou cenu, tak neprodas
Já měla třeba balíky značkového třeba 30-40ks za 1000,– a bylo to hned pryč. Pro mě je lepší mít tiskara v kapse a prázdnou skrin, než naopak.
@Káťa19 já teď prodala superfity celoroční za 250,–
taky rok na bazaru.
Za to Nike pro děti, co staly 600,– jsem prodala za 200,– a hned ![]()