Kdo má vaření jako koníčka?

2271
30.7.11 23:00

Kdo má vaření jako koníčka?

Ahoj,jen mě zajímá,kdo má taky jako já vaření jako koníček.Miluju kvalitní kuchařky a časáky o vaření, ráda si čtu a hledám inspiraci.
Ráda lezu okolo pultů s masem a vybírám,okolo zeleniny.Chodíme na farmářské trhy,pěstujeme si zeleninu i bylinky doma.
Miluju francouzkou,italskou a naší kuchyni a naše prestižní kuchaře jako je Frič,Navrátil,Pohlreich,Štift,Pospíšil…je jich hodně:-).
No prostě mi to baví :mrgreen: :srdce: !
Hledám někoho pro koho nebudu jako exot!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
30.7.11 23:03
Adriana píše:
Ahoj,jen mě zajímá,kdo má taky jako já vaření jako koníček.Miluju kvalitní kuchařky a časáky o vaření, ráda si čtu a hledám inspiraci.
Ráda lezu okolo pultů s masem a vybírám,okolo zeleniny.Chodíme na farmářské trhy,pěstujeme si zeleninu i bylinky doma.
Miluju francouzkou,italskou a naší kuchyni a naše prestižní kuchaře jako je Frič,Navrátil,Pohlreich,Štift,Pospíšil…je jich hodně:-).

Jaktože tam není vypsaný Babica? :lol: Já taky ráda vařím nebo spíš študuju recepty,ale nakonec stejně otáčím furt to samé :zed: ale moc ráda listuju recepty :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2271
30.7.11 23:08
sieta.m píše:
Adriana píše:
Jaktože tam není vypsaný Babica? :lol: Já taky ráda vařím nebo spíš študuju recepty,ale nakonec stejně otáčím furt to samé :zed: ale moc ráda listuju recepty :palec: :lol:

No Babica tam není protože :poblion!!!Zapomněla jsem napsat Vaňka,sice není kuchař ale ví hodně :srdce: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
30.7.11 23:13

Mně vaření baví, ale pokud mě netlačí čas nebo mi nevisí na noze řvoucí děti… Musím mít na to klid a čas - a to nemívám, takže bohužel vaření mým koníčkem být nemůže. :-) Ale třeba za x let, až budou velké, se to povede…
Jo a vařím ráda hlavně v zimě, v létě je to ztráta času… :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
30.7.11 23:13

ja taky rada varim i kdyz se rada podivam aj na babicu :mrgreen:
jinak mam rada cizi kuchyne a kdyz neco navarim pro starsi lidi tak rikaji ze je to jak na hotely.. ale ony to neznaji .. vari porad to same ty nasi starousci :mrgreen:
polraicha mam moc rada.. hlavne vcil jak ma tv porad o grilovani :palec: :palec: :palec:
a hrozne me na vareni zalezi na estetice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.11 23:17
Davdan píše:
Mně vaření baví, ale pokud mě netlačí čas nebo mi nevisí na noze řvoucí děti… Musím mít na to klid a čas - a to nemívám, takže bohužel vaření mým koníčkem být nemůže. :-) Ale třeba za x let, až budou velké, se to povede…
Jo a vařím ráda hlavně v zimě, v létě je to ztráta času… :oops: :oops:

V létě vedou grilovačky :srdce: teda večer kdy malá spinká,jinak vařim denně a malá mi „pomáhá“.Pokud dělam něco složitýho,pouštím jí pohádky.Třeba naposled hovězí po burgunsku :srdce: dělala jsem to poprvé a určitě ne naposled :kytka: :kytka: :kytka: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.11 23:20
1simona1 píše:
jinak mam rada cizi kuchyne a kdyz neco navarim pro starsi lidi tak rikaji ze je to jak na hotely.. ale ony to neznaji .. vari porad to same ty nasi starousci :mrgreen:
polraicha mam moc rada.. hlavne vcil jak ma tv porad o grilovani :palec: :palec: :palec:
a hrozne me na vareni zalezi na estetice :lol:

Estetiku ještě moc nezvládam,jak to naservírovat ještě trochu tápu, ale nevzdávam se…Jednou to dám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
30.7.11 23:23
Adriana píše:
1simona1 píše:
Estetiku ještě moc nezvládam,jak to naservírovat ještě trochu tápu, ale nevzdávam se…Jednou to dám…

jednou ke mne dosla segra a jak videl ten talir tak rekla ze ma jet delat k nim do hotelu :mrgreen: :mrgreen:
muj tat abyl kuchar takze bja mam zato ze sem to podedila :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.11 23:29
1simona1 píše:
Adriana píše:
1simona1 píše:
Estetiku ještě moc nezvládam,jak to naservírovat ještě trochu tápu, ale nevzdávam se…Jednou to dám…
jednou ke mne dosla segra a jak videl ten talir tak rekla ze ma jet delat k nim do hotelu :mrgreen: :mrgreen:
muj tat abyl kuchar takze bja mam zato ze sem to podedila :srdce: :srdce: :srdce:

Tak to závidím :oops: !!!Ale já se to jednou naučím…Nejradši vařím hověží na víně,kance na šípkový omáčce,králíka na rozmarýnu,hovezí po burbunsku(prvně).Pak polívky hráskovou,bramborovou,zelnačku,kachní kaldoun atd…Je toho spoustu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
30.7.11 23:30

Ahoj, hlásím se jako maniak na vaření. :mrgreen:
Strašně mě baví kupovat suroviny a pak z nich tvořit nové i odzkoušené recepty a pak s tím krmit všechny, co se zrovna vyskytnou u nás doma. :-D
Sleduju o vaření vše, odebírám časopis, kupuju kuchařky, učím se už dobrých patnáct let a čím víc toho vařím, tím víc je mi jasné, že toho ještě spoustu neznám. :-)
Ujíždíme na bio bedýnkách, čteme složení, vyhýbáme se éčkům co to jde, přesto jsme žraví a mě i manžu jídlo prostě baví. :-P
Babica je chemik, ale je fakt, že občas se mu i něco povede, tedy vypadá to tak. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.11 23:35
1veverka píše:
Strašně mě baví kupovat suroviny a pak z nich tvořit nové i odzkoušené recepty a pak s tím krmit všechny, co se zrovna vyskytnou u nás doma. :-D
Sleduju o vaření vše, odebírám časopis, kupuju kuchařky, učím se už dobrých patnáct let a čím víc toho vařím, tím víc je mi jasné, že toho ještě spoustu neznám. :-)
Ujíždíme na bio bedýnkách, čteme složení, vyhýbáme se éčkům co to jde, přesto jsme žraví a mě i manžu jídlo prostě baví. :-P
Babica je chemik, ale je fakt, že občas se mu i něco povede, tedy vypadá to tak. :-D

Halelůůůůůůjááááááááááááááá :srdce: :srdce: !!!!!!!
Konečně někdo jako já!!!!Já se učím jen dva roky!!!Klobouk dolů!!!No taky študuju složení všeho!!Biobedýnky zatím nejedeme, máme svoje a zatím mi nezaujal dodavatel pro náš kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
30.7.11 23:35
Adriana píše:
1simona1 píše:
Adriana píše:
1simona1 píše:
muj tat abyl kuchar takze bja mam zato ze sem to podedila :srdce: :srdce: :srdce:
Tak to závidím :oops: !!!Ale já se to jednou naučím…Nejradši vařím hověží na víně,kance na šípkový omáčce,králíka na rozmarýnu,hovezí po burbunsku(prvně).Pak polívky hráskovou,bramborovou,zelnačku,kachní kaldoun atd…Je toho spoustu..

tak taky varim rada z hovezi a hlavn jako hlavni prisadu cervene vino :palec:
jednou sem dokonce delala omacku z pomerancu, cesneku, medu chili papricek a sezamoveho oleje.. tak sem se toho bala a jak vyborne to bylo.. jinak rada experimentuju..
z polevek delam nejradeji kvetakovou, brokolicovou, a taky hraskovou ale nejvci kazdemu chutna prach sposty vyvar :mrgreen:
neboj esteika neni nic vazne a tezke.. chce to jen napad :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
30.7.11 23:38
Adriana píše:
1veverka píše:
Babica je chemik, ale je fakt, že občas se mu i něco povede, tedy vypadá to tak. :-D
Halelůůůůůůjááááááááááááááá :srdce: :srdce: !!!!!!!
Konečně někdo jako já!!!!Já se učím jen dva roky!!!Klobouk dolů!!!No taky študuju složení všeho!!Biobedýnky zatím nejedeme, máme svoje a zatím mi nezaujal dodavatel pro náš kraj.

sak sam polraich nema rad babicu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jo a taky amme vse co potrebujeme na zahradce a chemii moc nemusim :palec: :palec: i kdyz muj sni vse :poblion:
jak ho to jeho „maminka“naucila…
ale polovinu vybronych sem ho nacila ja :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.11 23:39
1simona1 píše:
Adriana píše:
1simona1 píše:
Adriana píše:
1simona1 píše:
tak taky varim rada z hovezi a hlavn jako hlavni prisadu cervene vino :palec:
jednou sem dokonce delala omacku z pomerancu, cesneku, medu chili papricek a sezamoveho oleje.. tak sem se toho bala a jak vyborne to bylo.. jinak rada experimentuju..
z polevek delam nejradeji kvetakovou, brokolicovou, a taky hraskovou ale nejvci kazdemu chutna prach sposty vyvar :mrgreen:
neboj esteika neni nic vazne a tezke.. chce to jen napad :palec: :palec:

Nápadů a inspirace jsem měla dost :oops: ,byla jsem u Pohlreicha na kurzu :kytka: , ale nějak to nezvládám když mi skrček visí z nohy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
30.7.11 23:43

Adriana: No tak já začala brzo, ale spíš asi jde o to, že pak už to má člověk takové osahané a spoustu receptů už jen vylepšuje a zdokonaluje se.
Když si vzpomenu na první knedlíky, no to bylo dílo, dneska už je vyšvihnu během chvilky a můžu si hrát s masem, mojí oblíbenou surovinou. :mrgreen:
Momentálně ale ujíždím na pečení chleba a housek, to mi k té bio nabídce ještě chybělo. :-)
Koukala jsem, že jsi z plzeňska, tam vím o dvou biobednách, jedni rozváží, pro druhé se jezdí, ale není nad to, když si člověk všechno vypěstuje. My letos máme jen balkonová rajčata v květníkách, ale příští rok určitě rozšíříme sortiment. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí