Kde sehnat dobré pomeranče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
23.7.24 07:30
@1Pears1 píše: Více

To by musely dozrávat několik měsíců. O tom dost pochybuju. Asi třeba pomelo nám tam dozrávalo až na podzim… Nedovedu si představit, skladovat ho víc jak půl roku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44207
23.7.24 07:34
@Snorlaxik píše: Více

Jo tak oproti tomu mě taky napadlo, že je to obrovská bomba vitamínu C, kterého je v zimě nedostatek.

Myslím si, že pomerančů je i v létě dostatečný výběr, hlavně v obchůdkách, které se specializují přímo na ovoce a zeleninu. A na grilování hodně lidem chutnají k masu, stejně jako třeba ananas nebo hroznové víno(sladší druhy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
23.7.24 07:38

U nás lze objednat citrusy z Řecka - výdejna chutí (prý jsou výborné) a objednat je lze pouze v sezóně; přes zimu až do cca dubna, května. Když na ně mám chuť, koupím si je v krámu i teď, ale přes léto jíme spíše broskve a meruňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.7.24 07:50

Ve všech třech svých těhotenstvích jsem měla nechutenství, hubla a na pomerančích jsem byla závislá, protože po nich mi špatně nebylo. Tak o pomerančích něco vím.
Doopravdy dobré pomeranče přes léto nejsou. Chodila jsem od obchodu k obchodu, kupovala po dvou a když se alespoň trochu dali jíst, tak jsem jich koupila více. Nikdy, opravdu nikdy, nebyli vynikající, stejně, jako v červnu nejsou vynikající jablka.
Lepší je přesedlat na pomerančový džus. Žádné pomeranče na naší polokouli nedozrávají v létě. Pomeranče dozrávají až v chladných dnech.

Jinak je nejlepší kupovat pomeranče s pupkem. Jsou bez pecek a mají nejlepší chuť, mnohem lepší, než jiné druhy. Jedno, jestli s tenkou slupkou nebo s hrubou, ale vždy s pupkem. Úplně nejlepší část pomeranče je „vnitřní pomeranč“. Vždy si představuji, že jsem princezna, vyjídám jen „vnitřní pomeranč“ a to kolem nechávám po tunách pro své poddané.
Pomeranče s pupkem se zas opravdu chuťově nehodí na pomerančový džus. Ten je lepší z jiných druhů a značek. Když jsem byla těhotná, v pomerančových džusích jsem vnímala obrovské rozdíly a kupovala jen od určité značky.
Teď to doma máme jednoduché, jak všechny mé děti vyrostly v břiše na pomerančích, tak pomeranče nesnášejí a jen občas je kupuji kvůli sobě. Přes léto nikdy ne, to za to nestojí. Vím to naprosto přesně, protože jsem některé léta kvůli pomerančům neváhala obcházet všechny obchody. Ale těším se na sezónu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.