Kdo je taky ode dneška doma z práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
14.3.20 09:27

Zajímalo by mě, jak dlouho Češi hodlají tuhle apokalypsu kvůli 150 nemocným mít. Jelikož spolu s Itálií jsou jediné země, kdo to zavedl, prostě teď lidi budou trpět a za měsíc dva jim to přivezou turisti znova, pokud teda nehodlají pohřbít ekonomiku země úplně a jít do karantény na rok. Jsem strašně ráda, že jsem v Anglii a ne v tomhle.

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.3.20 09:32

@Lalelale ty to nechápeš, viď? Celosvětově se šíření viru zastavit nedá, ale je důležitý předejít tomu, co se děje v itálii a nenechat si to přerůst přes hlavu. Pozdržet vypuknutí epidemie do doby, než bude vskcína nebo lék. Obojí se už testuje. Já jsem ráda, že jsem tady a ne u vás. Nechci se dostat do fáze, kdy lékaři stojí nad pacienty a rozhodují komu dají kyslík a koho nechají umřít, protože mají málo přístrojů.

• Citovat
  • Upravit
4749
14.3.20 09:34

JA TO CHÁPU, O VÍKEND BY SE VŠICHNI NAHRNULI DO oc A TA KONCENTRACE LIDÍ NA JEDNOM MÍSTĚ..UŽ TAKHLE I V TÝDNU TAM BYLO MRAKY LIDÍ, ŠKoláci tam trávili čas místo školy..nevim, jak to může někomu vadit, lepší ted a na nějakou chvíli než pozdě a mít to tak měsíce, snad ty opatření, když lidi to budou dodržovat, zaberou..

nechápu lidi, co tají, že byli v zahraničí, nejdříve házeli rameny, proč bychom nejeli a ted to tají a ohrožují tím okolí, zdravotníky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.3.20 09:35

@Janli Itálie je punk, proto jsou tam kde jsou, nikdo jiný na tom není tak zle, Italové jako vždy nezklamali, co se týče jejich neschopnosti. Co se léku týče, zprávy o tom, jak se testuje a bude brzo venku se objevují už od prosince :) ČR si tímhle nevybojuje nic, jen to odkládá, udělala opatření moc brzy a jelikož je jediná spolu s Itálií, virus se jí zase vrátí

• Citovat
  • Upravit
14637
14.3.20 09:36

@Lalelale Přečti si tohle, třeba to pochopíš: Koronavirus: Proč musíme jednat hned

Příspěvek upraven 14.03.20 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.3.20 09:36
@Lalelale píše:
Zajímalo by mě, jak dlouho Češi hodlají tuhle apokalypsu kvůli 150 nemocným mít. Jelikož spolu s Itálií jsou jediné země, kdo to zavedl, prostě teď lidi budou trpět a za měsíc dva jim to přivezou turisti znova, pokud teda nehodlají pohřbít ekonomiku země úplně a jít do karantény na rok. Jsem strašně ráda, že jsem v Anglii a ne v tomhle.

150? chápeš, že reálně je to mnohem vyšší číslo? těch testování je málo, to co stihnou otestovat je nic a spousta lidí ani příznaky nemá, či je má minimální, ale virus se stále šíří a když to nechají, vypukne to naplno a odnesou to ti slabí a nemocní, staří a to bude pak ten průser, možná by někteří měli zapojit hlavu..ta křivka jde nahoru, mrkni na grafy, co bude za 14 dní, těmi opatřeními se tomu snaží zabráit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 09:37

Jsem OSVČ a bez práce jsem momentálně já i mí zaměstnanci

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.3.20 09:37
@Lalelale píše:
@Janli Itálie je punk, proto jsou tam kde jsou, nikdo jiný na tom není tak zle, Italové jako vždy nezklamali, co se týče jejich neschopnosti. Co se léku týče, zprávy o tom, jak se testuje a bude brzo venku se objevují už od prosince :) ČR si tímhle nevybojuje nic, jen to odkládá, udělala opatření moc brzy a jelikož je jediná spolu s Itálií, virus se jí zase vrátí

nemusíš mít obavy. Za chvíli bude stejně jako Itálie vypadat většina Evropy, kde včas nepřijali taková opatření jako v ČR. ČR tím vybojuje hodně - zachráněné lidské životy.

• Citovat
  • Upravit
580
14.3.20 09:38

Když se lidi neumí chovat, musí to stát holt regulovat. Jsem ráda, že je zavřeno. Jedině mě štve, že u nás nefungují dovozy potravin, takže pro pečivo, maso a ovozel budu muset občas do obchodu. Kdyby to šlo, radši si objednáme nákup domů a nechodíme nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.3.20 09:39

Těch 150 lidí je počet reálně diagnostikovaných… ale počet nakažených v rámci ČR už jde dávno do stovek/tisícovek. Jsme tam, kde byla Itálie cca před měsícem. Buďme rádi za “modelový příklad” ze zbytku Evropy, mohli jsme tak zareagovat rychle. Stejně se to rozšíří a promoří, jinak to ani nejde. Ale předejde se tímto kolapsu zdravotních služeb… snad…

@Janli píše:
@Lalelale ty to nechápeš, viď? Celosvětově se šíření viru zastavit nedá, ale je důležitý předejít tomu, co se děje v itálii a nenechat si to přerůst přes hlavu. Pozdržet vypuknutí epidemie do doby, než bude vskcína nebo lék. Obojí se už testuje. Já jsem ráda, že jsem tady a ne u vás. Nechci se dostat do fáze, kdy lékaři stojí nad pacienty a rozhodují komu dají kyslík a koho nechají umřít, protože mají málo přístrojů.
@Lalelale píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.3.20 09:40

@Lalelale Tak se těš, brzy to chytíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
14.3.20 09:41
@Lalelale píše:

Ježiš marja :roll: :roll: no tak už chapu proč je nerealné to zastavit, protože lidi uvažujou jako ty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.3.20 09:43
@divine woman píše:
@Lalelale Tak se těš, brzy to chytíš.

Wow, to je teda fakt ubohé 8o hele já pracuji z domova a do toho je většina lidí v self izolaci včetně nás, tak tě bohužel zklamu, ale moc příležitostí se nakazit nemám. Jaká škoda viď?

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
14.3.20 09:44

No holky radím vám místo českých webů články who nebo trošku prestižnější zahraniční tisk, když vás tu vidím.

• Citovat
  • Upravit
4615
14.3.20 09:44

@Lalelale nejvíc ubohá tady jsi ty a to tím jak jsi sobecká a hloupá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat