Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A taky - v batolecím období mi už dokáže naznačit, co potřebuje. Teď všechno vyjadřuje pláčem. Když má hlad, když je jí horko, když jí pálí žáha, když je nevrlá, protože nemůže usnout… A mámo poraď si.
Už dokážu poznat, co potřebuje, ale i tak pro mě bude příjemnější jiná forma sdělení. ![]()
Netrpěli na nic, pokud byli přebalení a nakrmení tak 3h spali
v noci od 3m spali v pokojíčku celou noc, kluk se teda budil do 18m 1× za noc. jinak pohodička. Brečet jsem je slyšela jen párkát. Za to teď si to vybírají, to je furt samé „ne“, „nechci“, „nemůžu“, takže domluva moc nefunguje ![]()
@Michaela23 Tak to se nedívím.
To musela být opravdu pohoda. Tak malá si to třeba vybere teď a až bude starší a žádné ublinkávání nebude, tak bude bezpracná. ![]()
@Sariel píše:
@Michaela23 Tak to se nedívím.To musela být opravdu pohoda. Tak malá si to třeba vybere teď a až bude starší a žádné ublinkávání nebude, tak bude bezpracná.
no, třeba jo ![]()
Já mám děti tři, nejstarší syn má 18let a letos maturuje a řekla bych, že až na některé jeho nálady už je v pohodě (ale vyjídá nám celou lednici
) dcera 9 let hrůůůůza s ní mám teda asi největší nervy na všechno má odpovědi, tak jsem teda zvědavá jak dlouho jí to vydrží, no a malý má rok a půl, přišlo mi, že od 3měsíce jsem si to asi do 9měsíce užívala potom začal lozit a chodit a bylo po srandě a te´d jak už líta je to zase celkem dobrý. Takže asi tak. Holka mi dává zabrat nejvíce, jak se školou tak i výchova
.
@renule 13 mamka se mnou měla také prý nejvíc práce od třetí do sedmé třídy. Kvůli škole a protože jsem vůbec neposlouchala.
@renule 13 píše:
@Sariel až do sedmé třídy?![]()
doufám, že nezešedivím.
Ale už v šesté se to začalo lepšit.
Přeju pevné nervy.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale ono to nejde posoudit, kdy je to nejtěžší, každé období má to svoje.
Já si taky užívám se svou skoro 10.letou dcerkou- nic se jí nechce, doma se nudí, nejraději by jen lítala s děckama venku, nebo se dívala na tv, případně hrála hry na pc, když má něco pomoct má k tomu asi 1000 prupovídek.
Druhá mi dává taky pěkné kapky, je šíleně aktivní, je tomu asi 2 měsíce co mi poprvé přelezla plot a to bude mít 2 a půl roku, navíc má při vzteku a pláči zástavy dechu, no a malý 8.měsíční je zatím zlatý, uvidím kdy se vybarví.
@ankasz píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale ono to nejde posoudit, kdy je to nejtěžší, každé období má to svoje.
Já si taky užívám se svou skoro 10.letou dcerkou- nic se jí nechce, doma se nudí, nejraději by jen lítala s děckama venku, nebo se dívala na tv, případně hrála hry na pc, když má něco pomoct má k tomu asi 1000 prupovídek.
Druhá mi dává taky pěkné kapky, je šíleně aktivní, je tomu asi 2 měsíce co mi poprvé přelezla plot a to bude mít 2 a půl roku, navíc má při vzteku a pláči zástavy dechu, no a malý 8.měsíční je zatím zlatý, uvidím kdy se vybarví.
tak to si vidím taky úžíváš co?! ![]()