Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikolkapomnenka no něco jsme dostali ale až po porodu a platili jsme to tak nějak dohromady, manžel zaplatil určitě víc, říkal že můj úkol je sepsat co vše je potřeba, mám to vybrat pak se kouknul a bylo. Nikdy bych se nespoléhala na ostatní co mě kdo dá
.navíc já si to raději vše vybrala sama
Finance jste měli řešit mnohem dřív, až spadneš finančně jen na rodičák tak to budeš řešit jak?
@Šmoulice píše:
Máme s chlapem každý svoje peníze, své účty. I po narození dítěte. Nechci to jinak. Vyhovuje nám moje a tvoje
Jenze vy jste prijmove a majetkove jiný level. Zakladatelka evidentne sebe a dite s prstem v nose netahne.
@kdochcekam píše:
@Nikolkapomnenka Ty seš dobrá, děcko na cestě a nevíš jak ho zaplatíš? Takové věci má mít DOSPĚLÝ člověk a RODIČ ošéfované. Výbavu pro dítě pořizují rodiče. Rodiče toho dítěte. Po dobu mateřské a RD budeš finančně závislá na partnerovi. Přítel si tě nevzal, tak to nevím jak se řeší. V manželství je vše napůl a hospodaříme dohromady. Měli byste si udělat nějaký finanční plán na dobu, kdy budeš s dítětem doma a toho plánu se držet a hospodařit společně.
To zase budou případi
ona vydělá prd, našetřený nic… chlap alimenty, splátku nějaké půjčky či co
A výbavu by jim měli cálovat rodiče ![]()
Mame vse spolecne (jsme navic manzele), zadne moje a tvoje neexistuje. Proc bys mela spolehat na Tve rodice? Ty budes rodic. Musite si o tǒ vsem spolecne promluvit a vyresit i to, jak to bude v budoucnu.
Výbavičku mají platit snad ti, co si děcko udělají
Ne všichni ostatní okolo
Ono není na škodu si nějaký ty prachy našetřit, než se rozhodnem mít dítě ![]()
Já si pro miminko platím většinou vše sama, ale přítel má na starosti kočárek + autosedačku, což nás výjde na 47000 + tedy pořídil přebalovák za cca 3000, takže jeho příspěvek na výbavičku je 500000. Já kupuji oblečení, kosmetiku, nechávám ušít mantinely a ostatní vybavení do pokojíčku, monitor dechu atd. prostě ty ostatní věci a už si myslím, že jsem taky okolo 50000. Myslím si že je to tak fér, oba jedeme napůl, ikdyž on mi pořád říká že mi to doplatí, ale myslím si, že když mám své peníze tak je blbé aby to celé táhl on.
Být vámi, tak si sednu, sepíšu jaké máte příjmy, jaké výdaje, komu kolik zbývá a co máte volné finance na nákup výbavičky. Jela bych s přítelem napůl nebo alespoň pokud zakladatelka může částí přispět. Rodinu bych zapojila do té míry, že bych si naplánovala jaké věci kdo koupí jako dárek miminku. No a tady můžete rodinu poprosit aby se např. složili na něco dražšího.
Příjem máš minimální, byt je priteluv, vziti nejste, neumíte spolu mluvit ani o financích na dítě…no držím ti palce, at vám vztah vydrží, protože jinak skoncis zle ![]()
@Nikolkapomnenka Zrušit kreditku a vyřešit splátky. Pak teprve uvažovat o dítěti. Tady už je pozdě, tak prostě kupte z toho co je a jen to, na co máte. Jako kdo jiný než rodiče by ji měl pořizovat? Co je to za otázku?
No ja oddrela těžkou praci (chapej výběr vybavicky) a manžel ji zaplatil
nicméně ve vaši situaci bych proste postupně odkladala z obou příjmu aspoň neco málo a postupně kupovala vybavicku z druhé ruky
@Šmoulice copak výbava ale běžný měsíc
ono se to nezdá ale mimino stojí dost i když tady často čtu že mimino nic nestojí
pak budou koukat že mají málo, + ty alimenty a kdo ví jestli chlap nečeká že ona bude financovat to co do teď ![]()
@catherine100 píše:
Příjem máš minimální, byt je priteluv, vziti nejste, neumíte spolu mluvit ani o financích na dítě…no držím ti palce, at vám vztah vydrží, protože jinak skoncis zle
Jedny alimenty už platí, tak se tuplem nebude čemu divit. A jak to tak vypadá, možna bude spíš k udivení, pokud by další alimenty utáhl a vůbec by je posílal. ![]()
@Nikolkapomnenka píše:
Ahoj všichni. Mám zvláštní dotaz.Kdo by měl platit výbavičku pro miminko? Na moje rodiče nespoléhám.
(…)
Nevin prave jestli mam veskere naklady prenechat na nem a vse koupit ja nebo ja platit vse kolem a on vybavu.Jsem trosku bezradna. Kazdy mame svuj ucet. A prijde mi to blbe, jak to mate vy? Popripade jake jsou vase rady, jak si to zaridit? Dekuji moc za odpoved a hezky den
Co by v tom dělali tvoji rodiče? Výbavu si máš zařídit ty a přítel.
Proč se o tom jako dospělí lidé nepobavíte?
Stejně tak si myslím, že vaše rozdělení toho, co kdo platí je divný, pokud to teda není páka přítele, aby sis našla normálně placenou práci a ne něco za minumum.
Všem vstřícným maminkám děkuji, za odpověď, kdo se podílel na pořízení výbavy. A k těm nagativním? Myslím, že každá jste jednou čekala dítě poprvé a každá jste tak trošku tápala co a jak a kde… Nebo ne snad? Navíc jak si „takoví“ lidi mužou pořídit potomka? už nevim kdo to psal ani mě to nezajima. Já pracuji, přítel pracuje, máme vlastní bydlení, nejsem žadna krava co sedí na podpoře doma, miminko jsme chtěli a podařilo se nám. Takže opravdu nevím, co tím „takoví“ bylo myšleno.. Myslela jsem, že tady na emiminu mi poradí zkušené maminky a bude to tu vstřícné a v pohodě, ale vidím, že se vždycky najde někdo, kdo prostě sedí od rána na zadku připojenej na tento web a baví se tím, že rejpe do lidí.
@Nikolkapomnenka asi bych se s přítelem domluvila, aby mi posílal na účet určitou částku peněz, kterou potřebuješ, abys mi nemusela pořád říkat o další. Však většinu věcí okolo miminka budeš pořizovat asi ty.