Kdo ne/může být ručitelem/kou?

Anonymní
2.5.11 08:10

Kdo může/nemůže být ručitelem/kou?

Už delší dobu mě zajímá jedna věc a tou je tak, kdo může či kdo nemůže být ručitelem/kou při sjednání úvěru a zda lze ručit např. nemovitostí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101778
2.5.11 08:18

Obecně může být ručitelem kdokoliv plnoletý… samo pokud bude mít dluhy nebo nebude mít příjem, tak ho banka nebude jako ručitele akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.11 08:21

A co žena na MD, nebo důchodce?

• Citovat
  • Upravit
5476
2.5.11 08:26

I žena na MD teoreticky může být ručitelem, záleží ale hlavně na věřiteli, jestli ji bude akceptovat. Dokážu si představit hodně bohaté ženy na MD, se kterými nebude mít problém jakýkoliv věřitel. A stejné je to i s důchodcem. Záleží na okolnostech.

Příspěvek upraven 02.05.11 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.5.11 08:27
Anonymní píše:
A co žena na MD, nebo důchodce?

nejspis ho banka nebude akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.11 08:31

Nevim teda jak to přesně je, ale v tom případě, tak žena či důchodce musí brát tolik aby měl na případný dluh a na živobytí, chápu to správně?

• Citovat
  • Upravit
101778
2.5.11 08:51
Anonymní píše:
Nevim teda jak to přesně je, ale v tom případě, tak žena či důchodce musí brát tolik aby měl na případný dluh a na živobytí, chápu to správně?

Obecně ano, ale přesná kritéria se mohou lišit u jednotlivých bank, některá je třeba nemusí akceptovat vůbec, někdo jen s životní pojistkou… přesné info stejně nezjistíš jinak, než v bance, nejlépe u konkrétní půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
2.5.11 08:52

taky záleží na splatnosti úvěru, např.u důchodce (kdyz pominu příjmovou stránku ručení), tak splatnost úvěru bude max.do většinou 65 let věku nejstaršího žadatele, tím i ručitele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3688
2.5.11 20:33

každého ručitele banka posuzuje zvlášť, teoreticky to může být osoba s občanským průkazem a hlavně s vlastním příjmem…
bankovní úřednice bude zjišťovat v případě ženy na MD (a i jiných osob) příjmy vs. závazky (laicky řečeno jí musí zbývat ještě na případné splácení úvěru 3. osoby - té které bude ručit), osoba bude také prověřena při schvalování úvěru v bankovních a nebankovních registrech pro případné neplacení závazků

co se týká důchodců jako ručitelů nejsem si úplně jistá, pže jsem se s tím nesetkala :nevim: ale v případě že by to byl žadatel o úvěr, tak má každá banka věkový strop při splatnosti úvěru (většinou 63 nebo 65 let) jinak prověřování je stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.13 08:38

Mám takový dotaz jsem na MD a banka mi rekla pokud sezenu rucitele daji mi pujcku, kamaradka mi prý pomužee ale nedavno se rozvedla bydli v pronajmu a manzel ji odhlasil z jejich bytu trvale bydliste na mestsky urad :-( bude to vadit pokud mi chce delat rucitele?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel