Kdy je etické uspat psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.4.18 11:55

Máme fenku, je jí třináct a trpí nemocí, při které jí z vulvy vytéká krev. Má nemocné srdce, a proto už nemůže jít na operaci, protože by tam bylo velké riziko, že se už neprobere z narkózy. Nechali jsme jí udělat komplexní ultrazvuk, který odhalil, že má špatné i další orgány, ale chtěli jsme ji nechat naživu, dokud jakž takž funguje a viditelně nemá bolesti.

Co mě ale trápí je, že krev je už po celé zahradě a máme malé dítě, které teprve začalo chodit, takže ho musím pořád hlídat, aby nespadlo právě do těch krvavých sraženin, což už se také bohužel stalo. Je mi to nepříjemné, ale chtěla bych ji nechat uspat. Muž mi to rozmlouvá, ať ji ještě nechám. Jsem z toho špatná - nechat ji a smířit se s tím, že prostě budeme mít celou zahradu od krve, nebo to ukončit? Mám fenku opravdu ráda, ale ty krvavé sraženiny jsou fakt strašné - kdykoli jdu ven, všude vidím krev. Co byste dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
6534
12.4.18 11:58
@Anonymní píše:
Máme fenku, je jí třináct a trpí nemocí, při které jí z vulvy vytéká krev. Má nemocné srdce, a proto už nemůže jít na operaci, protože by tam bylo velké riziko, že se už neprobere z narkózy. Nechali jsme jí udělat komplexní ultrazvuk, který odhalil, že má špatné i další orgány, ale chtěli jsme ji nechat naživu, dokud jakž takž funguje a viditelně nemá bolesti.Co mě ale trápí je, že krev je už po celé zahradě a máme malé dítě, které teprve začalo chodit, takže ho musím pořád hlídat, aby nespadlo právě do těch krvavých sraženin, což už se také bohužel stalo. Je mi to nepříjemné, ale chtěla bych ji nechat uspat. Muž mi to rozmlouvá, ať ji ještě nechám. Jsem z toho špatná - nechat ji a smířit se s tím, že prostě budeme mít celou zahradu od krve, nebo to ukončit? Mám fenku opravdu ráda, ale ty krvavé sraženiny jsou fakt strašné - kdykoli jdu ven, všude vidím krev. Co byste dělaly vy?

Určitě nechat uspat. Ne kvůli dítěti, ale kvůli ní samotné. Musí příšerně trpět :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
12.4.18 11:58

Nechala bych jí důstojně odejít, zlepšení se bohužel konat nebude. Nenechte ji trápit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.4.18 12:01

Sama zvířata miluju a proto bych ji, pokud opravdu není jiná možnost, nechala uspat. To, že nejeví známky bolesti, neznamená,,že je nemá. Hleděla bych hlavně na zdraví dítěte. Jak sama píšeš, pokaždé ho uhlídat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.4.18 12:04

Nepíšeš, jak na tom je. Má bolesti? Umí se radovat, když je s Vámi, hraje si atd.? Pokud jo, tak bych zvážila, jestli ji ještě nenechat. Myslím, že to člověk umí poznat, jestli zvíře má ještě raodost ze života, to nikdo z nás neposoudí.

Nevím, jak je velká, ale když naše fenky háraly, dávali jsme jim plenky - plenkové kalhotky s vystřiženou dírkou na ocas: to by mohlo krev zachytit. Nemohlo by toto být řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.4.18 12:08
@Anonymní píše:
Máme fenku, je jí třináct a trpí nemocí, při které jí z vulvy vytéká krev. Má nemocné srdce, a proto už nemůže jít na operaci, protože by tam bylo velké riziko, že se už neprobere z narkózy. Nechali jsme jí udělat komplexní ultrazvuk, který odhalil, že má špatné i další orgány, ale chtěli jsme ji nechat naživu, dokud jakž takž funguje a viditelně nemá bolesti.Co mě ale trápí je, že krev je už po celé zahradě a máme malé dítě, které teprve začalo chodit, takže ho musím pořád hlídat, aby nespadlo právě do těch krvavých sraženin, což už se také bohužel stalo. Je mi to nepříjemné, ale chtěla bych ji nechat uspat. Muž mi to rozmlouvá, ať ji ještě nechám. Jsem z toho špatná - nechat ji a smířit se s tím, že prostě budeme mít celou zahradu od krve, nebo to ukončit? Mám fenku opravdu ráda, ale ty krvavé sraženiny jsou fakt strašné - kdykoli jdu ven, všude vidím krev. Co byste dělaly vy?

uspala bych jí, vždyt i pro ní to musí být peklo. Vím jak se feny čistí při hárání a i jim je to asi nepříjemné natož tohle :?. To už musí být slabá ne, co železo v krvi? Pokud to nejde řešit léky tak takhle ji nechat trpět to bych nenechala, navíc dle popisu má problémů mnohem víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.4.18 12:08

No a co dočasně omezit zahradu - prostě na části nechat běhat dítě, na zbytku psa. Pokud by krvácela tak hodně, tak už tu nejspíš není, takže předpokládám, že zas takové množství to nebude. Já osobně bych psa, který se zatím netrápí, taky neuspávala, když to jde vyřešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
12.4.18 12:13

Pokud je jí špatně a má bolesti, nenechala bych ji trápit. Pokud je ale jinak její stav ucházející a jde „jen“ o tu krev, určitě bych ji uspat nedala. Dá se to řešit plenkou pro harajici feny/predelenim zahrady. Pro své pohodlí bych se pejska nevzdala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155

Bude to pro ní lepší. My museli nechat uspat fenu, byla uz stara. Mela dny kdy byla v pohode a pak dalsi den nemohla ani vstat. Jednou se nasi rozhodli kdyz nevstala ze dalsi den ji uspi. Jako na potvoru byla ale dalsi den v poradku, vet ale stejne doporucil uspat takze i kdyz vypadala v tu chvili naprosto v poradku uspali ji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276

A zkusit ji dát nějaké kalhoty? Dávali jsme fence, když se hárala… Do nich slipovou vložku měli jsme ji i doma a byla spokojená… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
12.4.18 12:31

Já jsem také milovník psů. O dva už jsme s manželem přišli, tak vím jaké to je, je to opravdu těžké rozhodnutí a bolí to. Ale rozhodovala bych se podle toho, jak se fenka chová. Jestli je veselá, pobíhá, raduje se, chodí ráda na procházky…nebo je naopak skleslá, víceméně leží, neraduje se..já tedy nevím, ale podle mě jí to nějak bolet musí. Osobně bych byla spíš pro, aby jste ji nechali uspat, nebude se alespoň nijak trápit a věk má krásný, zažila toho s vámi určitě již spoustu! Přeji hodně sil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
12.4.18 17:15

Krev na zahradě vadí tobě, ne feně. zvažovali byste utracení, i kdyby z ní krev netekla? pokud ano, je eutanazie asi na místě, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.4.18 17:20

Ty bolesti se ale ne vždy dají poznat. Naše fena měla rozsáhlý zánět dělohy, bolet to muselo jak čert, ale nedala to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.7.18 21:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.7.18 00:00
@Anonymní píše:

A co vlastne fence je? Zanet delohy? A co to je za rasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný