Kdy je etické uspat psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6256
10.11.14 21:20

@Boudová At se mu dobře daří :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.11.14 21:26

@girlie sage děkujem :kytka: já se jen modlim ať to zabere co nejrychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
10.11.14 21:39

Moje měla zápal plic minulý rok a trvalo to tak 10 dní než se z toho dostala. Letos bohužel zemřela. 13 užasných let :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
10.11.14 22:31

Myslel jsem na vás celý den a nenapadlo mně nic jiného než aby jste se koukla na toto
http://www.petvet.cz/…nita-60-tbl/
http://www.petvet.cz/…ymarin-barf/
http://www.petvet.cz/…veni-30-tbl/
http://www.quality-pet-food.cz/…tbl-d666.htm
na podporu bafana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.11.14 22:37

@fj1200 Jééé to je od vás moc hezké. Objednávám maso od „do psí misky“ myslím že tam vlastně taky mají doplňky a mě to ani nenapadlo :zed: :zed: :zed: Něco mu na tu imunitu koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
10.11.14 23:22

Někde jsem četl, že po vybrání ATB se má brát něco co vyčistí játra a sliznici ve střevech, kupte uvidíte. já na játra beru imrvére ostropestřec +patáky. držím pěsti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.12.14 12:51

Ahoj, tak to sem zas já. Pesan se dostal ze zápalu a spustila se vlna epileptických záchvatů. Bere léky na prokrvení srdce a mozku, anitepileptika a diazepam na spaní. Ale skoro nežere, čůrá a kajdí kde ho napadne i do pelíšku což nikdy nedělal. Tím pádem strašně smrdí. Denně ho myju, vytírám a peru pelíšek, protože podložku nebo plenu prostě nějak dá stranou a stejně je to všude. Jsem z toho nešťastná a přemýšlím, že to o víkendu zkončím. Veterinářka říkala, že si myslí, že dožívá a už to nebude dlouho trvat. Jenže můj přítel je na kamionu a já se bojím, že zrovna nebude doma. Tak nevim jestli už to o víkendu prosě neukončit umělě. Jsem z toho fakt na nervy. Kdyby mi tak mohl říct. " jo hele nemám s tím problém, zas tak špatně se necítím." Ale když vidím ten pohled, když ho zas táhnu do vany atd… Ale co zas dělat, přece doma nepadnem smrady a od moči celýho ho taky nechat nemůžu. :roll: :roll: :roll: Já nevim jestli chci požehnání nebo co vlastně chci. Stejně ho asi neuspím, protože mi ho je líto. Ale upřimně už si říkám, ať už teda odejde, protože pohled na to vyhublé tělíčko bež života, mě trápí. Navíc celej barák se mě furt ptá kde mám pejska, proč ho nevenčím s tím druhým. Tak jim říkám, že on opravdu nemůže už chodit na procházky, koukaj na mě jak když toho druhýho upřednostňuji. A když venčím Tomáška toho nemocnýho, tak zas čumí jak je hubenej atd… Mám chuť říct že až jim bude sto, taky budou vychtlý a oškilivý. To samé každá návštěva mi tvrdí, že to je chudák a že by ho nechali uspat. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
10.12.14 14:05

@Boudová je mi to moc líto :'( v tomto případě dle tvého popisu si myslím, že by to pro pejska bylo asi už vysvobození. Už jen proto, že není schopen se vyměšovat mimo pelech znamená dost. To zvíře normálně nedělá. :-( me ta moje 17ti léta teď začala taky čurat doma víc, ale zatím všude možně no. Přeji hodně sil! Vím, jak je to těžké :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.12.14 14:22
@Atizka píše:
@Boudová je mi to moc líto :'( v tomto případě dle tvého popisu si myslím, že by to pro pejska bylo asi už vysvobození. Už jen proto, že není schopen se vyměšovat mimo pelech znamená dost. To zvíře normálně nedělá. :-( me ta moje 17ti léta teď začala taky čurat doma víc, ale zatím všude možně no. Přeji hodně sil! Vím, jak je to těžké :-( :-(

Jo jo, přesně to jsem si taky říkala, jakmile je načůráno v pelíšku, tak je zle. To nedělal nikdy, i když mu bylo špatně a měl velký zánět močáku, tak čůrat chodil mimo. Já jsem tak nějak smířená s tím, že umře. Ale vadí mi pocit rozhodovat o tom jestli to protahovat nebo ne. Já se třeba o tom s někým bavím a řeknu jo, tak já ho nechám uspat. Pak mi večer usne na klíně, a já stejně nikam nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
10.12.14 14:52

@Boudová je to jedno z nejtěžších rozhodnutí, ale musíš to brát tak, že to neděláš pro sebe, ale pro něj. On to sám udělat nemůže. Uspávala jsem takhle fenku, co začala ochrnovat. Rvalo mi to srdce, ale když se šla sama schovat do keřů a chtěla být sama, věděla jsem, že sama ví, že umírá a že je na mě, abych jí pomohla a nenechala trpět. :'( mým velkým přáním je, aby ta moje stařenka odešla ve spánku, ale jakmile uvidím, že trpí, tak jí v tom nenechám. Beru to jako svoji povinnost ji pomoct i v té nejtěžší chvíli :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.12.14 14:57

I já si vždy přála, aby odešel ve spánku. Jenže on je bojovník. On umřít nechce. Snaží se. Vyleze třeba z pelechu, ale upadne. Pak jde smutně zase zpět, protože už na pobíhání po bytě prostě nemá. To je nejsmutnější, že on to zatím nevzdává. Duše pořád bojuje, ale ťělo odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
10.12.14 15:08

Tak to je pak otázka no. Já bych se na padajícího pejska asi dívat nedokázala :-( poradila bych se s dobrým veterinářem, jestli se už jenom netrápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.12.14 15:16
@Atizka píše:
Tak to je pak otázka no. Já bych se na padajícího pejska asi dívat nedokázala :-( poradila bych se s dobrým veterinářem, jestli se už jenom netrápí…

Jo jo, psala jsem na jednu větší kliniku. Protože moje veterinářka říkala, že dožívá, že by ho nechala dožít. Jestli mi totéž řeknou i na té klinice, tak klidně ty louže a smrádek ještě vydržím. Teď jde o to co ten pes. I když jak se říká, že psovi je asi jedno, že mu smrdí pelech, nebo že ohluchne a tak. On asi nepřemýšlí nad tím, co už nemůže. A je mu jedno, že vypadá špatně. Já už fakt nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
10.12.14 16:07

@Boudová pes si zvykne na ledasco, ale myslím, že mu určitě vadí být ve vlastních výkalech. Tím samozřejmě nemyslím, že ho v nich necháváte, ale jen fakt že si prostě dělá pod sebe. Jestli už moc nechodí, zkusila bych mu dát plenu, pokud si ji nesundá. mohlo by to pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
10.12.14 16:13

Má radost ze života? to je podstatný
pokud pes není schopný chodit, vyměšuje jen tak pod sebe a nežere, tak to nesvědčí o tom, že by si život nějak užíval.
nevím, jak pejsek vypadá, to se nedá až tak soudit přes pc, ale v tomhle stavu bych svého psa nenechala trápit. to je jediné privilegium, které zvířata mají- můžeme jim pomoct odejít důstojně a včas. já bych radši zemřela taky včas než pak jen tak pomalu zdechat…
pokud je starý pes jen slepý, hluchý, ale má radost z pánečka, žere, tak je to v pohodě, ale to co popisujete mi nepřijde jako důchodce, ale jako trpící tvor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný