Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ronia U Tvého příběhu jsem brečela, asi jsem to neměla číst. Ono je to těžké, ale aspoň si ji ulevila od trápení, prožila s vámi přece krásný život a ty okamžiky máte všichni v srdíčku. Nevyčítej si jak si se zachovala, udělala si to nejlepší co si v dané chvíli mohla. Určitě si se s ní rozloučila, byla si tam s ní a to je důležité. ted jí je dobře. a myslí na vás tak jako vy na ní. Ví proč jste to udělali ![]()
@ronia
zachovala jsi se nejlíp, jak jsi mohla. Pro tebe by to bylo v domově, tak, jak jsi si přála, ale pro ni by to bylo prodloužení utrpení. Byla jsi s ní až do konce
to je důležité, měla tě u sebe
moc mě to mrzí, tu ztrátu znám. Opravdu jsi skvělá, že ses nezachovala sobecky a neprodlužovala to kvůli sobě, kvůli nějaké tvé představě, jak bys konec chtěla mít. Jí se ulevilo a svou milovanou paní měla po boku až do konce.
Snad se s něma jednou setkáme. Moc bych si to přála. Drž se.
@ronia To je mi moc líto
Nic si nevyčítej, ber to tak, žes jí ušetřila hodně minut, možná i hodin trápení a bolesti.
Je jedno kde, důležité je to, žes tam byla s ní, člověk který ji miloval a cítila tvou lásku. Nezaměřuj se na jeden moment, vzpomínej na celý život, který fenečka díky tvé lásce měla jistě nádherný. ![]()
Dekuju moc vsem za reakce a podporu, ten den jsem si cetla vase komentare jako lek. Potrebovala jsem odpusteni, ktere jsem si sama nedokazala pokytnout.
Ted uz je lepe, prosla jsem si celou situaci minutu po minute a uvedomila si, ze me jednani melo svuj hlubsi smysl a moje psi holcicka mne nasledovala, jako to delala vzdy.
Ted se tesim, ze za mnu znovu prijde, pokud bude chtit. Verim, ze to pouto - ta laska- byla tak silna, ze prekona i fyzickou rovinu tela, ktere uz prestalo slouzit.
Dekuju moc jeste jednou.. hodne sil, prijmuti a soucitu vsem co prochazeji velkou ztratou. ![]()
@ronia Přeji hodně síly, časem bude lépe. Nezapomeneš, ale ta bolest bude menší.
Obnovuju tema. Jsem v těžké situaci a nevím si rady???? mam trinactileteho psa velkého plemene. Pes zatim celkem dobre chodí, ale problem je v tom ze má ochrnuty mocak a neovladatelne čůrá???? pod sebe a ani o tom neví. Mame roční mimco, dokud nelezlo šlo to, ale ted je to peklo. Dneska než jsem si všimla ze má pes procuranou plenu a teče to všude kolem se v tom mala vyvalela… Nechci se na psa který byl nejlepší kámoš zlobit, ale neumím se ovládnout. Pes nema radost ze života, cely den prolezi. Říkám si jestli by mu nebylo lip kdyby… Prosim o Vas názor.
Pes prostě stárne a různé problémy k tomu patří. Uspání je pro mě přípustné ve chvíli, kdy zvíře trpí (něco ho bolí, nemůže se pohybovat…). Tahle situace (i když je pro Tebe náročná) tohle kritérium nesplňuje.
@Anonymní píše:
Obnovuju tema. Jsem v těžké situaci a nevím si rady???? mam trinactileteho psa velkého plemene. Pes zatim celkem dobre chodí, ale problem je v tom ze má ochrnuty mocak a neovladatelne čůrá???? pod sebe a ani o tom neví. Mame roční mimco, dokud nelezlo šlo to, ale ted je to peklo. Dneska než jsem si všimla ze má pes procuranou plenu a teče to všude kolem se v tom mala vyvalela… Nechci se na psa který byl nejlepší kámoš zlobit, ale neumím se ovládnout. Pes nema radost ze života, cely den prolezi. Říkám si jestli by mu nebylo lip kdyby… Prosim o Vas názor.
To že má ochrnutý močák znamená co? Měla jsem psa, co abnormálně čůral ve dne, v noci a pomohly léky. Dokud žere, chodí a zavrtí ocasem, neutrácela bych. Náš pes se zlepšil a prožil ještě 3 roky. Nechala jsem ho uspat, až když dostal mrtvici a veterinář mi to doporučil. Ale zase chápu, že je to psychicky strašně náročné pokud pes nemůže být venku a v domácnosti jsou i děti.
Nas stary pes v 19 letech z niceho nic ochrnul na zadni tlapky. Takze taky cural i kadil pod sebe. Nasi zvazovali ze by.ho dali utratit. ALE prece jenom to byl nas partak 19 let a tak ho proste nechali dozit doma. Umrel sam do tydne co ochrnul. Tata s nim byl do posledni chvile. I kdyz je to spoustu let co umrel porad nam to vhani slzy do oci a jsme radi, ze az do posledni chvile byl s nama a doma. V tvem pripade se jedna jenom o pohodlnost. Az se budes ve stari taky pocuravat tak co? Deti te utrati protoze je to bude obtezovat? Tohle mi fakt vadi. Pejska nech zatim zit. Neni na smrt nemocny je jenom stary.
Doprej mu dozit svuj podzim zivota. ![]()
Já si myslím, že je etického nechat uspat zvíře, které trpí. Tzn. má bolesti, od kterých mu již nelze pomoci. Taky jsme měli psa, který se poslední rok pomočoval, ale nebyl důvod ji utratit, když ji jinak ni nebylo. Ale neměli jsme male dítě. Vy bydlíte v byte nebo je možnost, aby byl teď v létě venku. Ale osob ne si myslím, že mé nepohodlí není důvodem k utracení zvířete. Jestli má radost ze života se přece nedá usuzovat z jeho aktivity. Staří lidé také obvykle nekřepčí jako za mlada, ale neznamená to, že chtějí umřít. To prostě ke stáří patří. Samozřejmě nelze srovnávat člověka a psa, ale píšete, že je to přítel, tak proto to přirovnání k lidem.
Chceš ho uspat jen proto, že je starý a ty mu neumíš poskytnout potřebnou péči?
Ať starý člověk nebo zvíře, je to jako mít doma další mimino. Bude teď potřebovat tvoji péči. Prožili jste spolu jistě pěkných let, tak si to zaslouží. Vím ( prožila jsem teď něco podobného), že to bude náročné, ale jistě to zvládneš. Musíš mu věnovat o trochu víc času než si byla zvyklá. Zkus třeba na FB nějaké skupiny, aby si věděla, jak mu zpříjemnit stáří a jak nejlépe o něj pečovat.
Montmorency měl rakovinu svěrače konečníku, prostě takovej kroužek na konci tlustého střeva. Dalo mu hrozně práce se vyprázdnit a tak jsem ho nechali uspat. Airedalové jsou tvrdí psi a Monty nikdy nebyl mazlivej ale poslední půl rok hrozně scházel a chodil si pro pohlazení. Bylo to to nejlepší co jsme pro něj mohli udělat.
Venuše byla pyrenejka a ta prostě přestala jíst, pak přestala pít a prostě sama od sebe usnula. Pyrenejci jsou takové přírodní plemeno, nepřekvapill mne to. U ní by bylo trápení jí tahat někam k veterináři.
Pred rokem jsme nechali uspat ridgebacku. Nejdriv mela nador, ten jsme vylecili, ale po lecicj ji selhali ledviny. Posledni dny nejedla, nepila. Po porade s vet.jsme to ukoncili.
Ted mame jorksirku je ji 15, je slepa, hlucha. Posledni tyden spatne chodi a musim ji krmit z ruky. Taky nevim, co s ni. Mam strach, jestli nema bolesti.
Anonymní: Trošku to zavání tím, že dokud dítě nelezlo, tak to šlo a teď musíš uklízet častěji a tak ti to vadí.
Já musela nechat uspat dva psy a vždy to bylo, když ztratili radost ze života a chuť k žrádlu a když se přidaly bolesti, tak jsem neváhala. To, co popisuješ by pro mě důvod nebyl.
Chudak pes, kvuli takovym lidem jako jsi ty mam radsi zvirata..