Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky ja mam dnes presne 10+0 byla jsem na onkologii Dr. byl tehotenstvim nadsenej, ale delali mi cervikometrii/ cipek je 1.6 cm, takze riziko jako kraaava a hlavne vrsek delohy ma male vecko coz znamena mirne otevreni… uiii, to bude zajimave, rikal, ze pripadne mne doporuci na cerklaz/ steh cipku, snazim se nepanikarit, prej to nekdy drzi cele tehu a muzu i prenaset. ale tak asi by bylo lepsi nevedet a myslet si ze je vsechno v pohode…
ach jo..
Ahojik holky, teda Nadus..
musí to být ok a taky že bude! Asi musíme hlavně myslet pozitivně, psychika někdy dokáže divy.. Já dnes ležím, vzala jsem si dovču, akorát mám fakt bobky.. ty moje zimnice totiž doprovází i horečky - včera 38,2 tak jsem po prostudování pro a proti vzala jeden paralen
Jinak okr. Bruntál, a je mi 30. Táta si přeje kluka, moje mamka straaašně holčičku, mě je to úplně šumák ale hlavně ať je tam jen jedno
ale hlaaavně zdravé
Taťka chtěl taky Davida, ale nakonec první synek se jmenuje po něm, to jinak nešlo. A holčička, teď zvažuju jméno Mariana. Je brzo, ale ubránit se tomu stejně nejde ![]()
@iwush jasne, to jsem cela ja
pozitivni az za hrob, tak snad se to cele bude nest v tomto duchu, jinak plod byl prej na ultrazvuku vitalni a ukazkovy ![]()
tak holky mne je 35 a zijeme v Praze pro upresneni, a toto je nase prvni mimi
tak chtene a milovane jeste pred pocetim…
![]()
@Sisi137 Já vím, už jsme to tu řešili =) Když zajdu na pohotovost, tak tam uviděj i jestli je mimi tam, kde má být. ty jsi byla teď na kontrole? kolikátý jsi týden?
@Motka já byla v úterý na kontrole, to jsem byla 6.tt, dneska začínám 7.
@nadus ať všechno dobře dopadne, však oni si tě pohlídají ![]()
@Sisi137 nO VIDÍŠ A mě divně pobiolívá břicho a taky mám strach. Já sitaky myslím, že holka, která je poprvé těhotná, má všeobecně strach a nejen poprvé. A navíc… Je tu jeden důvod proč to opravdu potřebuji mít potvrzené na paíře… takže jak to potvrdit na papír, když ne takhle? krevní testy jsou sice supr, ale v mé situaci mi nepomůžou..
@Sisi137 A já byla před dvěma týdny, na pravidelce a měla jsem tři dny vynecháno. Takže kdyych byla v úterý, byla ych spokojená.. já jsu až za tři týdny.
@Motka no jo, ale to není důvod k návštěvě pohotovosti. Tak zavolej znovu ke svému gyn a zkus se se sestřičkou domluvit-popiš ji svoji situaci nebo já nevím
ale pohotovost bych fakt nevolila. Ať tak nebo tak držím pěsti ať tě něco uklidní ![]()
Jo a mě taky bolí břicho, je to normální jak miminko roste.
Jak píše Sisi, taky bych asi raději tu pohotovost nevolila.. ale chápu tě, tady je každá rada drahá.. asi bych to taky radši řešila se sestrou a tvým gyn.. Tak pak dej vědět jak ses rozhodla. To píchání v břiše mám taky, ale někdy fakt dooost intenzivní, dokonce jsem jednu noc skoro nespala jak to bolelo.. vystřeluje mi to až do kříží, v minulém těhu na močák, to jsem taky pořád lítala čůrat, teď asi do zad tak mě to na ten záchod zas až tak nenutí, nebo nevím..
No nicméně já jdu na kontrolu za 6 dní a nemusím čekat tři týdny, tak se mi to taky kecá já vím.
Já byla 2× na pohotovosti když jsem čekala první dítě. Vše v začátku těhotenství… jednou veliké bolesti břicha, podruhé jsem trošku zakrvácela. Pokaždý mě tam seřvali jak malou holku, byli strašně nepříjemný… fuj, pohotovost už nikdy. Asi záleží taky kde…To radši bych se domluvila se svým gynekologem… jestli nemůžeš přijít dřív.
Ahoj, me je 30 a jsem od Berouna
@iwush paralen je ok v tehu, ale smi se max 4 dene a je to lepsi nez vysoka teplota.
Ja mela taky pred vynechanim ms horecky ke 39 a brala jsem paralen. Taky se tresu aby byl mi
is ok.
Ted na me leze zas nejaka viroza zacalo me bolet v krku ![]()
nadus tak snad vse bude ok zvlaste kdyz te budou hlidat.
Ja jsem nervni ze ctvrtka az pujdu na gyndu snad bude vse ok a nepicham si injekce nadarmo