Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mám stejně starého syna. Ten už pomalu nechce trávit čas ani s nama, když nemá teď o prázdninách tréninky tak litá venku celý dny s klukama a je nejšťastnější. Říct mu, že má jet na víkend někam, kde nemá školu, kamarády, taky nebude chtít.
Na druhou stranu, pro otce je to taky těžký, postupně tímhle způsobem ztratí kontakt úplně, protože klukovi se nebude chtít nikdy.
a pak přijde matka k soudu, že chlap nepečuje a chce zvýšit alimenty. Taky mám v okruhu známých podobný případ. ![]()
@Netopýr1 píše: Více
ano, pro chudáčka otce je to tak těžký, že musí jít do hospody a nechat doma kluka samotného, fakt k politování ![]()
@Netopýr1 56595781 [/citace
Umis číst? Chlap o dítě nepecuje ale chlasta v hospodě a pak si vyspava. Co tam to dítě má jako dělat?
@stinga @Jemako což je ovšem její verze no. ![]()
Nevím jak staré máte děti ale třeba ty moje občas dost přehání. A primárně jsou to rodiče, tak mu snad může zavolat a zeptat se?
@Janli píše: Více
Toto by podle me opusteni ditete nebylo - odejit na pár hodin od 11 letého a nechat ho doma v posteli.
Nicmene s klukem soucitim. Otec na nej prdi, ale on tam musi chodit jak otrok.
Já se tady nemíním nijak dohadovat, bez rozhodnutí soudu dite přestat jezdit nemůže, na to ses ptala. Tož tak. Se podle toho zarid. Já bych prvně zavolala otci a promluvila si s ním.
@topazio píše: Více
Připomíná mi to toho otce, co když měl také kluka jednou za čas u sebe, tak šel do hospody a strašně se divil, že je to špatně. ![]()
@Alexandria Nixia píše: Více
jo, že? také mě napadlo, že je to ten tatík, co to tu psal a strašně se divil, co je na tom špatného se jednou za 14 dní vylít, že jindy nemá čas - jen když tam má syna
a chápeš asi, že s některými otci se domluvit nedá?
Ale muze
Proste prestane a kdyby otec delal vlny, muze soudu povykladat, co otec dela.
@stinga píše: Více
S tím, že tamten tatík měl ve střídavé péči devítiletého.
No nechce se mi věřit, že se tu během tak krátké době sejdou dva lidé mající jakoby totožný problém. A to je dítě ZŠ, kterého si jeho tatík bere jenom občas a když jej má u sebe, tak jde do hospody. ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
Tak pokud se u toho rodič zleje v hospě, tak to už problém je.
@Anonymní píše: Více
Asi bych to já dohodla s otcem, nebo bych poslala syna ať si to dohodne sám, to záleží, jak je otec nastavený…styk bych rozhodně nerušila úplně, ale třeba ať se dohodnou na 1 den v týdnu, nebo jen na výlety, prostě aby to vyhovovalo oběma… nevím jestli by třeba nemělo větší smysl promluvit s otcem, že příklad ochlasty fakt není pro dítě vhodný, jestli by to tatík během pobytu syna mohl omezit ![]()
A jak na to reaguje otec? Domáhá se striktně rozsudku? Nebo muvjde říct, že teď dítě nechce k němu?