Kdy dítě v kočárku posadit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
12.2.18 13:19

V tomto období jsem dávala v kočárku do polosedu - prostě jen trochu zvedlá opěrka zad a dítě pololeží/polosedí. Ve vzpřímeném sedu jsem děti nechávala, až když si samy sedly a v tom sedu byly jisté, nekymácely se apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
12.2.18 13:21
@Opicová píše:
Prosím, zodpovědně, nejsem hysterická matka. Ale dcera má 9 měsíců a čekám až si sedne. Doma ok, to je mi fuk, plazí se, leze po čtyřech. Ale v kočárku vyvádí, zvláště teď v zimě, zababušená ve fusaku, pořád se zvedá, chce vidět ven.
Kdy ji můžu v kočárku už posadit?
Doma si kleká, ručkama šplhá, ty nožky pod sebou tak různě skládá, že už jsem tam dneska i viděla, jak sedí přes nožku :lol:
Ale drží se, nepustí.
Už můžu?
Díky.edit: nehledě na to, že je v leže v kočárku pořád hrozně zpocená

Neda se Ti polohovat operadlo? Ja malu vozila v sportovej casti az 14mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
12.2.18 13:24

Tak jsme prave vyrazili na prochazku, zvedla jsem ji to, neni to uplnej sed, ale dala jsem napevno pasy, aby se nezvedala. Libi se ji to. Tak snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
12.2.18 13:31

Mě syn ležel v kočáru ještě v 11 měsících. Dokud si sám nesedl, měl smůlu a musel ležet. Neposazovala bych dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
12.2.18 13:36

Urcite nechci posazovat driv! Jen asi uplne presne nevim kdy muze.
Takze musi sedet sama bez drzeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.2.18 13:43
@Opicová píše:

Až když si na zemi sama sedne a v tom sedu se udrží a bude stabilně sedět. Ale měla jsem jednoho experta, co měl takovou sílu, že když jsem ho vozila v kočárku v pololehu s pevně utaženými pásy (aby nevypadl, furt sebou mlel), tak se rukama za něco chytil (obvykle za strany kočárku) a posadil se i s opěrkou a tu opěrku si takhle dal do sedu. Dělal to pořád, tak ten v kočárku jako jediné z mých dětí seděl asi o měsíc dřív, než se sám posadil na zemi (jinak v sedu byl stabilní). Doufám, že takového exota nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
12.2.18 13:46

@Eridana nemam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.2.18 13:54

Mně vcelku udivuje, že někomu dítě v tomto věku leží v kočáře. Stejně tak mě udivuje, že někdo uvažuje o posazování nesedícího dítěte nebo zkoumá úhly různých pololehů a polosedů. Nemyslím to zle, aby se někdo nenaštval. Prostě jen asi přemýšlím jinak.
Podle mě je nejideálnějším řešením to dítě prostě dát do kočáru, připnout ho kšírama a ať si dělá, co chce. Mně kluci odmítali ležet od té doby, co uměli cokoliv jiného. Takže jezdili v kleče, ve stoje, pérovali, „viseli“ přes okraj apod. Byli spokojení, protože všechno viděli a nemuseli pasivně ležet nebo pololežet/sedět. Navíc jejich vývoji to jen prospělo, což se o ležícím nebo polosedícím takto velkém dítěti říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
12.2.18 14:00
@Opicová píše:

Musí se dokázat sama posadit a vydržet sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
13.2.18 11:07
@chaela píše:
Mně vcelku udivuje, že někomu dítě v tomto věku leží v kočáře. Stejně tak mě udivuje, že někdo uvažuje o posazování nesedícího dítěte nebo zkoumá úhly různých pololehů a polosedů. Nemyslím to zle, aby se někdo nenaštval. Prostě jen asi přemýšlím jinak.
Podle mě je nejideálnějším řešením to dítě prostě dát do kočáru, připnout ho kšírama a ať si dělá, co chce. Mně kluci odmítali ležet od té doby, co uměli cokoliv jiného. Takže jezdili v kleče, ve stoje, pérovali, „viseli“ přes okraj apod. Byli spokojení, protože všechno viděli a nemuseli pasivně ležet nebo pololežet/sedět. Navíc jejich vývoji to jen prospělo, což se o ležícím nebo polosedícím takto velkém dítěti říct nedá.

Presne tak, meli jsme to uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky