Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já když vím, že jdu druhej den do práce, tak se snažím zalízt po Teorii, takže něco po desáté, když se jdu teprv koupat atd.tak po půl 11
Ale když byla malá malá (rozuměj vstávala 4× za noc), tak jsme ji dali v 7 do postýlky a já lehla zároveň s ní a život kolem mě nezajímal, potřebuju prostě spát ![]()
Já jsem tedy na MD, malý usíná kolem 19hod. a my koukáme na telku nebo hrajem stolní hry tak do 22 - 23 hod. Večer si užívám. ![]()
Ano, chodíme s manželem spát kolem 23-24h…večery trávíme spolu, i když se občas stane, že vytuhneme na gauči..
Děti mi zalézají do postele ve 20h., my chodíme kolem 23h. Včera jsem šla třeba až v půl 1, seděla jsem u matiky, z které píšu v sobotu test…
Dělávám po večerech resty do školy, píšu práci… anebo jen tak koukáme s mužem na televizi. Vzhledem k tomu, že mám muže kolikrát do večera v práci, tak bychom se s mým brzkým odchodem do postele ani neviděli.
Závidim. Já nejsem schopná se vzdát nějakýho času jen pro sebe, takže se obyčejně večer do něčeho zaberu a jdu spát pozdě (ale jako fest pozdě - klidně v jednu, v půl druhý). Po pár takových večerech pak třeba jednou v týdnu odpadnu v devět u televize. A dospávám o víkendu (mladá mě naštěstí už nechá ráno spát). Potřebovala bych se nějak nastavit na „večerku“ třeba v 11, ale zvlášť poslední dobou to nejde a nejde. Prostě se mi tak kolem tý jedenáctý přestane chtít spát a mohla bych být vzhůru málem do rána. A druhej den jsem pak nepoužitelná a večer nanovo ![]()
edit: Dítko momentálně odpadá tak kolem půl devátý. Bývalo to v osm, ale nějak se nám to nenápadně posunulo.
Já do práce zatím nechodím, ale jdu spát kolem 11 a pak si nadávám. Já jsem zvyklá ještě jít uklidit kuchyň a vykoupat, jak děcka usnou. A většinou se zaseknu u PC
Až půjdu do práce, budu to muset taky omezit, jinak padnu.
Je to různé. Kluci usínají kolem 21:00, vstávám ráno v 6:00, oni v 6:30. Do postele jdou ve 20:00, ale mají dovoleno si ještě hrát v pokojíčku. Takže já uklidím obývák a kuchyň než zavolají, že chtějí přečíst pohádku, popovídáme si s manželem a tak. Chodím spát kolem desáté, manžel o hodinku později. Ale jsou období, kdy padám v osm únavou a jdu spát rovnou s dětmi. ![]()
Musím říct, že mi ten společně strávený čas bez dětí chyběl.
Únava se zlepšila, když jsem začala pravidelně cvičit.
No ja mavam taky krizu, ked idem dat deti spat tj. po 20
, ale to prekonam a idem spat okolo 22.
Vecer, klud od deti, ticho… to je luxus
![]()
Ještě dodám, že já po večerech pletu, háčkuju… Muž většinou sedí u počítače, případně společně koukáme na televizi (většinou minimálně jeden z nás odpadne). Já mívám otevřenej noťas. A právě je problém, když si něco takhle navečer rozdělám, to je pořád ještě tuhle řadu dopletu, ještě tenhle kousek… A vůbec u toho nevnímám, že jsem vlastně unavená
Když jsem před Vánocema neměla nic moc rozdělanýho, jen rozečtenou knížku, párkrát jsem šla spát i celkem brzy. S knížkou a u tý naopak většinou usínám po pár stránkách, i když mě ta knížka hodně baví ![]()
Tak ja vstavam denne v pul 7 nejpozdeji a spat chodim. v pul12,dwti usinajinkolem.puk 8, pak.na.sebe mame. cas a na svoje veci co radi delame…takze ja bud cvicim Jillian a pak so. vezmu knizku nebo nemcinu nebo.juknem.na.film atd ![]()
Já jsem doma ale vstávám denně v 6 ráno a naopak chodím hodně pozdě, o půlnoci ještě venčim psy
a užívám si doma to ticho ale vstávat pak v 6 se mě nechce, dnes jsem šla spát v 1 ráno, ještě jsme chtěla koukat na nhl
ale Vali mě probudila at si jdu k ní lehnout. nejdřív ve 12 nejdéle mezi 1-2 ráno ![]()
Syn usne něco málo po 21. (v posteli od 20.
) a spát chodíme s mužem mezi 23-24.h, ale oba vstáváme něco před 7.h., takže se to dá. Večer si povídáme, čučíme na telku, doděláváme domácí resty, pracujeme nebo máme každý svůj program.
Pětiletý momentálně usíná mezi 22-23, takže když lehnu o půlnoci, jsem ráda.. chci si vždycky užít to ticho, co tu je ![]()
Já chodím spát mezi 9 - 10 večer (jak jsem byla zvyklá před dítětem), dítě usíná tak v půl sedmé. Ať má člověk dítě nebo ne, tak každý chodí spát jinak, není důvod se s někým srovnávat ![]()