Kdo rodil v Chrudimi v roce 2010?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3337
26.7.11 08:54
Kakika píše:
Holky, jste zlaté :mavam: . Aspoň dneska budu moct usnout, ale já z toho měla strašné nervy, že bych rodila jinde než v HK. No a když mám naději, že mě Lucy přijedeš navštívit, tak je vybráno :hug: Určitě bych radši rodila v HK, přeci jen to mám z domu jen přes most :lol: , ale takhle se aspoň nebudu bát.
Nadstandart pokoj bych asi ani nechtěla, sama bych se nudou ukousala a dočista zbláznila :lol:

Na blby jsem narazila i tady v Hradci, ale převažovali pozitivní pocity, takže dopředu počítám s tím, že ne každý je sympatický, jsem ráda, že ale celková atmosféra vypadá dobře.

Ještě jedna otázka…co všechno sebou? Tady dávaji k dispozici košile, poporodní vložky..dle potřeby. V Chrudimi asi poporodní vložky sebou, že? Plíny pro mimčo a vlhčené ubrousky sbalené mám, jen abych případně pak nehonila chlapa po Chrudimi, aby ještě narychlo něco nesháněl :think:

No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.7.11 09:08
Lucyus12 píše:
No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakem :wink:

Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit :hug: Šmírovala bych z okna :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.7.11 09:33
Kakika píše:
Lucyus12 píše:
Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit :hug: Šmírovala bych z okna :pankac:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobrá, dobrá - nějak se to udělá :wink:
Hlavně, abys mi dala včas vědět, že jsi v porodce, abych to vůbec stihla :mrgreen:
To víš, než těch 70 kilásků přejedu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.7.11 09:37
Lucyus12 píše:
Kakika píše:
Lucyus12 píše:
Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit :hug: Šmírovala bych z okna :pankac:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobrá, dobrá - nějak se to udělá :wink:
Hlavně, abys mi dala včas vědět, že jsi v porodce, abych to vůbec stihla :mrgreen:
To víš, než těch 70 kilásků přejedu :roll:

No jo, pak si budu muset vzít ještě tvůj tel…měnila jsem mobil a zjistila jsem, že tvoje číslo nemám :oops: A neboj, to bych ti napsala ještě po cestě tam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.7.11 10:23

Ahojky, já tam rodila teda před měsícem a spokojenost naprostá. Ležela jsem tam několik dní předem a chodila asi 3× denně na monitor na sály, takže jsem měla tu čest poznat téměř všechny, co tam dělají a prohlídnout si sály.:)
Nevím, jestli je to nadstandart, ale jeden pokoj je tam prostě trochu lepší. Má krásnou velikou vanu a lepší kozu na porod (je to fakt rozdíl, ale v tu chvíli je to asi jedno). Jinej rozdíl tam není. Ale v těch papírech jsem četla, že za použití vany se platí asi 500,–, ale jak to přesně funguje, to nevím.
Za osobu u porodu se platí 500,– + 100 případně za ten přípravek na klystýr + 20,– Kč za proužky na ruce.
Jinak s doktory(kami) jsem tam byla spokojená se všema, byli ochotní, při vyšetřování si povídali.
Při porodu doktorka skvělá, opravdu moc hezky se chovala a to jsem je tam pořád buzerovala a nechtěla moc spolupracovat. PA byly taky báječný, při porodu radily a opravdu se snažily pomoci.
Na novorozeneckým to bylo horší. Tam je pár moc hodných sestřiček, ale jinak nic moc. Ale když člověk nemá potíže a nic moc po nich nechce, tak je to v pohodě.
A sebou jsem potřebovala: plínky pro malou, ubrousky, jednorázový vložky, síťovaný kalhotky (píšou, že se dostavají - já nedostala nic) a hygienický potřeby pro sebe.
Košily pro sebe, erární oblečení pro mimi a zavinovačku dostaneš. Na zadeček pro malou jsem dostala bepanthen vzorek (stačilo na pobyt v nemocnici). Župan jsem vůbec nevyužila.
Jinak patřím k těm, které příště půjdou rodit zase tam. Byla jsem prostě spokojená.:)
Kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.7.11 14:58

Míšo, děkuji za vyčerpávající info :kytka:
Yal si vezu sebou, už ho mám koupený, ale co jsi myslela proužky na ruce? Myslíš ty identifikační pro mě a mrně? Jak tam jinak značí děti? (Tady v HK jsou právě ty štítky na ruce, co se sundávají až při odchodu z porodky)
A s kolika balíky vložek (poporodních) sis vystačila? Já už si fakt vůbec nepamatuju, kolik jsem jich za těch pár dní mohla spotřebovat, v HK jsou vložky k dispozici v neomezeném množství, takže jsem to neřešila a po příchodu domů už jsem takovou spotřebu neměla :think:

Tady se člověk nedozví, na co se nezeptá :lol: , aspoň na takové sestřičky jsem tu narazila, ale s klukem jsem tak nějak nepotřebovala pomoct, to jsem zvládala. Ale doufám, že mi budou ochotné ukázat, jak přebalovat holčičku…u nás to bude první v rodině, takže nemám šajna, jak to vypadá v reálu :oops: Teorii znám, praxe mě nejspíš překvapí, tak snad mi neutrhnou hlavu, když budu chtít vidět názornou ukázku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
27.7.11 19:42

Jj, přesně tyhle identifikační štítky na ruce.
Já jsem potřebovala asi 2 balíky vložek.
A ještě jsem zapomněla na toaletní papír, ten v Chrudimi není ani na WC na porodním sále.:(
Přebalování mi ukázali. Ale spíš mi pomohlo, když nám ukázovala při koupání detailně péči o to, co mají holčičky v plínkách.:)
Tady sami od sebe všechno hezky vysvětlí a ukážou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.7.11 23:12

Míšo, díky moc. No, pamatuju si, když mi dětská přivezla Lukyho na pokoj. Prý přebalujte před každým kojením a najednou už tam nebyla :lol: No, naštěstí máme v rodině pár kluků, takže problém nebyl, ale s holkou mi toto udělat nemůžou :mrgreen:
Toaleťák a vložky vhozeny do tašky, tak snad už mám vše (no, tedy, ještě uhnat přítele, aby si konečně nechal okopírovat občanku :zed: )

No, štítky si určitě koupím, budeme mít památku, ale kdybych si je nekoupila, tak se děti jinak neznačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.7.11 08:32

Oni se neptají, zda ty štítky chceš, nebo ne. Oni je dávají na ruku hned na příjmu, automaticky a miminku hned po narození. Jinak píší příjmení na nožičku a číslo (kolikátý se ten měsíc narodilo) na hrudníček, ale to se koupáním umeje.
A platí se až při placení pobytu v nemocnici. Ne sále chtějí jen poplatek za osobu u porodu a YAL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
28.7.11 14:07

Já štítek nedostala ani jednou ze dvou porodů :lol: , ale miminko jo, mám je schované, sundávala jsem jim to z ručky před odjezdem domů z porodky :)

jj, toaleťák sebou, vložky (na porodním sále dostaneš velký balík, ale až ho spotřebuješ tak musíš mít svoje), síťové kalhotky (hezky drží třeba 2-3 vložky), pro mimi plíny i ubrousky.
Oblečení dostaneš, košil na sebe kolik budeš chtít (já si brala každé ráno čistou), na mimčo ti bodyčka, zavinovačku, látkové plíny půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.7.11 15:33

Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
28.7.11 17:02
Kakika píše:
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč :mrgreen:

Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne :?: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.7.11 17:32
Lucyus12 píše:
Kakika píše:
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč :mrgreen:
Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne :?: :mrgreen:

Tak to jsi mě ukecala :lol: , jen mi tedy řekni, kde se to vůbec kupuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
28.7.11 18:09

Miso: Tak to jsem rodila na stejném sále jako ty. :-) A taky jsem tam byla tři dny předem a bydlela jsem přímo v pokojíku u sálů. :-)

Kaki: Vložky dají balík, ten na dlouho nevystačí, takže ty vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
28.7.11 18:14
Kakika píše:
Lucyus12 píše:
Kakika píše:
Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne :?: :mrgreen:
Tak to jsi mě ukecala :lol: , jen mi tedy řekni, kde se to vůbec kupuje :oops:

V lékárně nebo si myslíš, že je mají v autodílech??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jo a u nás jsem měla 2 balíky vložek a na pobyt v porodce mi to stačilo :wink: (takže tak na ty 4 dny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková