Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kakika píše:
Holky, jste zlaté. Aspoň dneska budu moct usnout, ale já z toho měla strašné nervy, že bych rodila jinde než v HK. No a když mám naději, že mě Lucy přijedeš navštívit, tak je vybráno
Určitě bych radši rodila v HK, přeci jen to mám z domu jen přes most
, ale takhle se aspoň nebudu bát.
Nadstandart pokoj bych asi ani nechtěla, sama bych se nudou ukousala a dočista zbláznila![]()
Na blby jsem narazila i tady v Hradci, ale převažovali pozitivní pocity, takže dopředu počítám s tím, že ne každý je sympatický, jsem ráda, že ale celková atmosféra vypadá dobře.
Ještě jedna otázka…co všechno sebou? Tady dávaji k dispozici košile, poporodní vložky..dle potřeby. V Chrudimi asi poporodní vložky sebou, že? Plíny pro mimčo a vlhčené ubrousky sbalené mám, jen abych případně pak nehonila chlapa po Chrudimi, aby ještě narychlo něco nesháněl
No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakem ![]()
Lucyus12 píše:
No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakem
Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit
Šmírovala bych z okna ![]()
Kakika píše:Lucyus12 píše:Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit
No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakemŠmírovala bych z okna
Lucyus12 píše:Kakika píše:Lucyus12 píše:Vlakem? Neblázni, bych tě chtěla vidět řídit
No kvůli tobě a Myšince přijedu i kdybych měla jet vlakemŠmírovala bych z okna
![]()
![]()
Dobrá, dobrá - nějak se to udělá
Hlavně, abys mi dala včas vědět, že jsi v porodce, abych to vůbec stihla
To víš, než těch 70 kilásků přejedu
No jo, pak si budu muset vzít ještě tvůj tel…měnila jsem mobil a zjistila jsem, že tvoje číslo nemám
A neboj, to bych ti napsala ještě po cestě tam ![]()
Ahojky, já tam rodila teda před měsícem a spokojenost naprostá. Ležela jsem tam několik dní předem a chodila asi 3× denně na monitor na sály, takže jsem měla tu čest poznat téměř všechny, co tam dělají a prohlídnout si sály.:)
Nevím, jestli je to nadstandart, ale jeden pokoj je tam prostě trochu lepší. Má krásnou velikou vanu a lepší kozu na porod (je to fakt rozdíl, ale v tu chvíli je to asi jedno). Jinej rozdíl tam není. Ale v těch papírech jsem četla, že za použití vany se platí asi 500,–, ale jak to přesně funguje, to nevím.
Za osobu u porodu se platí 500,– + 100 případně za ten přípravek na klystýr + 20,– Kč za proužky na ruce.
Jinak s doktory(kami) jsem tam byla spokojená se všema, byli ochotní, při vyšetřování si povídali.
Při porodu doktorka skvělá, opravdu moc hezky se chovala a to jsem je tam pořád buzerovala a nechtěla moc spolupracovat. PA byly taky báječný, při porodu radily a opravdu se snažily pomoci.
Na novorozeneckým to bylo horší. Tam je pár moc hodných sestřiček, ale jinak nic moc. Ale když člověk nemá potíže a nic moc po nich nechce, tak je to v pohodě.
A sebou jsem potřebovala: plínky pro malou, ubrousky, jednorázový vložky, síťovaný kalhotky (píšou, že se dostavají - já nedostala nic) a hygienický potřeby pro sebe.
Košily pro sebe, erární oblečení pro mimi a zavinovačku dostaneš. Na zadeček pro malou jsem dostala bepanthen vzorek (stačilo na pobyt v nemocnici). Župan jsem vůbec nevyužila.
Jinak patřím k těm, které příště půjdou rodit zase tam. Byla jsem prostě spokojená.:)
Kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně napiš.
Míšo, děkuji za vyčerpávající info ![]()
Yal si vezu sebou, už ho mám koupený, ale co jsi myslela proužky na ruce? Myslíš ty identifikační pro mě a mrně? Jak tam jinak značí děti? (Tady v HK jsou právě ty štítky na ruce, co se sundávají až při odchodu z porodky)
A s kolika balíky vložek (poporodních) sis vystačila? Já už si fakt vůbec nepamatuju, kolik jsem jich za těch pár dní mohla spotřebovat, v HK jsou vložky k dispozici v neomezeném množství, takže jsem to neřešila a po příchodu domů už jsem takovou spotřebu neměla ![]()
Tady se člověk nedozví, na co se nezeptá
, aspoň na takové sestřičky jsem tu narazila, ale s klukem jsem tak nějak nepotřebovala pomoct, to jsem zvládala. Ale doufám, že mi budou ochotné ukázat, jak přebalovat holčičku…u nás to bude první v rodině, takže nemám šajna, jak to vypadá v reálu
Teorii znám, praxe mě nejspíš překvapí, tak snad mi neutrhnou hlavu, když budu chtít vidět názornou ukázku ![]()
Jj, přesně tyhle identifikační štítky na ruce.
Já jsem potřebovala asi 2 balíky vložek.
A ještě jsem zapomněla na toaletní papír, ten v Chrudimi není ani na WC na porodním sále.:(
Přebalování mi ukázali. Ale spíš mi pomohlo, když nám ukázovala při koupání detailně péči o to, co mají holčičky v plínkách.:)
Tady sami od sebe všechno hezky vysvětlí a ukážou. ![]()
Míšo, díky moc. No, pamatuju si, když mi dětská přivezla Lukyho na pokoj. Prý přebalujte před každým kojením a najednou už tam nebyla
No, naštěstí máme v rodině pár kluků, takže problém nebyl, ale s holkou mi toto udělat nemůžou ![]()
Toaleťák a vložky vhozeny do tašky, tak snad už mám vše (no, tedy, ještě uhnat přítele, aby si konečně nechal okopírovat občanku
)
No, štítky si určitě koupím, budeme mít památku, ale kdybych si je nekoupila, tak se děti jinak neznačí?
Oni se neptají, zda ty štítky chceš, nebo ne. Oni je dávají na ruku hned na příjmu, automaticky a miminku hned po narození. Jinak píší příjmení na nožičku a číslo (kolikátý se ten měsíc narodilo) na hrudníček, ale to se koupáním umeje.
A platí se až při placení pobytu v nemocnici. Ne sále chtějí jen poplatek za osobu u porodu a YAL.
Já štítek nedostala ani jednou ze dvou porodů
, ale miminko jo, mám je schované, sundávala jsem jim to z ručky před odjezdem domů z porodky ![]()
jj, toaleťák sebou, vložky (na porodním sále dostaneš velký balík, ale až ho spotřebuješ tak musíš mít svoje), síťové kalhotky (hezky drží třeba 2-3 vložky), pro mimi plíny i ubrousky.
Oblečení dostaneš, košil na sebe kolik budeš chtít (já si brala každé ráno čistou), na mimčo ti bodyčka, zavinovačku, látkové plíny půjčí.
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč ![]()
Kakika píše:
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč
Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne
![]()
Lucyus12 píše:Kakika píše:Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč![]()
Tak to jsi mě ukecala
, jen mi tedy řekni, kde se to vůbec kupuje ![]()
Miso: Tak to jsem rodila na stejném sále jako ty.
A taky jsem tam byla tři dny předem a bydlela jsem přímo v pokojíku u sálů. ![]()
Kaki: Vložky dají balík, ten na dlouho nevystačí, takže ty vzít.
Kakika píše:Lucyus12 píše:Tak to jsi mě ukecalaKakika píše:Kaki Já jsem po prvním porodu taky nechtěla, ale po druhém - císařským řezem bych jiný nevzala. Nosila jsem je skoro týden i doma, protože mně obyč strašně tlačili na jizvu - takže za mně bych si být tebou 2 pro případ nouze vzala - to už uvezeš a do batohu se taky vejdou, ne
Holky, doufám, že ty síťované kalhotky nejsou podmínkou. I při prvním jsem měla svoje normální kalhotky (zkoušela jsem ty jednorázové a pro mě děs a hrůza), prostě se v normálních kalhotkách cítím nejlíp i za cenu toho, že si je zničím. No, chápu, že přes tu síťovinu to asi líp dýchá, ale já si stejně vycpávala min. dvěma vložkama, takže tam už o dýchání stejně nemohla být řeč![]()
, jen mi tedy řekni, kde se to vůbec kupuje
V lékárně nebo si myslíš, že je mají v autodílech???
![]()
Jo a u nás jsem měla 2 balíky vložek a na pobyt v porodce mi to stačilo
(takže tak na ty 4 dny)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.