Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky **sluníčka **
tak nesu info … 8.folíčků…z toho 6vajíček-jedno nebylo dobré. Tedy zůstává 5 - 2vajucha se oplodnily hned, 3 nejsou prý ještě úplně zralá…tedy se nechají uzrát a napíchnou se později …tak uvidíme. Volám si ve středu embryoložce, jak to vypadá
Jsem KO teda.
Silvi - zlatá střední cesta!!! Jsi fakt dobrá, já takový výsledky mívám taky a to mám oba vaječníky.
![]()
Jen si odpočiň a čekáme na další DOBRÉ zprávy!
Silvi
super. A to ti řekli takhle brzy o oplodnění? Mě to řekli vždy až po 24 hodinách .
Já jedu k dr. až navečer, tak se pak určo ozvu.
Ty pěkně odpočívej, ať jsi na ET fit.
Lenco - my když jsme měli jen 3 vajíčka při 4.IVF a měli jsme fakt příšerný nervy, tak manžel zkoušel volat do laborky odpoledne a už mu taky řekli, že se vajíčka oplodnily - podle mě to znamená, že v nich je spermie, asi ještě nebylo vidět jeslti se dělí..
Večko,
to určitě. Mě říkali, že se oplodnění pozná až po 24 hodinách, kdy se začne dělit. Také se mi stalo, že druhý den mi řekli o 1 a do dalšího dne se rozjelo to druhé.
Já co mám teď minimálky, tak taky trnu o 2,3 vajucha.
Ale zase vydrží ze 2 2 nebo 1 a ze 6 mi zbyly taky 2, takže kvantita u mě není stopro kvalita.
Už se nemůžu dočkat, až je budu pěstovat a čekat na UZ. Ale to uteče jako voda a jsem tam
.
Leni - já se taky vždycky moc těšila
a těším se i teď na nový rok a další stimulaci ![]()
ahoj děvuchy..samé dobré zprávičky,tak držím palečky
Včera jsem brouzdala na netu a dočetla jsem se o nativním ivf..docela mě to zaujalo i když šance je ještě menší než u klasického ivf,ale dnes brnknu doktorovi a pozeptám se.jestli mě řekne,že to půjde,tak jdu do toho hned…za zkoušku nic nedám..no né? Prý to lékaři ale moc dělat nechtěj nevím proč ale zjistím. Vajíčka mám tak snad jsou ještě schopná akorád,že nebude na výběr.Ale spoustu žen co vyčerpala všechna ivf a podstoupila to,tak byl úspěch..samozřejmě jsou i neúspěchy,ale kdo nám ten úspěch zaručí..nikdo. Jedna paní psala ,že z 1nativu má dvojčata a z 2nativu bude mít za 14dní holčičku
co by jsme proto mimi neudělaly,že? Až něco budu vědět písnu ![]()
Deni,
některá centra to nechtějí dělat, ale většina ano. Buď se nebere vůbec nic a spolehne se na 1 přirozené vajucho nebo se stimuluje pidi dávkami hormonů. Buď injekce, tak 50iu nebo 25 IU denně nebo tabletky Clostilbegyt. Já je absolvuji, protože nechci velké dávky hormonů a spoléhám na kvalitnější kousky.
Cena je cca 15 000 + případně ICSI. V Praze v Motole to vyjde na asi na 10 000.
Zeptej se dr. a uvidíš.
Lenčo … jj tak jsem to myslela, že je oplodnili metodou ICSI - ty dvě prý hned, ostatní tři si musí počkat
jak se dělí, to se dozvím až ve středu. Tohle bylo vůbec poprvé, kdy jsem v den OPU vůbec mluvila s embryoložkou o kvalitě vajíček…asi kvůli tomu PGD…domluvili jsme se, že nebude..nebo nám to tedy doporučila a já souhlasila.
Jo NATIV je naše další varianta…už jsem o tom s dr. z pronatalu mluvila, dělají ho bez problému. Vyjde prý na 10tisíc, s minimální stimulací 13tis. + 1000,– ICSI za jedno vajíčko. Už jsem nad ním uvažovala dávno, na clostylbegyt reaguji dobře a po klasické stimulaci, kdy mám max. dávky, mi stejně nakonec zbydou jen dva kousci. Takže šetřit na kompletní ivf už nechci…leda pak na ty darovaná. Jo a také mi řekl, že menší šance je u něj jen z toho důvodu, že není z čeho vybírat (ta vajíčka)…a to u mě není ani teď, takže… ![]()
Silvi,
přesně. Já měla minilálku za 13 000 a ICSI na 2 vajucha už bylo za 7000+ 1500 katetr.
Teď bych ho měla mít v novém CAR za 15 000 sakum prdum, ale ještě se musím domluvit s dr. Snad se dnes dozvím přesně za kolik. Na UZ jedu na 18: hodinu, takže za chvilku vyrazíme. Musím si říct i o Clexane nebo Fraxiparin, minule dr. zapomněl a já taky. Dnes už mám cedulku
.
díky za radu holčiny…jsem úplně nervozní
,je to další varianta,která nám může pomoct k mimi a ten doplatek je směšný oproti celému ivf
a jestli to fakt u mě lékař schválí tak holky jdu na to
i když ta je úspěšnost je ještě menší už dnes domlouvám mým vaječníkům at vyrobí samý bouráky ![]()