Kdy a jak naučit samostatně jíst?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14047
1.12.10 17:47
janac píše:
jizvíková píše:
V breznu prileti cap a matka by rada, aby aspon neco dvojky umely samostatne.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dost jsi mě pobavila

J.

Jezis a cim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
1.12.10 17:57

no, že očekáváš, že budou v něčem samostatný. 14m děcko naopak potřebuje u všeho asistenci (a právě proto, že chce všechno dělat sám) Ale můj syn je trochu jouda, třeba tvoji budou šikovnější :wink: A zachvíli se krásně vyhrají sami.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.12.10 17:58
lleennttiillkkaa píše:
Holky a co máte za lžičky. Malý se jako do pusy trefí, ovšem občas si jí tam strčí prázdnou.

my jsme dostali takovou super lžíci zahnutou a je i docela hluboká takže jív tom něco zůstane. Teď jsem pátrala u sestřenky kde jíkupovala protože ještě jedna by se nám šikla. Malé se s tím moc dobře jí a je to prý firma boček (byla k tomu i vidlička) na podobnou zatím nemůžu narazit je akorát velká, hluboká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.12.10 18:02
Panuška píše:
lleennttiillkkaa píše:
Holky a co máte za lžičky. Malý se jako do pusy trefí, ovšem občas si jí tam strčí prázdnou.
my jsme dostali takovou super lžíci zahnutou a je i docela hluboká takže jív tom něco zůstane. Teď jsem pátrala u sestřenky kde jíkupovala protože ještě jedna by se nám šikla. Malé se s tím moc dobře jí a je to prý firma boček (byla k tomu i vidlička) na podobnou zatím nemůžu narazit je akorát velká, hluboká :wink:

My máme právě doma 2 zahnutý, ale přijdou mi až moc hluboký. No k vánocům mu chci koupit příbor, tak třeba už zvládne vidličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
1.12.10 18:23

Janac : je, oni si ale uz sami hraji, ja jsem jen na prebalovani a krmeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
1.12.10 19:24

U prostřední dcery jsem začala, aby se sama krmila někdy kolem 8 měsíce. Nejdřív rukama a potom postupně lžikou a v 18 měsících byla schopná sníst i hodně vodovou polívku - třeba vývar s nudlema a ani nebyla moc mokrá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.12.10 19:35

Jizvi, děti fakt nejsou bezúdržbový, jako že by potřebovaly pozornost míň a míň… spíš naopak ;) Čím jsou starší, tím víc chtějí pozornost, vysvětlovat co je co, a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
1.12.10 19:44

Kousky chleba jedla malá sama asi od 10 měsíců, jogurty a hustější jídla cca od 13, teď už zvládne v pohodě i řídkou polévku.
Ze začátku jedla jen v plínce, teď už nebryndá :wink: Bryndák nikdy nechtěla :roll:
Jí obyčejnou dětskou lžičkou, ještě po mně, tzn. přes 40 let starou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
1.12.10 19:52

ja vim, ze nejsou bezudrzbovci, bohuzel :)
jen potrebovat si ulehcit, jak to nejvic pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
1.12.10 19:54

Jizvi, mám stejně starýho draka a o nějakým samostatným papání lžičkou jsem ještě ani neuvažovala :think: tyjo. Já bych to nechala tak na 15 měsíců nejdřív, protože teď by mě to stálo jen vztekání a lítání s hadrem po zemi … Synovce jsme to učili fakt někdy tak před jeho rokem a půl tak, že jsme mu tu ručičku se lžičkou „vedli“, jako když učíš dítě psát/kreslit … nabrat a do pusinky, časem si ten pohyb zapamatuje a snáz napodobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.12.10 20:00

Se lžičkou začala manipulovat až něco po roce. Nejdříve se jen rýpala, pak i nabírala, ale před pusou nebo v puse obracela, takže to bylo hoodně upatlené a nesamostatné. Nyní zase od toho upustila a já krmím lžičkou a ona loví rukama, což jí jde dobře..
Ono zkoušet to klidně můžeš, ale já si myslím, že se to moc nacvičit nedá.Prostě až se k tomu ty děti dovyvinou samy v hlavě, tak se jim to zkoordinuje i s tou rukou..což je různé..Někdo umí hned, někdo je línej jak prase.. :mavam:
Jizvi - sama za sebe si myslím, že do března to nestihnou :cry: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
2.12.10 11:28

Liz tak to ja nedoufam, ale rikam si, ze ted na ne mam jeste cas (zni to blbe, ale pak bude vetsi frmol) a co se v mladi naucis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí