Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já měla 2× ICSI, jednou se nechytlo, podruhé šlo do mrazáčku (jela jsem pak do lázní, takže proto) a 3. pokus na nativ jsem měla nezralé vajíčko.
Ahojky můžu se přidat ![]()
Taky jsme měli jen dvě vajíčka a vydrželo jenom jedno a to se neoplodnilo bohužel
Taky jsme s manželem dávaly zálohu 17 000 a doktor mi do telefonu sdělil, že nám budou něco vracet tak jsem zvědavá kolik? K transferu nedošlo a prý se to nebude počítat jako první cyklus, ale nevím to jistě. Nemá s tím někdo zkušenosti? Za tři měsíce jdu do toho znovu a snad se štěstí na nás usměje ![]()
Držím palce, nám vyšel nativ v srpnu, byl to už 5. nativ + jsme měli 2 hrazené IVF.
Devcata, ktera jste podstoupila nebo podstupujete nativ pojdte se podelit o zkusenosti. Na kolikaty pokus vam to vyslo a jake jste mely potize? Ja mam za sebou 2 pokus nativniho cyklu. Bohuzel k odberu nedoslo, nebot folikuly popraskaly 18dc pred odberem. Doktor naplanoval odber pozde. Pri velikosti 19mm byl odber za 2dny a to uz bylo pozde! Podruhe jsem pichala 3× Cetrotide, lec bylo to prd platne. Jsem zklamana laxnim pristupem doktoru!!
To, co se ti stalo je u nativů normální. Špatně se to vychytává přesně. Chápu tvé zklamání, u 1. Nativu nám taky 2× uteklo vajíčko. Ale pak už to vždy klaplo. Nám vyšel 5. Nativ, ale měli jsme to přiložené 2ma stimulovanými cykly. Více viz můj deníček psychika snažil my (PS).
Holky jsem po 3 nevydařených IVF a jelikož to byl náš poslední hrazený pokus, tak mi doktor doporučil nativ nebo minimálku, prosím kdo má zkušenost?
@karkarka mohu se zeptat jakto přesně probíhá a jaká je úspěšnost?
Chodis na mereni folikulu, pak injekce pregnylu, odber vajicka bez narkozy, a po oplodneni ti ho zavedou zpet.cela sranda stoji cca 10000 a uspesnost cca 15-20 procent.
@karkarka moc děkuji za info no asi to za pokus stojí, lepší než nic:o)
Jsem po nativu a tak přidám info. V K. Varech nás to stálo 5000 i s narkózou. (rok 2017) První pokus jsme zkusili úplně bez léků, ale to nerostly dostatečně folikuly, takže další měsíc jsem brala 2× denně Clostybegyt. Dvanáctý den cyklu jsem šla na ultrazvuk a byl tam dominantní folikul vel. 17 mm. Píchli jsme Pregnyl a za dva dny se šlo na odběr vajíčka. Narkózu mi dali automaticky. Druhý den volali, že se vajíčko oplodnilo a že mám přijít za dva dny na vložení. Jenže další den volali, že se to přestalo vyvíjet
Takže ta úspěšnost není velká, ale někomu se udělají třeba tři vajíčka a to už je šance a taky finančně je to lepší než těch 60 tisíc, co jsme dávali za IVF (samoplátci).
@bosackamb Ahojky, v KV to bylo konkrétně v jakem CARU? Ja chodim do Bělehradské. Chci se tam na to příští tyden zeptat, mam endometriozu, tak by nam mohlo stacit tohle a ne rovnou IVF. Ale zase mam nizke AMH, tak nevim…
@Míšek89 Ahoj na Bělehradský. Zeptej se. Sice ti řeknou, že úspěšnost je malá… ale nenech se odradit. A pojď mezi nás do diskuze IVF centrum Karlovy Vary
Drbeme tam doktory a předáváme si názory a tipy.