Kdy dát druhou dávku MMR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2528
9.9.20 13:14

Ahoj holky, my jsme teď byli na přeočkování MMR. Stále jsem odkládala, měla strach…ve 2 letech febrilní křeče 2×…očkovat se má do 6. narozenin. Takže pokud máte nemocné nebo nachlazené dítě, určitě neočkovat, až bude zdravé a fit pak ano. Pokud bude mít doktroka ve zprávě, že bylo dítě nemocné a proto se očkování nestihlo do 6 roku, tak to nevadí, je to samozřejmé…
Jinak jsme očkování zvládli úplně bez reakce, takže nejlépe snášená vakcína…všem hlavně zdraví a držte se v této divné době :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.21 11:03

Dobrý den, oživuji diskuzi - dcera měla být očkovaná MMR ještě v tom původním schématu do 15m, ale dávali jsme později, tzn. cca kol 15m měla teprve 1. dávku. Druhou nedostala doteď. Loni (to měla čerstvě 7 let) jsem jí chtěla dát 2. dávku, ale doktorka mě odmítla, že už to neproplatí pojišťovna, že už to nemá smysl. Nechala jsem to být, ale teď to ve mě hlodá, jestli ji teda nechat přeočkovat, příp. kdy (vím, že teď už je posunutá 2. dávka na 5.-6.rok, nevím od kdy přesně to je, když mě doktorka odmítla loni v květnu, že už je pozdě).
Nebyla jsem si jistá, jestli je nějaká horní hranice 2. dávky, příp. jestli pak není nutné začít znovu, ale zřejmě ne?
Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4740
17.2.21 11:10

To ste ma zaskocili. Dcera na cerstvo 7 a este som nedala. Cez leto, ked som ju chcela zaockovat, tak mala pidozrenie na boreliozu, tak som nedala. A teraz na 7.rocke som nechcela dat kvoli kovidu (chodi do skoly). Inak, prva davka bola v dvoch rokoch a 2m. Ale dr. mi rikala, ze ked budem chciet ockovat tak nech dojdem Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.21 13:48

@Basha3 Znova jsem volala doktorce a vypadá to, že očkovat se 2. dávka může a nemusí. Nijak mě nenutila, jen upozornila, že už pojišťovna nehradí. Takže ta horní hranice tam asi fakt není, ani ty dávky na sebe nejsou nějak vázané (že pokud se druhá dá pozdě, že to nefunguje), jen je dítě zřejmě víc chráněné, pokud má 2 dávky místo 1. Víc jsem se o tom nikde nedočetla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
17.2.21 13:52

Vloni jsem očkovala druhou MMR svého syna (7,5) roku. První dávku měl ve dvou letech. A žádný problém, že by to pojišťovna neproplácela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
17.2.21 13:54

Na Slovensku se dává druhá dávka až v 11 letech. S odstupem času mezi dávkami se zvyšuje doba po kterou ta vakcina chrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.2.21 14:48

@Fiialka Aha, takže vlastně čím později tím líp? No tak to máte asi dobrou doktorku, mě už od loňska upozorňuje, že si to musím uhradit sama (loni měla dcera 7 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
17.2.21 17:36

@kittysha Na to ale nemá právo a lže vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
17.2.21 17:45

Nedávno jsem četl vyjádření právníků k úhradě „povinného“ očkování, které nespadá to úplně klasického očkovacího schématu. V rámci obecné proočkovanosti proplácí pojišťovna veškeré povinné očkování, ať už je posunuto jakkoliv, úhrada pacientem nepřichází do úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
19.2.21 11:24

@Fiialka @Doctus Aha, jenže jak se bránit? Tvrdí mi to od loňska a pořád stejně. Přijdu do ordinace, ona mi dá očkování a bude chtít zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.2.21 12:05
@kittysha píše:
@Fiialka @Doctus Aha, jenže jak se bránit? Tvrdí mi to od loňska a pořád stejně. Přijdu do ordinace, ona mi dá očkování a bude chtít zaplatit.

Napis mail na pojistovnu a ten ji tam pak omlat o hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek