Kdy může dítě přestat jezdit k otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25192
17.7.24 10:37

@lany2 :srdce: moc ti děkujiii za tuto reakci
je to pro mne dost náročné a občas i ukápne slza, když jsou u něj na můj vkus už dlouho :oops:
ale mají DVA rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
17.7.24 10:45

Nemas zac, tohle je pristup ktery muze kde kdo z rozvedenych zavidet. Z toho co pises deti uz nejsou uplne male. (Brzo intr) Tak je moc fajn, ze i tak o vas oba maji zajem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
17.7.24 11:06

Můj syn přestal jezdit úderem plnoletosti, ani nevím, jestli ještě musí a je mi to jedno, přestala jsem na něj tlačit a nutit ho a zároveň si dala ex do blokace a všem se nám tak nějak ulevilo. Nechtěl tam tedy z jiných důvodů, možná i horších, ta jeho averze trvala pár let a celou tu dobu jsem ho přesvědčovala, aby tam jel, což bylo teda dost úmorné. Jenže ex by to hned řešil a samozřejmě by to svedl na mě, takže prostě musel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
17.7.24 11:33
@Netopýr1 píše: Více

To je taky maso a věřím, že se i tohle bohužel stává… Rozvádí se pomalu každé druhé manželství, tak těch příběhů je mraky… A co soud na to, když tam ta matka přišla, že chce zvednout alimenty, že otec nepečuje a při tom to bylo z rozhodnutí dítěte, které jen otec respektoval, aby dítě k nenutil a nebyla situace ještě horší? Jak se tohle dá vyčíslit soudem? Jasně, můžou říct, že si otec má dupnout a za každou cenu si to dítě asi i násilím vzít :roll: ale to mi přijde fakt strašný a teprve týrání dítěte… Asi záleží i na tom, kolik je tomu dítěti. A většinou se asi řeší starší děti, jako tady zakladatelka, která chce vyhovět z jasných důvodů dítěti a chtěla by se asi spíš dohodnout v klidu s otcem na snížení styku a asi by hned neběžela na soud si nechat zvednou alimenty kvůli víkendu.. Ta by asi byla ráda za klidnou domluvu s exmanželem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.24 11:53

Prosím vás tento otec alimenty platí velice sporadicky… to ani neřeším už. Ať neplatí klidně vůbec nic, ale dítě nechá už na pokoji. Chodím s dítětem už x let do PPP kvůli ADHD, tam mi naše paní poradila celou věc nahlásit na OSPOD nám místně příslušný, situaci s ni řešíme x let… píšu to jen proto, kdyby někdo hledal radu, jak s tímto naložit do budoucna… s otcem jsem jeho chození chlastat řešila xkrat prosím vás, během těch 6 let nebo kolika… jediné, čeho jsem se dočkala, bylo, ze navadel dítě, aby mi lhalo… ten tam jezdit jako malej docela i chtěl, ale vadilo mu spousta veci… tak jsem čekala, až si na to přijde sám a přišel. Ve výsledku, ať se se mnou otec klidně soudí, ale myslím si, že zrovna on se soudit nebude, má máslo na hlavě. Posílat děcko proti jeho vůli prostě nebudu. Ať si ho tatínek přesvědčí sám. On mi ani dítě nepředal, vyzvedavala jsem ho s kufrem u prarodičů. Ani se mi nepokoušel volat a domlouvat se.

• Citovat
  • Upravit
1149
17.7.24 12:01
@Anonymní píše: Více

Tak v tomhle případě bych to dělala úplně stejně… Nikam bych ho nenutila, neposílala a počkala, co otec… Když vyvolá soud, což fakt pochybuju, tak se tomu postavíte a věřím, že neprohrajete a pokzd to nechá být, tak máte klid a třeba časem se to změní k lepšimu, kdyby přestal chlastat… Nic jiného bych nedělala… Dítěti bych se snažila vysvětlit, že je vlastně táta nemocnej a to je fakt, alokoholismus je závislost, která se musí léčit, aby ho možná i politoval a že když se táta dá jednou dohromady, tak nic nemusí být definitivní a najdou k sobě cestu. A Vám hodně sil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
17.7.24 13:32
@Anonymní píše: Více

to nevypadá, že byste se v klidu dohodli
jen ti říkám/e, že rozsudek soudu je právně vymahatelný a zatím, pokud nedojde ke změně v něm, má otec právo na styk s dítětem v soudem stanovém rozsahu.. možnosti, co dělat, jsem ti psala… ospod ti může pomoc v případném kontaktování otce a „domluvě“ jemu, resp. si návštěvou tam a zápisem připravíš půdu pro případné soudní řízení…

vyloženě „neposlat“ ho tam sice můžeš zkusit, ale pusť si na youtube „exekuci dítěte“ - to fakt nechceš vyhrotit do násilí přece… zkus kontaktovat ten ospod, domluvit si schůzku, tím vůbec nic nepokazíš a taky bych kontaktovala rodiče otce, vysvětlila jim situaci a požádala je o domluvu synovi/příp. pomoc s dohledem na syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
17.7.24 13:36
@Kassor píše: Více

tak jistě, „zkusit“ to může

a co bude dělat, když jí otec přijede i s policajtama mlátit na dveře, že porušuje rozsudek soudu a brání mu ve styku s vlastním dítětem??

já bych s tím nerespektováním rozsudku byla opatrná.. chápu, že to myslíš dobře, prostě to „zkusit“ - no, viděla by se pak otcova reakce, ovšem pokud by do toho šla, tak už by měla mít ošéfovaný ten ospod (že je v řešení způsob péče otce o dítě, že je ve věci alkohol apod.), prostě už mít připravené proti-argumenty, kdyby šel tatík do boje (což se samozřejmě stát může, ale taky nemusí, pokud bych tohle chtěla riskovat, vyzvala bych ho zároveň k doplacení dlužného výživného a pokud neuhradí, podala bych na něj trestní oznámení, to opět zlepší vyjednávací pozici zakladatelky u soudu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
17.7.24 14:03
@Lucy75 píše: Více

Ano, tohle všechno lze… Já bych se chovala dle toho, jaký ten člověk, otec vlastně je… Ne každý by šel hned na policii domáhat se styku, hlavně když sám ví, že má problém s alkoholem a je to víc než jednoduchý to dokázat. Zakladatelka to jistě ví sama a dle toho, co psala mi přišlo, že on zo nechá být.. Pokud začne na něm vymáhat ušlé výživné, což dítěti náleží a bylo by správně se může stát rozbuškou a nebo taky nástrojem jak otce donutit, aby se stáhnul (pokud mu to odpustí).. Je toho dost, co se může stát… Na ospod může jít, ale bude to asi znamenat rozhoviry nejen s ní, ale hlavně s dítětem a vystavovat tomu dítě taky nechce každý… Každá rada drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.7.24 20:54

Je to smutné když jeden z rodičů nemá zájem se starat. Většinou to bývá že jeden s rodičů nechce aby dítě druhý vychovával po rozvodu. Je štěstí že většina otců se už stará a má tu možnost. Bohužel úplnému styku těžko zabráníte pokud nejsou extrémně závažné důvody. Ale třeba se zkuste domluvit s otcem syn tě nechce vídat to jest nechce aby jsi byl jeho otec, neplat výživné jelikož naše dítě je pro mě důležitější než výživné. Plno žen a mužů bohužel na peníze slyší. Soudy velmi výjimečně zakáží úplný styk s druhým s rodičů a je k tomu hodně důvodu, protože často nejsou schopni rodiče oddělit péči o děti a rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí