Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kockamourovata, gratuluju
neboj, vsechno bude dobry, hlavne se nestresuj
Tady v Irsku to funguje taky uplne jinak nez v CR, na gyndu se nechodi vubec, vse se resi u praktickeho doktora nebo u PA, jenom kdyz jsou nejaky zasadni potize, tak u doktora v nemocnici. Ale i tak se to da, vsak ono tehotestvi neni nemoc a pokud nejsou potize, tak neni treba nejaky specializovany pece
Mas moznost si tam zajit treba nekam soukrome na utz nebo na krev?
Děkuju moc za podporu
Jj, v Irsku je asi podobný systém jako ve Velké Británii no a tu to zřejmě bude taky něco na ten způsob
Jsem trochu zmatená, páč v Čechách se chodí ( možná fakt až zbytečně moc ) často. Mluvila jsem s jednou známou a ta mi řekla, že jsou tady vcelku tak 3 prohlídky během těhu, pokud není problém. Tak uvidíme. Každopádně napřed se musí k GP, ten tě pošle do laborky na testy ( bez doporučení to prý nejde )a pak s tim výsledkem teprv na gynekol. vyšetření - přijde mi to hrozně zdlouhavý ![]()
Napřed jsem chtěla k soukromýmu gynekologovi, ale nakonec jsem zjistila že normálně v nemocnici jich je hned několik takže asi vybereme někoho odtud.
Snad to zmákneme, no. Když to zvládlo tolik ženských před náma, tak to by bylo aby nebylo ![]()
@mauska píše:
@kockamourovata, gratulujuneboj, vsechno bude dobry, hlavne se nestresuj
Tady v Irsku to funguje taky uplne jinak nez v CR, na gyndu se nechodi vubec, vse se resi u praktickeho doktora nebo u PA, jenom kdyz jsou nejaky zasadni potize, tak u doktora v nemocnici. Ale i tak se to da, vsak ono tehotestvi neni nemoc a pokud nejsou potize, tak neni treba nejaky specializovany pece
Mas moznost si tam zajit treba nekam soukrome na utz nebo na krev?
Poslední příspěvek je pro Tebe, nějak mi to tam neskočilo ![]()
Ahoj holky, mohla bych se k Vám přidat? 28.10. jsem objevila první pozitivní test (byl to první den očekávané MS, od té doby jsem ještě dvakrát testla, vypadá to jednoznačně), nicméně lékař mne objednal až na 18. 11. (pan doktor je dosti v klidu, ale zase, říkám si, že dokud nejsou potíže, tak je to jedno). Nevolnosti nemám (neměla jsem ani u syna, ani jednou), spím výborně a dlouho (jsem celá spomalená, mám nižší tlak, ale to je taky normální) a jíst mi samozřejmě chutná, no ale vzhledem k BMI 28 se musím opravdu hlídat. Chtěla jsem se zeptat, jak to máte se sportováním? Byla jsem zvyklá běhat, teď se snažím chodit s hůlkami a hlídám tep, nicméně tepovka mi strašně letí nahoru a to ani nejdu extra rychle… Máte nějaké zkušenosti? Btw přeji všem příjemný den ![]()
Hilky mam dotaz, porad mi to vrta hlavou..:-D ale jen tak… jen mi to zajima.. vcera jsem si jeste delala posledni test, kterj jsem schovala na pozdejs a to mamatest s citlivosti 25 - vysel uzasne, testovaci jeste silnejsi jak kontrolni carka, pekne cervena, ale jeste jsem k tomu zkousela posledni 10tkovej mamatest, aby mi to tu uz pak nelezelo a ten je o dost slaabsi… jak je mozny, ze test s citlivosti 10 ma carku slabsi a ten 25 je dalnice jak hrom jeste silnejsi nez kontrolni…je to tim, ze hcg uz je vyssi a ten 10tkovej to uz jakoby nezvlada bo co?? jen mi to vrta hlavou.. viz foto
@chico14 nejsem si jistá jestli jsem to psala tu nebo jinde, ale zopakuju to, aby jsi to nemusela hledat-těhotenské testy jsou dělané do určité hodnoty hcg, pokud už je hcg výrazně vyší paradoxně to nepoberou a mají tendenci spíše slábnout. Takže klid, všechno je jak má být
Jo a mám s tím i vlastní zkušenost-testovala jsem v dny, kdy jsem si brala hcg v krvi.
@Sisi137 píše:
@chico14 nejsem si jistá jestli jsem to psala tu nebo jinde, ale zopakuju to, aby jsi to nemusela hledat-těhotenské testy jsou dělané do určité hodnoty hcg, pokud už je hcg výrazně vyší paradoxně to nepoberou a mají tendenci spíše slábnout. Takže klid, všechno je jak má býtJo a mám s tím i vlastní zkušenost-testovala jsem v dny, kdy jsem si brala hcg v krvi.
jojo, no me to taky napadlo, prave mi to jen vrtalo hlavou.. jestli to tak je, ze jak mas vyssi hcg uz, tak ten test to nepobere… takze ok.. nu, aspon jsem zdelala ty posledni dva, co jsem tu mela a uz me to nebude lakat:-))) a do patku to nejak vydrzim… a mozna taky v posteli, pac mi dneska bylo strasne..a dojet domu byl nadlidskej vykon… co par km jsem stavela a cekala, co bude.. jestli hodim
bo to bude dobry… nu… zitra zkusim vyrazit na cesty zase.. v nejhorsim, se zas vratim.. ale nebavi mi to takhle…
@Liduska2000 : vitej mamco:-) urco bude vse ok, jen to cekani je sileny:-) ja jdu ted v patek a prijde mi to jako vecnost… ja jezdila na kole, a nevim, asi by toted taky nevadilo, nebejt toho, ze je mi blbe i v aute, natoz asi na kole… ale beh bych asi vynechala… to si myslim, ze by se mimcu moc nelibilo…ty otresy atd..
me zase prijde, ze nez vyjdu schody v baraku k nam do pordkrovi, tak jsem zadejchana, jak kdybych bezela maraton a to mi to nidky problem nedelalo…
![]()
@chico14
Děkuji
Běhání jsem nechala zatím být, spíše jenom ta chůze… Hele, o schodech vím také svoje (bydlíme ve čtvrtém podlaží bez výtahu se zvýšeným přízemím, takže je to několikrát denně 90 schodů, třeba zapomenuté klíče od auta způsobují předinfarktové stavy
), tak nás to třeba udrží déle fit
Ale zadejchaná jsem tedy taky statečně, o tom žádná
Nicméně, nevolnosti samozřejmě mohou přijít (byť bych je nerada, hm), uvidíme. Zatím se mám každopádně ok, trochu pnutí břicho a prsa, ale nic extrémně, tak snad bude vše jak má být. Přeji Ti, ať se Ti žaludek také ustálí co možná nejdřív ![]()
Ahoj Holky tak dnes jsem konečně byla na první prohlídce. Vše vypadá v pořádku jsem 6+5tt a už bylo na ultrazvuku vidět i
. Tak jsem o něco klidnéjší že je mimi tam kde má být
No ve středu s pravdou ven v práci vůbec se na to netěším a už ted mi je stoho špatně když si představím jak musím ve středu do práce po ránu tam mám fakt moc lidí a je mi i špatně no jsem zvědavá jak to budou v práci řešit. ![]()
Tak já bych se taky přidala
začátkem října jsem si dělala test a //, pak jsme hned letěla k gyndr ale nic nešlo vidět, ale dle ms bych dnes měla být 10.tt, pozval si mě 6.11 tak uvidím. ale jinak si hezky trpím všemi příznaky ![]()
@Petík30 : tyjoooooo kraaasnyyy to je super, ze uz mate i srdickoo.. tak jen at to tak dal krasne pokracuje..
nu, ja jsem zvedava na moji prohlidku… jestli bude srdicko, tak si myslim, ze mi rovnou napise rizikovy…kdyz ne, tak asi budu muset pockat, az bude..a pak… ale to budou v praci muka.. mozna budu doma… a pak, az to budu muset oznamit… to bude taky asi zajimavy… na druhou stranu si rikam, at mi kazdej polibi vite co, je to nas zivot, nase mimco a pokud se neco stane, tak mi nikdo nic neda…mame za ty nase prcky fazolkovaty zodpovednost… takze se budu chovat tak, aby bylo mimco spokojeny a rostlo, nez abych byla v praci o dva dny dyl a pak si to vycitala..
@kockamourovata, tady se gyn. prohlidky (vnitrni vysetreni) nedelaji vubec, krome jednoho utz kolem 20 tydne a obcasne kontroly moci a poslech srdicka se nic moc nedela, velikost mimca se meri pohmatem a merenim briska, krev se bere jednou nekdy ve 14 tydnu, coz je casto prvni navsteva u PA. Potraty tu jsou nelegalni, takze geneticky testy se tu bezne nedelaji, na neschopenku se tu taky nechodi, zensky proste delaji az do porodu. No, ale zase se z toho nedela takova veda jako v Cechach
Poprvi jsem z toho byla lehce vycvaknuta, ale ted po treti uz mi to neprijde ![]()
@Petik30 gratuluju ke kontrole a srdicku ![]()
@Liduska2000, vitej a gratuluju ![]()
@Petík30 teda to gratuluji k
,já byla v 5+5 a ještě nebylo, jdu za týden, tak snad už taky bude, vůbec mi to neutíká ![]()