Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, řekla bych, že je to nejnáročnější jen těch prvních 18 až 20 let. ![]()
@Vivik píše:
No, řekla bych, že je to nejnáročnější jen těch prvních 18 až 20 let.
@Judi píše:
Vychovat z dítěte slušného člověka, je hooodně těžké. Pokud se jedná o krmení, přebalování, kojení apod., to je oproti např. šestiletému dítěti opravdu hračka. Na nic se tě neptá, neodmlouvá, nedělá xichty, nevyžaduje koupit všechno co vidí, nevytváří žádné konflikty s vrstevníky a mohla bych pokračovat do nekonečna. Takže za mě - ano, čím je dítě starší, tím je to těžší. Moje dvouletka je oproti pětiletce zlatá. Mít jen ji, tak snad ani nevím, že mám dítě.
mluvis mi z duse, presne nejak podobne to mam i ja ![]()
@Vivik píše:
přesně jsi to vystihla…
pak už doufám, že to tak náročné nebude…
![]()
Zrovna včera jsem byla na navsteve u sestrenky-mimi 6m, muj maly 18m.doma:jeji klucik zatim polehava, toci se ze zad na brisko a naopak, relativne se zabavi s hrackou, v podstate s cimkoli, nakrmit, prebalit,ulozit.muj maly:rano brzy bantuje, i pres nove prostredi a hracky se brzy nudi, akze nez vyrazime ven, jsem zpocena az na zadku..venku:sestrencin maly celou dopoledni prochazkup prospi, v podstate leharo, prochazka, muzes kafickndvat,cokoli.muj maly:chvili kocar, pak behani, pak motorka, pak hriste, pak hry na schovku, pak ..dal nebudu pokracovat.za me jednoznacne ldharo s malym miminkem, nejhorsi obdobi kdyz zacne chodit, obdobi vzdoru, tak do tech dvou let(snad)..:)verim, ze pak uz v ramci komunikace je vse jen a jen lepsi, no do te dalsi puberty..:)ale opravdu je tnd i o typu ditka, mimi co extremne trpi na prdochy i po 3m, t
Zrovna včera jsem byla na navsteve u sestrenky-mimi 6m, muj maly 18m.doma:jeji klucik zatim polehava, toci se ze zad na brisko a naopak, relativne se zabavi s hrackou, v podstate s cimkoli, nakrmit, prebalit,ulozit.muj maly:rano brzy bantuje, i pres nove prostredi a hracky se brzy nudi, akze nez vyrazime ven, jsem zpocena az na zadku..venku:sestrencin maly celou dopoledni prochazkup prospi, v podstate leharo, prochazka, muzes kafickndvat,cokoli.muj maly:chvili kocar, pak behani, pak motorka, pak hriste, pak hry na schovku, pak ..dal nebudu pokracovat.za me jednoznacne ldharo s malym miminkem, nejhorsi obdobi kdyz zacne chodit, obdobi vzdoru, tak do tech dvou let(snad)..:)verim, ze pak uz v ramci komunikace je vse jen a jen lepsi, no do te dalsi puberty..:)ale opravdu je tnd i o typu ditka, mimi co extremne trpi na prdochy i po 3m, t
@sophinka píše:
přesně jsi to vystihla…pak už doufám, že to tak náročné nebude…
![]()
Sophinko pockej na vnoucata:D jestli se holky pomamí a potatí:D ![]()
@Monjie píše:
Sophinko pockej na vnoucata:D jestli se holky pomamí a potatí:D
taknějak doufám, že vnoučata nebudu vychovávat, ale pouze rozmazlovat ![]()
@Vivik píše:
@Vivik píše:
Tak novorozenecké a kojenecké období jsem si u obou fakt užívala, to byla pohoda klídek lehárko. Tak od těch 2let to začlo a občas jsem z nich na nervy a doslova počítám minuty do doby kdy půjdou spát
u obou je zrovna období vzdoru, navíc mladší opakuje co vidí u starší, no hrůůůza ![]()
@Michaela23 A trpěli ti na prdíky, zácpu, reflux nebo cokoli jiného? Kvůli neustálému ublinkávání, někdy i blinkání, mi péče v tomto období nepřijde jako leháro. Pořád hlídám, aby se na zvratkách nedusila, pořád jí chovám ve vyvýšené poloze, protože jí často pálí žáha a klín v postýlce je málo šikmý.. Proto se nemůžu dočkat, až jí bude okolo roku, ublinkávání jí přestane a já jí budu moct pomoct v objevu světa. Bude to pro mě zábavnější.
Když totiž vidím, jak jí pálí žaludeční šťávy (cítím to i z pusinky), jak je z toho nešťastná a neklidná, tak mě to trápí mnohem víc a je to pro mě mnohem náročnější (z psychické stránky) než kdybych za ní měla běhat každý den maraton a zvládat období vzdoru. ![]()