Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, normalne koupis ![]()
Stoji to 19,90 a jsou toho dve deci - my mame nejradsi znacku HIPP. Na kajdeni je svestkova a hruskova stava… moc tomu sice neda, tu jednu lahvicku mame tak na sest dni, ale myslim, ze nam to pomaha!
Od te doby, co jsem zacala prikrmovat, mela zacpu.
A nepomuze davat i UM ze lzicky?
BaraDolezal píše:
Ale ted me jeste napadlo… nepocitaj to tak vsichni doktori???
Vzpomela jsem si, ze treba v tehotenstvi, kdyz jsem byla napr. 24+4 tt, taky mi Mudra rikala, ze jsem dvacaty ctvrty tydena podle me logiky uz jsem byla v dvacatym patym
to už si byla v dvacatym patym
a moje doktorka to takhle i počítá… i u malé, takže ne všichni doktoři neumí počítat
![]()
Pettulle píše:whitewoman píše: Švestkové šťávičky? A to se normáoně koupí? Lilinka je totiž od narození hrozně malý jedlík, od 6ti nedělí jsme půl na půl Um a MM a teď už asi necelý měsíc jen na UM. Každpopádně každičké jídlo, ať už flaška nebo prso je šílený boj a to jsme zkoušeli několik druhů mléka a když jsem dala kašičku, ze lžičky, tak se zdá konečně spokojená při jídleTak Dr. vyřiď ať se vrátí do školy, neumět počítat. Buď ráda, že ti něco papá, třeba ji bolí bříško, zkus jí ho masírovat, nebo já malýmu do mlíka přidavála přesnídávky, 4 měsíce už jí budou, tak to vyzkoušej, malej mi jiný už pak nechtěl a až dospěl k ochucenejm, tak jsem kupovala přímo ochucený mlíka a po těch se mohl utlouct, akorát teda od roka mi už žádný nechce.Jinak je veselá, usměvavá a šikovná,ale jak přijde jídlo řev a pláč. Místo abulkových 1000ml mi vypije tak stěží 700
Tak jsem koupili kašičku.. a nějak mě napadlo až po tom to říct dr. a výsledek znáte
Je z toho tato diskuze
Každopádně děkuji všem..Zkusím zítra schváln zavolat na nějakou infolinku výrobce UM
Nepřipadá mi, že by jí bolelo bříško, když má hlad tak se nají, ale je schopná nejíst teda hóóódně dlouho. Zkusila jsem teď jí nechat spinkat venku v kočárku - mě k tomu nutila tchýně, že nepotřebuje jíst, že si sama řekne a že jí stačí, když víc nechce - asi tak 6 hodin, nevzbudila se na jídlo a já nevydržela a vzbudila jí a stejně nejedla..ale to byl extrem.. pršelo a asi jiný vzduch udělal své. Ale doma třeba po noci kdy spí bez jídla 10 hodin i víc se ráno vzbudí, čekám, že bude hladová a buď to do ní rvu a nebo vypije jen 80ku. I když teď jsme přešli z Nutrilonu na Bebu a je to o poznání jiné a lepší!
BaraDolezal píše:
A pritom se kasaji, kolik maji vysokych skol
Kdyz jsme u mamky v Beskydech, mala mi taky spinka i sest hodin venku! Na jidlo ji ale nebudim… co tri hodinky by jsi mela kojit kvuli laktace… UM davam, jak ma hlad…
Ale pokud papa malo a moc nepribira, tak to taky neni dobre, no…
BaraDolezal píše:
Jo, normalne koupis
Stoji to 19,90 a jsou toho dve deci - my mame nejradsi znacku HIPP. Na kajdeni je svestkova a hruskova stava… moc tomu sice neda, tu jednu lahvicku mame tak na sest dni, ale myslim, ze nam to pomaha!
Od te doby, co jsem zacala prikrmovat, mela zacpu.A nepomuze davat i UM ze lzicky?
Tak to se na to teda podívám .-)
Nevím, možná by to pomohlo, ale spíš bych řekla, že je vybíravá … asi by si dala radši řízek
Ale s tou Bebou jí mnohem líp, dokonce sní i 200,to padám ze židle vždycky
, když si vzpomenu, že pár dní zpátky jsme měli co dělat, aby jsme jí dotlačili 120ml. A jí tak co 4 hodiny a jen 4krát denně, stačí to?
whitewoman píše:BaraDolezal píše:
Jo, normalne koupis
Od te doby, co jsem zacala prikrmovat, mela zacpu.A nepomuze davat i UM ze lzicky?Tak to se na to teda podívám .-)
Nevím, možná by to pomohlo, ale spíš bych řekla, že je vybíravá … asi by si dala radši řízekAle s tou Bebou jí mnohem líp, dokonce sní i 200,to padám ze židle vždycky
, když si vzpomenu, že pár dní zpátky jsme měli co dělat, aby jsme jí dotlačili 120ml. A jí tak co 4 hodiny a jen 4krát denně, stačí to?
urcite to staci.Ty tabulky jsou orientacni.
BaraDolezal píše:
Kdyz jsme u mamky v Beskydech, mala mi taky spinka i sest hodin venku! Na jidlo ji ale nebudim… co tri hodinky by jsi mela kojit kvuli laktace… UM davam, jak ma hlad…
Ale pokud papa malo a moc nepribira, tak to taky neni dobre, no…
Bohužel už nekojíme
Od 2 hého týdne začala malá odmítat prso. U každého kojení řvala, kopala nožičkama ručičkama, plakala..
tak jsem od 6ti nedělí začala odsávat a dávat nejdřív ze stříkačky, časem z flašky.. a to bylo doost náročný… zkoušení kojení, pak stejně flaška, odkrnout, přebalit, odsávat..bohužel jsem měla asi málo mléka, takže jsem odsávala třeba i třičtvrtě hodiny
a pak zas hned od znova, takže časem jsme začali střídat s um no a jak už to tak bývá, z toho se pak už stalo jen Um
Prso prostě nechtěla ani vidět ![]()
Nevim jestli to staci, ta davka… pokud je mala spokojena a alepson neco pribyva, pak to asi staci. My treba pijeme asi desetkrat za den, ale nevypije mi vice nez 80 ml najednou… kdyz vypije vice, blije jak amina…
Taky jeste odstrikavam, ale uz jsem se rozhodla to utnout, je to pozirac casu a za tech 60 ml za den mi to nestoji ![]()
BaraDolezal píše:No je to šílený, tos to vydržela teda dlouho, já odsávala od 6ti nedělí už jsem toho ěmla plný brejle..nehledě na o, že jsem začala už uplně blbnout
Nevim jestli to staci, ta davka… pokud je mala spokojena a alepson neco pribyva, pak to asi staci. My treba pijeme asi desetkrat za den, ale nevypije mi vice nez 80 ml najednou… kdyz vypije vice, blije jak amina…
Taky jeste odstrikavam, ale uz jsem se rozhodla to utnout, je to pozirac casu a za tech 60 ml za den mi to nestoji
BaraDolezal píše:
Taky jeste odstrikavam, ale uz jsem se rozhodla to utnout, je to pozirac casu a za tech 60 ml za den mi to nestoji
Je to opravdu hrozný, já odsávala od 6ti nedělí do nedávna, děs.. to už nešlo dál… Stejně to pak skončilo jen na jednom odstříkávání za den a to už jsem to ze sebe doslova ždímala.. o bolesti bradavek a tvaru prsou po odsávání ani nemluvím
NO holt my taky vyrostli na sunaru a jsme zdravý .-)
Lilinka přibírá a je v poho, až na to, že nechce být na bříšku. Má 62cm a 5700g
Jako ze nekojis se do tebe pustila?
No ja jeste nedavno plne kojila. UM mame cca tri tydny. Takze nejsem ten typ co koji i za cenu nervu v kyblu
pohodli nade vse.
mame nutrilon, z beby mala blinkala, jesre mam plnou plechovku doma…
BaraDolezal píše:
Jako ze nekojis se do tebe pustila?
No ja jeste nedavno plne kojila. UM mame cca tri tydny. Takze nejsem ten typ co koji i za cenu nervu v kyblupohodli nade vse.
mame nutrilon, z beby mala blinkala, jesre mam plnou plechovku doma…
Jo jo, uplně mě div nesežrala a udělala ze mě nezodpovědnou mámu co nechce kojit… bych jí přála tři měsíce v kuse při kojení zažít to co já… to nešlo a to jsem měla snahu docela dost dlouho bych řekla…
Mám dojem, že taky častěji ublinkává teď..ale jako malinko… uvidím jestli to nějak bude trvat.. A proč nekojíte?
A jste teda Lednová holčička?
ukonceny 4.mesic je 29.4..mam Tobiaska narozeneho 26.12.2010 takze ted to taky resime,ale na stoprocent vim,ze tady je s nama cele ctyri mesice
dr.se musim teda smat,kam to spejeme..kdyz mel mesic,tak teoreticky podle ni nebyl na svete
boze,boze.. jinak jak uz tady zaznelo, kasi nic nezkazis! taky davam na noc uz dva tydny,protoze se mi zacal casteji budit v noci a ted je klid..