Kde sehnat dobré pomeranče?

22.7.24 19:49

Kde sehnat dobré pomeranče

Dobrý den, již několik měsíců nemůžu sehnat dobré pomeranče, které by nebyly vyschlé jak troud. Máte taky tento problém, nebo víte kde sehnat čerstvé? Děkuji a přeji hezký den

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
22.7.24 19:58

Kupovala jsem včera v Kauflandu a nejsou vysušené. I se dobře loupou. Minule jsem brala v Lidlu. To byly ta 24,90,– kilo. Myslím dva týdny zpět to bylo. Taky nebyly vysušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
22.7.24 20:27

My ted v lete trebas citrusy vubec nekupujem, jedem na merunkach, tresnich, hroznech, na jahodach kdyz byla v cr jejich doba a pak hl. melouny; a delam ted ovocne kolace z rybizu ze zahradky, ze svestek, merunek.

Sorry za OT, neporadila jsem prilis.

K pomerancum: ty vubec nejime klasicky, ale delam z nich vyhradne fresh juice na el. odstavovaci, kdy je prekrojim jen na pul a vytocim.

Příspěvek upraven 22.07.24 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
22.7.24 20:30

Není sezóna :nevim: to je prostě jako koupit meloun v zimě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
22.7.24 20:40

Shánět dobré pomeranče v červenci je asi stejné jako shánět dobré jahody v lednu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
22.7.24 22:50

Většinou z Lidlu jsou chuťově dobré ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
22.7.24 23:00

Není sezóna. Nekupovat. To je jako chtít broskev v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.7.24 07:05

@pikola @alisekR Z českého pohledu máte pravdu.
Ale poslouchala jsem rozhovor s nějakým odborníkem na výživu a ten říkal, že pomeranč i ostatní citrusy jsou vhodné ke konzumaci v létě, v zimě je to špatně, protože hodně zavodňují a to je potřeba v teplých a horkých dnech. Dále mají ochlazovací vliv na organismus, to je taky potřeba v létě. V zimě je to celé špatně a jíst by se pokud možno neměly, jenže je to v tom období u nás nejlevnější a nejsnadněji dostupné ovoce.

My je teď taky nekupujeme, protože máme dost sezónního ovoce. Jinak kupuju jen druhy s tenkou slupkou, hlavně tou vnitřní, která drží plod pohromadě. A taky hodně na džusy a smoothie. Na to jsou taky vhodné druhy. Holky po konzumaci pomerančů někdy bolelo břicho a já jsem měla strach z pomerančového ileusu. Hrozí hlavně u malých dětí a starších lidí po konzumaci dužiny, která je obalená tuhou slupkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.24 07:16
Však je nekupuj. Zůstane víc pro nás, kteří je chceme i v létě :jazyk:. Zatím jsem asi měla vždy štěstí na hezké, chuťově výborné. Žádné vysušené. Když jsou v akci, tak jdu a koupím třeba 20 kilo. Máme na ovoce a zeleninu vyloženě jednu lednici větší v garáži. Jen odebíráme podle chuti.
@alisekR píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
23.7.24 07:16
@1Pears1 píše: Více

Což je zvláštní… Pomeranče mají původ na hranicích Číny a Vietnamu a v té oblasti se sklízí cca prosinec - březen, což jsou nejchladnější dny v roce, kdy teplota klidně klesá k nule :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
23.7.24 07:20

Minule jsem udělala radost před grilováním u nás hostům, především jednomu. Jak uviděl naloupené pomeranče v misce. Tak se do nich pustil. Jsem šla chystat další. Pomeranče vyjedli první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.24 07:23
@Snorlaxik píše: Více
Četla jsem někde to samé, že citrusy se mají jíst především v letních měsících, protože ochlazují organismu. Už nejsem skoro vůbec přes svačiny ve škole. Chodím nejčastěji na výuku po nich. V zimě jsem dřív běžně viděla, když měl někdo mandarinku na svačinu, že se otřepal, jak ji snědl. Chladí. Nám to nic nedělá ani v zimě, ani teď. Prostě milujeme ovoce čerstvé. Některé odrůdy dozrávají v červnu (jsem četla). Takže jsou i teď k dostání.

Příspěvek upraven 23.07.24 v 07:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
23.7.24 07:27
@Kelsey píše: Více

Asi to na někoho ten efekt mít bude. Přeci jenom pořád v té své domovině mají v zimě tepleji než u nás v zimě :think: Ale přijde mi zvláštní, že v sezóně by se nemělo jíst sezónní ovoce.
Nám to taky nic nedělá. A pomeranče jsme tam. jedli právě nejvíc přes zimu, kdy byla jejich hlavní sezóna. Dítě z nich mělo denně čerstvý džus.

• Citovat
  • Upravit
44197
23.7.24 07:28

@Snorlaxik A nemají se třeba nechat třeba uležet, dozrát? A konzumovat až v tom teplejším období? Tady je to běžná praxe u některých druhů. Ne teda tak dlouho, ale všechny právě koupené pomeranče nejde hned jíst, až za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.24 07:29

Kdo říká, že se nemá nebo nejí sezónní ovoce? To tady nikdo nenapsal. Tak si zas nevymýšlej blbosti :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.