Kdy a jak naučit samostatně jíst?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
janac píše:jizvíková píše:
V breznu prileti cap a matka by rada, aby aspon neco dvojky umely samostatne.![]()
![]()
![]()
dost jsi mě pobavila
J.
Jezis a cim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, že očekáváš, že budou v něčem samostatný. 14m děcko naopak potřebuje u všeho asistenci (a právě proto, že chce všechno dělat sám) Ale můj syn je trochu jouda, třeba tvoji budou šikovnější
A zachvíli se krásně vyhrají sami.
J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:
Holky a co máte za lžičky. Malý se jako do pusy trefí, ovšem občas si jí tam strčí prázdnou.
my jsme dostali takovou super lžíci zahnutou a je i docela hluboká takže jív tom něco zůstane. Teď jsem pátrala u sestřenky kde jíkupovala protože ještě jedna by se nám šikla. Malé se s tím moc dobře jí a je to prý firma boček (byla k tomu i vidlička) na podobnou zatím nemůžu narazit je akorát velká, hluboká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuška píše:lleennttiillkkaa píše:my jsme dostali takovou super lžíci zahnutou a je i docela hluboká takže jív tom něco zůstane. Teď jsem pátrala u sestřenky kde jíkupovala protože ještě jedna by se nám šikla. Malé se s tím moc dobře jí a je to prý firma boček (byla k tomu i vidlička) na podobnou zatím nemůžu narazit je akorát velká, hluboká
Holky a co máte za lžičky. Malý se jako do pusy trefí, ovšem občas si jí tam strčí prázdnou.
My máme právě doma 2 zahnutý, ale přijdou mi až moc hluboký. No k vánocům mu chci koupit příbor, tak třeba už zvládne vidličku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janac : je, oni si ale uz sami hraji, ja jsem jen na prebalovani a krmeni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prostřední dcery jsem začala, aby se sama krmila někdy kolem 8 měsíce. Nejdřív rukama a potom postupně lžikou a v 18 měsících byla schopná sníst i hodně vodovou polívku - třeba vývar s nudlema a ani nebyla moc mokrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jizvi, děti fakt nejsou bezúdržbový, jako že by potřebovaly pozornost míň a míň… spíš naopak
Čím jsou starší, tím víc chtějí pozornost, vysvětlovat co je co, a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kousky chleba jedla malá sama asi od 10 měsíců, jogurty a hustější jídla cca od 13, teď už zvládne v pohodě i řídkou polévku.
Ze začátku jedla jen v plínce, teď už nebryndá
Bryndák nikdy nechtěla ![]()
Jí obyčejnou dětskou lžičkou, ještě po mně, tzn. přes 40 let starou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja vim, ze nejsou bezudrzbovci, bohuzel ![]()
jen potrebovat si ulehcit, jak to nejvic pujde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jizvi, mám stejně starýho draka a o nějakým samostatným papání lžičkou jsem ještě ani neuvažovala
tyjo. Já bych to nechala tak na 15 měsíců nejdřív, protože teď by mě to stálo jen vztekání a lítání s hadrem po zemi … Synovce jsme to učili fakt někdy tak před jeho rokem a půl tak, že jsme mu tu ručičku se lžičkou „vedli“, jako když učíš dítě psát/kreslit … nabrat a do pusinky, časem si ten pohyb zapamatuje a snáz napodobuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se lžičkou začala manipulovat až něco po roce. Nejdříve se jen rýpala, pak i nabírala, ale před pusou nebo v puse obracela, takže to bylo hoodně upatlené a nesamostatné. Nyní zase od toho upustila a já krmím lžičkou a ona loví rukama, což jí jde dobře..
Ono zkoušet to klidně můžeš, ale já si myslím, že se to moc nacvičit nedá.Prostě až se k tomu ty děti dovyvinou samy v hlavě, tak se jim to zkoordinuje i s tou rukou..což je různé..Někdo umí hned, někdo je línej jak prase.. ![]()
Jizvi - sama za sebe si myslím, že do března to nestihnou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liz tak to ja nedoufam, ale rikam si, ze ted na ne mam jeste cas (zni to blbe, ale pak bude vetsi frmol) a co se v mladi naucis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit