Kde se stala chyba - výchova dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
23.3.18 08:56
@Jirka765 píše:
Statistiky úrazů dětí existují pouze u hospitalizováných. Běžné mlácení se nijak neeviduje.

Takže zase nic, jen výkřik do tmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
23.3.18 09:51
@Jirka765 píše:
Statistiky úrazů dětí existují pouze u hospitalizováných. Běžné mlácení se nijak neeviduje.

Co to znamená „běžné mlácení“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
23.3.18 17:09
@Anna766 píše:
Co to znamená „běžné mlácení“?

To je čím se tady běžně chlubí matky: zmlátit a strčit pod ledovou vodu a podobná péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
23.3.18 17:13
@Jirka765 píše:
To je čím se tady běžně chlubí matky: zmlátit a strčit pod ledovou vodu a podobná péče.

Takové matky neznám. Spiš znám matky co se bojí co zase dítko vyvede. Jestli jí třeba nepraští až děťátku nebude chtít něco koupit a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
23.3.18 17:26
@Jirka765 píše:
To je čím se tady běžně chlubí matky: zmlátit a strčit pod ledovou vodu a podobná péče.
:nevim: To tedy nevím, kde čteš. Řekla bych, že většina matek se k nějakému fyzickému trestu uchyluje až v krajním případě a ještě si to pak vyčítá. Dej sem odkazy, kde se tu ty matky tímto ještě chlubí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
23.3.18 17:29
@Tiger-lily píše: :nevim: To tedy nevím, kde čteš. Řekla bych, že většina matek se k nějakému fyzickému trestu uchyluje až v krajním případě a ještě si to pak vyčítá. Dej sem odkazy, kde se tu ty matky tímto ještě chlubí.

Je to tu prakticky každý den. Mlácení přes ruce atd. :zed: To, že to neregistruješ je jenom nedostatek respektu k dětem a jejich právům mezi matkami. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
23.3.18 17:52
@Jirka765 píše:
Je to tu prakticky každý den. Mlácení přes ruce atd. :zed: To, že to neregistruješ je jenom nedostatek respektu k dětem a jejich právům mezi matkami. :kytka:

Osobně jsem děti před ruce nebila, přijde mi to děsný přes ty malinký packy.Ale na druhou stranu, když bys měl výběr…je lepší plácnout přes ruku, nebo mít dítě fláknuté elektřinou po tom co si nedá říct a stále hrabe do zásuvky třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
23.3.18 22:12

Aaa mame tu noveho spasitele. Akorat tu Jirko píšeš uplně mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.18 00:17
@Marffusha píše:
Já to spíš myslím tak, že příliš velká péče škodí ve výchově dítěte. Dítě je zvyklé, že rodič za něj vše vyřeší. Pro přílišnou péči, rodič nenechá dítě dospět a to se pak dostává z jednoho průšvihu do druhého. I když je dospělé, je pro velkou péči a přebírání odpovědnosti za ně rodiči, odsouzen být navždy dítětem…

Ty zapomínáš na jednu důležitou věc, člověk má jasno, jak se v jaké situaci zachová. Ale když se mu to stane, není to tak jednoduché. Ty víš, jak se máš zachovat, ale ovlivňují tě tvoje pocity, zkušenosti, potřeby, strachy, unava. Když jsi v emočně vypjaté situaci, tak málokdo funguje jako příručka.
A zrovna v té diskusi, je také naznačeno, že tam může mít vliv genetika. Otec od rodiny začal hrát automaty, odešel do Irska a alimenty neplatí. Otec taky nadělal dluhy a nestará se. Ta matka se s tím snažila poprat, má práci, brigády a vychovala tři děti. Určitě měla, co dělat, aby se srovnala sama se sebou, nechovala se jak z příručky o rodičovství, aspon ne ze začátku. I když je to výborná máma.
Vliv má genetika a pak to ovlivňuje prostředí a životní zkušenosti. A myslím si, že v duchovní oblasti se rodiče a děti od sebe učí. Všímám si určitých paradoxů, vzdělaní rodiče mají slaboduché děti, pracovití rodiče mají líné děti, rodiče mají kupu děti a a spousta jejich potomků je bezdětná nebo má jedináčky. Ty se na to díváš moc jednoduše… A pokud v té situaci nebudeš stát, nebudeš vědět, co všechno tě ovlivňuje, na co všechno bereš ohled a jaké pocity se v tobě honí. A ženy, co zůstaly na děti samy, mají větší tendenci být úzkostnější a mají výčitky, že dětem nedaly, co chtěly. Jiným rodičům jejich rodiče nepomohli, nenašetřili peníze, nic nekoupili, a oni svým dětem chtějí dopřát, tak jim ledascos koupí a našetří. My nejsme příručky, my jsme lidi. Pokud chceš dokonalé děti, tak chuva by měl být naprogramovaný robot, a stejně by ti ten robot hlásil, že některé věci nejdou ovlivnit. Jsou lidi, co mají sklony k závislosti, každý není, tak silný se s tím poprat. Jsou lidi, co jsou snadno ovlivnitelný. A pokud s nimi nebude manipulovat v pubertě kamarád, tak s nimi bude později šoupat manželka. Tohle výchovou taky neovlivníš.
A dej si pozor, po čumáku od života dostávají právě ti lidi, jako ty, co si myslí, že jim se tohle nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
24.3.18 00:19
@Martina84 píše:
Aaa mame tu noveho spasitele. Akorat tu Jirko píšeš uplně mimo téma.

To není mimo téma. Člověk, co sotva přežije dětství to pak nemá v dospělosti jednoduché, což se týká tohodle vlákna. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.3.18 00:27

@Marffusha tohle nemůžeš zobecnit. To co jsi popsala je přílišné umetání cestiček - a to samozřejmě není dobré.
Ale těch výchovných chyb nebo povahových nekompatibilit máš hromady, nebo nepříznivé okolnosti - rozvody, nemoci rodičů… A my jsme lidé nedokonalí, tak to zkrátka je. Někdy je výchovný výsledek lepší a jindy horší. Navíc nic není definitivní, je třeba nelámat hůl. Podívej se třeba na Terezu Pergnerovou, a to vypadala fakt odepsaně. Člověk - rodič - dělá, co umí. Málokdo fláká výchovu vědomně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.3.18 16:34
@Jirka765 píše:
Je to tu prakticky každý den. Mlácení přes ruce atd. :zed: To, že to neregistruješ je jenom nedostatek respektu k dětem a jejich právům mezi matkami. :kytka:
:kytka: jj, ty si umíš najít vysvětlení všeho a najít to, co není, všude. Ano, občas se tu něco takového vyskytne, ale matka dostane pěkný kapky. A na druhou stranu i odborník v podobě dětského psychologa radí, že tam, kde nepomůže racionální domluva a dítě na ni ještě není zralé, pomůže nějaká na zadek. Osobně ti můžu říct, že jsem se dopustila fyzického násilí na dětech tehdy, kdy ohrožovaly svůj nebo cizí život. Takže to podle mě bylo na místě. Zastrašit je před tím, aby život ohrožující věc neopakovaly.
A ještě jsi mi nesdělil tvoji diagnozu. :mrgreen: čekám čekám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.3.18 16:35
@Jirka765 píše:
To není mimo téma. Člověk, co sotva přežije dětství to pak nemá v dospělosti jednoduché, což se týká tohodle vlákna. :dance:
:think: Jirko, já to tipuju na hraniční poruchu osobnosti, tak mi prosím dej vědět, jestli jsem to trefila dobře. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí