Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Skuba píše:
Holky, tak ms je docela silná, bolí mě pobřišek, volala jsem dr., zítra ráno se mám přijít ukázat, říkala sestřička. Dam pak vědět
Takhle jsem to měla já když jsem o to hned nazačátku přišla. Tak držím palce aby to dobře dopadlo.
@Petík30 píše:
Takhle jsem to měla já když jsem o to hned nazačátku přišla. Tak držím palce aby to dobře dopadlo.
jj i já jsem to tak v červnu měla a v 8tt o to přišla, ale doufám, že se to @Skuba vyhne ![]()
@Petík30 ja byla na genetice po 2 zamlklych tehu. Ne v tehotenstvi.
@Sisi137 no ty si drak teda. Mně ho v těhotenství naopak snížili chodila jsem do Podolí na imunobiologii.
Kikina11 Aha já myslela že v těhu. a jde to holky vůbec nějak zjistit? do toho třetího měsíce jestli to bude zdravé nebo ne? Za mě to totiž myslím ani tenkrát nebylo.
@Petík30 jestli si to dobře pamatuju tak ve 12.tt se dělá screening - krevní testy a ultrazvuk a z toho se zjistí některý vady.
@Petík30 Přesně, jak píše Parketka, ve 12-13tt se chodí, je to placené, já dávala v Plzni 1000,–
Bohužel mám blbou pojišťovnu a nic neproplácí ![]()
Takže se to dá zjistit dřív abych kdyžtak mohla jít na potrat? vím že to zní blbě ale máme daunův syndrom v rodině a já bych to asi nezvládla.
@Petík30 no zrovna ten Down je v tom 12.tt měří se nosní kůstka a nějaký hodnoty z krve. Dřív to asi nejde.
@parketka píše:
@Sisi137 no ty si drak teda. Mně ho v těhotenství naopak snížili chodila jsem do Podolí na imunobiologii.
2,5mg je jak nic,5mg miminku neublizi
Ja byla v Plzni tam mi 5doporucili a v Podoli doporucili 5mg po 5 tydnech snizit na 2,5 ale to bych nemusela brat nic ![]()
@Sisi137 No já doufám, že to bude ok.. zatím se nic neděje.. ale co chvíli běhám na záchod kontrolovat, jestli se nespustila… už magořím…
![]()
@Petík30 me se ted taky doktor ptal co chci tak jsem rekla, ze chci screening ve 12tt. U Stepanky jsem na nem nebyla. To jsem sla az v 16tt na krev a v 20tt na utz.
Ahoj holky
můžu se přidat…? Já objevila // v pátek, v po. jsem byla objednaná na gyn. ale už asi měsíc, tak jsem to nerušila i když mi bylo jasné, že nic vidět nebude, na UTZ byla jen dutinka, takže mi nabrali HCG a zítra jdu znovu na krev, aby se vidělo jestli stoupá… Byl to pro mě dost šok, poslední MS byla 5.9. a cíleně jsme se o mimčo teda nesnažili, chtěla jsem až tak v létě, jedno dítko už máme, holčičku, je jí 15m
máme ji po IVF z Libereckého Gennetu, prostě to přirozeně nešlo, no a ted jsme si jednou nedali pozor a já hned otěhotněla, mazec, co…
No, ale jsme rádi, znovu bych to martirium umělého oplodnění podstupovat nechtěla, tak ted to přišlo opravdu bez nervů, tak snad to vyjde
Dnes jsem si dělala znovu test a čárka je už stejně silná jako ta kontrolní…
@HARPER tak gratuluju, ono se říká, že po ivf se často ženská rozrodí ![]()
@Sisi137 Díky, no asi jo
Já měla hodně nízké AMH, takže si řikám, že malý zázrak…
Koukám, že jsis taky užila… ![]()