Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já první menstruaci dostala v 11 letech to samé ségra ale druhá ségra zatím ne je to asi různě ![]()
@Petruna21 To máš tak malou ségru??
Já ségru nemám, ale bráchy poněkud jiné věkové skupiny.. ![]()
@dickys píše:
Já ve 13, ale 10 letou dceru už bych poučila. Jedna spolužačka to dostala v 5.tride a chudák si myslela, že umírá, doma jí nic neřekli
To v dnešní době vážně nepochopím. To my o tom ve třídě věděly všechny a ještě jsme záviděly těm, který to dostaly dřív. ![]()
V cerstvych 12 na letnim skautskem tabore. Hygienicke zazemi nulove. Fakt parada ![]()
Ja v temer dvanacti, v pate tride.
Moje dcera 13,5, uz ted vyssi nez ja, hubena, sedma trida - zatim nic.
Ja ve 12 cekkem pravidelně, pak pár měsíců nic a pak už se to ustalilo. Mamka mě osobně nikdy nic neřekla ale všechno jsem věděla. A v dnešní době internetu bych se nebála že by to ta holka nevedela. Strašně jsem se styděla to mamce říct, ale co řekla jsem to. Řekla ať si dávám vložku a že ať se spíš jen sprchuji. Docela mazec byl že jsem se o tom bavila s kámoškou a o den později jsem to dostala.
a ta kámoška až asi v 17 a doteď to spíš nemá jak má. Ale bere HA ![]()
Ve 14.
„příznaky“ jako ochlupení, výtok a nevím co jsem ale měla dloooouho před, řekla bych, že klidně rok, možná víc.
Cca 12-13 ted nevím přesně ale nějak tak, koukám že je to hodně podobné ty věky ![]()
Bylo mi asi 12 let, tehda jsme byli u tety a na prochajde, takze mi teta davala vlozku a s mamkou mi vysvetlovaly pouzivani atd. Jinak poucena jsem byla predtim uz, abych se nelekla
Dcera ma 4,5 roku, tak je zatim cas, ale urcite pak vysvetlim, at vi co se s jejim telem deje atd. ![]()
Já v jedenácti letech, dcera teď v prosinci jeden měsíc po desátých narozeninách.