Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V 6ti tydnech když jsem musela na týden do nemocnice. Zvládli to oba v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
Prosím anonym, nechci aby byl můj nick spojován s tímto tématem. Chci se zeptat, v kolika měsících (letech) jste nechali poprvé celý den hlídat miminko tatínka? Mám 4 měsíční holčičku a na konci února mě čeká 2 dny zaplacený víkendový kurz (vždy asi na 9 hodin i s cestou z domu). Mám v plánu nechat hlídat celý den tatínka. Malá je plně na UM a v té době bude mít asi přes oběd příkrm. Myslíte, že to malé neuškodí? Tatínek se zvládne postarat, jen mám strach, aby to malou nepoškodilo nějak psychicky.
od 3 měc..bylo na UM takže babička mě zastoupila, dítě spokojeno jak želva, byl zvyklý na babičky od malinka, takže pak ve školce vůbec nebrečel.
Taky úplně koukám co to je za dotaz… o syna se muž staral od narození, taky je na um, v 7. týdnech byl malý u babičky na 2 noci, protože mi umřel táta a nechtěla jsem takhle malé miminko tahat 400km daleko a myslím, ze jsme to přežili všichni… v sobotu jedeme s muzem lyžovat a malý bude u babičky a má 7,5 měsíce… syna miluju, babička je taky rodina a tatínka bych nechala pečovat kdykoliv…
Ve 3 měsících jsme jeli s manželem na celý den lyžovat a hlídala tchýně.
Manželovi bych se vůbec nebála dítě nechat. Klidně bych jela.
Druhé dítě měl tatínek na starost ve 14 dnech, když jsem jela na kurz (8-17h). Bohužel to jinak udělat nešlo a na kurz jsem musela. Měla jsem odstrikane mléko a zvládli to výborně, malý v tu dobu ještě skoro pořád spal ![]()
@Travelerka píše:
Ve 3 měsících jsme jeli s manželem na celý den lyžovat a hlídala tchýně.
Manželovi bych se vůbec nebála dítě nechat. Klidně bych jela.
U nás jak přes kopírák. Jen už bylo malé měsíců osm. Hlídali naši celý den a půlku noci.
Moje máma odjela na týden na vodu, když mi bylo šest měsíců. U mě to vychází, že pojedem, až bude malému 13 měsíců. Letošní vodu holt nestihnu, to budu v šestinedělí
Taťkové se postarají.
@Anonymní píše:
Prosím anonym, nechci aby byl můj nick spojován s tímto tématem. Chci se zeptat, v kolika měsících (letech) jste nechali poprvé celý den hlídat miminko tatínka? Mám 4 měsíční holčičku a na konci února mě čeká 2 dny zaplacený víkendový kurz (vždy asi na 9 hodin i s cestou z domu). Mám v plánu nechat hlídat celý den tatínka. Malá je plně na UM a v té době bude mít asi přes oběd příkrm. Myslíte, že to malé neuškodí? Tatínek se zvládne postarat, jen mám strach, aby to malou nepoškodilo nějak psychicky.
Byla jsem asi v 10ti tydnech maleho. Uz jsem nekojila a mela jsem zkouskovy. Takze jsem se v 6 rano sbalila a vratila se kolem 5vecer. Prezil to bez ujmy. Ted je mu 6, je vic fixovanej na tatinka. Ale to je u nas stridavkou a vychovou. Nemyslim si, ze ho to psychicky poznamenalo ![]()
Od dcery jsem odjela na 5dni v necelych 13ti mesicich a taky zije ![]()
malemu je 13mes a nebyla jsem od neho vic nez na 3hodiny. nikomu bych nenechala nekolik dnu male mimino ani kdyby bylo na Um
@Anonymní píše:
prosím tě je to otec dítěte tak pokud není vrah, násilník nebo pedofil tak nechápu co by jí mohlo poškodit natož psychicky
Ve 4 týdnech na celý den, pak v 8, 12,16 týdnech. Každý měsíc den v nemocnici, několik kapaček za sebou. Tam jsem si dítko vzít fakt nemohla. A když byly malé 4 roky, tak jsem odjela na měsíc. Tatínek to taky zvládl. Bohužel dcera z toho měla docela trauma a několik měsíců se ode mě nehnula na krok. Ale tomu miminu to bylo celkem jedno.
@katuska1984 píše:
malemu je 13mes a nebyla jsem od neho vic nez na 3hodiny. nikomu bych nenechala nekolik dnu male mimino ani kdyby bylo na Um
Jak jako nikomu? Otec dítěte je tak nespolehlivá osoba, že nemá tvoji důvěru v hlídání vašeho společného dítěte?
Do prace jsem se vracela v 7 mesicich a i do te doby jsem tam parkrat musela, tatinek se postaral bez problemu.