Kdo se řídí podle jídelníčku na kojeni.net

23033
29.12.10 15:41

Kdo se řídí podle jídelníčku na kojení,net

Nějak mi stále vrtá hlavou, jaký význam má obměna jídelničku. Kdy v 8 měsíci má jinou skladbu jídelníčku než např. v 9-12. Proč např. 8 měs. dítko má k snídani UM, KOJENI k svařině jogurt, presnídavku, ovoce apod., obed, svačina UM, večeře kaše. Kdežto u 9-12 měsičního k snídani jogurt,chleba,ovocný příkrm apod. k svačině UM, oběd,svačina znovu ovoce, večeře kaše ovocna zeleninová.
Kdyř to shrnu, jaký pouzivate chleba? a čím ho mazat k snídani, a na večeři jakou zeleninovou kaši? nemáte někdo tip na web. stránky s recepci? díky :zed:

Příspěvek upraven 29.12.10 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.12.10 15:46

Ahoj.

Já se podle kojeni.net řídím hlavně v tom, co kdy zavádět. Co dám k snídani atp mám tak nějak zafixované už od Anežky, takže to jsem takhle nestudovala. Ale jak to píšeš, tak jsem si uvědomila, že zhruba kolem toho 9.měsíce jsem začala Marušce dávat k snídani chleba s něčím. Tak nějak to samo vyšlo, začalo se mi zdát, že jen kojení je málo a zdála se i přes den hladovější.

Chleba nebo rohlík mažu Florou, lučinou. Almettem, žervé, podle toho, co máme zrovna načaté (tj víceméně to určuje starší dcera :D ). K večeři jsem dělala jáhlovou kaši se zeleninou (vlastně skoro jako oběd, ale bez masa) nebo mažu pečivo (ráno ho nemá denně, tak když nedám ráno, dám odpoledne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.12.10 16:06

To je zajímavá otázka :-)
Já se kojením.net řídila hlavně v tom, co kdy zavádět a pak množstvím (jakože 500 ml mléčných výrobků denně, kolik zhruba na oběd, svačinu, apod.).
Ale jinak tím příkladem jídelníčku v tabulce se neřídím, nevyhovuje nám to. Podle svého rozumu, jídelní povahy mého prcka a různých info se zkrátka snažím, aby měl každý den ovocnou svačinu, masozeleninový oběd a dostatek mléčných dávek a večer mu dávám jednotně už mnoho měsíců mléčné inst. kaše.
Máme 13.5 měsíce.

(jinak teda dám příklad našeho momentálního jídelníčku, který je tak nějak pořád stejný, ale co už ;-) - předesílám nepije UM ze savičky a dlouho ho nepil vůbec, jen občas poslední dobou vezme na milost hrníček. Takže snídaně už asi měsíc každý den bílý Choceňský jogurt se 4 sušenkama Sunarkama rozpuštěnýma v 30 ml UM. Svačina buď ovocná přesnídávka nebo pár kostek chleba s máslem+deci UM z hrnku, oběd masozelenina, svačina buď jogurt s příchutí, když dopo bylo ovoce, nebo ovoce, když dopo byl chleba s mlíkem, večer pak kaše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.12.10 16:33

Já se tím řídím jen tak orientačně - co zhruba kdy..
Neřeším co doporučují k snídani a co k večeři.
Jsou děti, kterým chutná kupříkladu k snídani kaše a jiným pečivo..Někdo rád k večeři polévku od oběda , jiný zbodne klidně jogurt.

Mě spíš jde o to s čím novým je vhodné začít..
Jinak si dělám dle svého.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.12.10 16:35

diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.12.10 17:27

Já tedy nevím zda malému nedávám málo podle vašich jídelníčků.Většinou kolem 8 hodiny má UM potom kolem poledne masozeleninový příkrm odpoledne přesnídávku (nebo UM)a večer kaši a spí celou noc.A zřejmě hlad nemá sem tam přes den dětské sušenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.12.10 15:57

neřídila jsem se tím vůbec, řídila jsem se vlastním citem a u něčeho výživovými doporučeními US pediatrické společnosti (zaváděli jsme lepek daleko dříve, tak jak je to teď i tady, vejce dřív, rybu dřív a tak..).

jak poskládat jídelníček vycházelo z toho, jak mělo dítě hlad.. když mu přestalo stačit k snídani mlíko, začla jsem dávat chleba.. ale už nevím, kdy? někdy kolem toho 8-9m?

dávala jsem zpočátku rohlíky/housku, prostě bílé pečivo, pak postupně obyčejný chleba (šumava, Horal z globusu, něco takového). mazala jsem zpočátku žervé kromil (bez soli), pak i jiná, ale vždy bez plnidel (škroby, karagenany atd.). pak přišlo i máslo (u nás se jí hodně), plátkový sýr (kvalitní),..

jinak naše dítě je přesně to, co na něj nepasují žádné typické jídelníčky, ono ani nám nevyhovují tradiční doby podávání jídla,..
ale dokud byl na skleničkách, byla odpo - po spaní! - třeba ve 2, sklenička a večer kaše, sunarka nebo jiná, nevařila jsem je doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.11.16 09:31

Ahoj, chci se zeptat někoho, komu to např. na tento jídelníček pasovalo, na kdy vám vycházelo kojení před snídaní? Asi to bude jiné u ročního dítěte, kdy se kojí ráno a večer (nějak už těsně před a po jídle - zkušenější snad poradí) a kojení před snídaní u osmiměsíčního - tam je to pořád plná dávka, to je 3. jídlo před obědem, to už je spíš noční kojení, ne? :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
14.11.16 09:41

@Elishka1 já jsem zhruba podle kojení. net jela, a snídani jsem zařadila od 11 měsíců. Snídaně byla ráno kolem 7-8 H a kojení předtím ve 4 a v 6. Od 12 měsíce už jsem nekojila ráno, a snídaně byla dřív. Už mi po kojení v 6 neusnul jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.11.16 11:05

A kojení bylo až po snídani nebo v ty 4? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
14.11.16 11:08

@Elishka1 do roka ve 4h a v 6h kojení a pak snídaně. Od roku kojení už jen večer, takže ráno žádné kojení a po vstávání snídaně (vstával kolem té 6, takže snídaně tak do 7h, pak asi 9:30 svačina, 11:30 oběd, pak spaní, 15h svačina, 18h večeře, 19h kojení, spát)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
14.11.16 11:12

Když měl 8 měsíců, tak bylo kojení nad ránem ve 4h, v 6h, v 9 byla svačina, v 11:30 oběd, dokojení, spaní, po spaní svačinka, a večer kojení. Kaši jsem zařadila od 9měsíce.
Vlastně mám tu napsaný jídelníček v 9měsících, psaný tehdy aktuálně jak to bylo:
6-7h MM

9.30 jogurt

12h masozelenina + MM

15.30 ovocné pyré

18h kaše

19.30 MM

v noci 2× MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
15.11.16 08:11

A za noc považujete dobu od 22 do 6 nebo dobu kdy dítě večer usíná a ráno vstává - setkala jsem se s oběma označeními

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
15.11.16 08:39

@Elishka1 podle mě je to jedno, ale já jsem to většinou brala od usnutí tak do 6. To uz bylo ranní kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.16 11:36
@Elishka1 píše:
Ahoj, chci se zeptat někoho, komu to např. na tento jídelníček pasovalo, na kdy vám vycházelo kojení před snídaní? Asi to bude jiné u ročního dítěte, kdy se kojí ráno a večer (nějak už těsně před a po jídle - zkušenější snad poradí) a kojení před snídaní u osmiměsíčního - tam je to pořád plná dávka, to je 3. jídlo před obědem, to už je spíš noční kojení, ne? :) díky

záleží taky, kdy se obědvá, u nás jídelníček přibližně sedí..,ale kojení před snídaní beru jako noční kojení ve 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí