Kdy odstavit dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2947
13.6.13 12:31

@anti17 skoro 23mesicu a ma ho na usinani.
Nechapu, co je divneho na sedm mesicnim s dudlikem? Kdyz nechces, aby ho mel, tak mu ho seber, ale poznas az budou rust zuby :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
13.6.13 12:32

Syn je narozenej v listopadu a dudlik mel na noc a vyjimevne i pres den do dvou let. Pak jsme ho v prosinci dali certum pro certi miminka. Bez nejmensiho problemu a breceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
13.6.13 12:33

Já jsem odebírala postupně, jsem alergická na chodící děti s dudlíkem v puse. První byla echt uřvaná ale třeba v kočárku už ho v tomto věku nepotřebovala a měla ho jen na spaní, to samé doma, nervala jsem jí ho do pusy za každou cenu a ani jí honedávala naoči. Až jsme se dopracovali k tomu že někdy vtom roce ho měla jen na spaní jak šla z postýlky tak odevzdala a bylo. uplně jsme ho sebrali po druhém roce, ještě bych ho i nechala, zubař mi říkal že to nevadí. Ale zkusily jsme ho dát sousedovic miminku a ona ho dala a jen se večer zeptala zopakovala že ho má miminko a byl klid :-D A to byla velký závislák.

Syn tolik dudací není ale na spaní ho taky potřebuje takže jedu podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
13.6.13 12:34

V 7 měsících je normální mít dudel! Já sebrala na dvou letech a mladší bude tak nějak odebrán. Tady po městě chodí holka a už musí aspoň do první třídy a furt ho má, normálně s ním trajdá po městě v puse 8o To je prostě masakr :mrgreen: Ne 7měsíců a jen na spaní;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
13.6.13 12:35

Ja " odstavila " dudlik brzy a ona si misto toho cuca prst. To mam za to. Zlatej dudlik, palec asi neodriznu a hodim do kanalu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.6.13 12:36

Male je 8 mesicu a prijde mi to naprosto normalni, naopak ji dudliky kupuju hezke, aby ji ladily :lol: :andel: Prvni dceru jsem oddudlikovala ve 20 mesicich, bylo to tak akorat. Po roce jsem se snazila davat dudlik jen na spani, nebo kdyz byla pred spanim hodne unavena, ale v roce a pul si ho najednou zacala vyrvavat 20krat denne a zacinala na nem byt tezce zavisla. Tak jsem ho proste odebrala. Kdyby ho mela jen na spani, nechala bych ho klidne do 2-3 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.6.13 12:36

Nas prcek ma 10m a vubec by me nenapadlo mo hu brat. kdyz si hraje nebo venku kouka na prochazce, tak ho nepotrebuje, ale na spani nebo kdyz je uknourany funguje bezvadne.
fakt netusim, proc by treba do roku a pul nemel mit dudlik. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.13 12:38

@tumpach takovej problém byl u mě osobně, když jsem byla malá, nechtěla jsem se ho vzdát…když mi bylo asi jak tvojemu dítku, máma už byla solidně vytočená a prý - já si to nepamatuju, ale říkala to, že to předemnou vyhodila do potoka z okna :D Bydleli jsme u potůčku…
A moje reakce? Prý jsem sebou švihla na zem, kopala kolem sebe, řvala, prostě totální záchvat vzteku, hysterie…
Mamka vydržela a prý druhý den jsem se na něj ani nezeptala..
Uff, ale chce to nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.13 12:38

Zrovna resim tu samou otazku malej bude mit 13mes. a bez dudlika nevdrzi.Chci ho naucit aby aspon pres den byl bez dudlika kazdy se nam divi ze je jeste z cumlem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.6.13 12:40

Obě holky měly dudlík (a na to jsem dávala bacha) jen na denní spaní a přes den při velkém pláči, jinak neexistovalo. Takže jsem se oddudlíkovávala, když přešly na jeden spánek denně, tak když to bylo nějakou dobu zaběhlé. Starší tedy ve 14m a mladší v 15m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
13.6.13 12:42
@prazacka píše:
Ahoj, malýmu je taky 7 měsíců a dudlíka má jeń na spinkání, na ven do kočárku a večer k usínání..nezkoušela jsem mu ho zatím vzít úplně, zajímají mě názory ostatních. Dětem kamarádek je kolem 2 let a dudlíka mají pořád..

Náš stejně. Bude mu 8 měsíců. Na spaní ho teda hned po usnutí vyplivne a venku…No možná mu ho zkusím taky vzít. Ale ještě nemá zuby, nevím jak to bude, až budou růst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.6.13 12:43
@Lo píše:
@tumpach takovej problém byl u mě osobně, když jsem byla malá, nechtěla jsem se ho vzdát…když mi bylo asi jak tvojemu dítku, máma už byla solidně vytočená a prý - já si to nepamatuju, ale říkala to, že to předemnou vyhodila do potoka z okna :D Bydleli jsme u potůčku…
A moje reakce? Prý jsem sebou švihla na zem, kopala kolem sebe, řvala, prostě totální záchvat vzteku, hysterie…
Mamka vydržela a prý druhý den jsem se na něj ani nezeptala..
Uff, ale chce to nervy :mrgreen:

ty nemám :lol:, :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.6.13 12:44

Jinka k věci, nejlepší je když se dudel vezme dítěti kolem 2.let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
13.6.13 12:46

Malá ho měla jen na spinkání a jednou jsem jí ho zapomněla dát na odpolední spaní a ona sama si taky nevzpoměla a nedala jsem jí ho pak už ani na večer na spaní, malé bylo cca 13-14měs :-) v 7. měs to nevypadá blbě :-) ale třeba ve dvou letech a více ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
13.6.13 13:08

Já mám téměř dvouletého syna a cumel má pořád. Jenom teda na spaní. Ven s cumlem nechodí cca od roku. Teď se má v rodině každým dnem narodit mimčo, tak zkusíme při návštěvě cumel odevzdat jemu - uvidíme s jakým úspěchem se to setká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí