Kdy odstavit dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151
13.6.13 13:37

V roce vzal syn dudáka teprve na milost - první zoubky, do té doby ho nechtěl. Měl ho ale jen na usnutí a pak ho vyhodil s pusy, přes den nechtěl. Ve dvou letech jsem ho odstavila od kojení a neusne bez něj, dudá a dudá :zed: :zed: :zed: Večer mu ho po usnutí vždycky jdu vyndat z pusy, spí do rána v pohodě. Ale na to usnutí prostě to podudání potřebuje :zed: Zkoušela jsem mu ho vzít, dát ho dudáčkové víle, miminku u sousedů, dokonce je sám vyhodil do koše… Večer na spaní, ale řev řev řev, tak jsme poprosili vílu, aby je donesla zpět :zed: Už taky nevím, co dál. Nechci aby měl nějaké zlé sny, že mu beru dudáka, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.6.13 13:41

Dceri je 16 mesicu a ma ho na spani, nebo kdyz ji neni dobre tak na uklidneni. Ven ani po byte ho nenosi. Odnaucovani zatim neni v planu.
Dle zubni doktorky je to do 3 let jeste OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
13.6.13 13:46
@serratia píše:
V roce vzal syn dudáka teprve na milost - první zoubky, do té doby ho nechtěl. Měl ho ale jen na usnutí a pak ho vyhodil s pusy, přes den nechtěl. Ve dvou letech jsem ho odstavila od kojení a neusne bez něj, dudá a dudá :zed: :zed: :zed: Večer mu ho po usnutí vždycky jdu vyndat z pusy, spí do rána v pohodě. Ale na to usnutí prostě to podudání potřebuje :zed: Zkoušela jsem mu ho vzít, dát ho dudáčkové víle, miminku u sousedů, dokonce je sám vyhodil do koše… Večer na spaní, ale řev řev řev, tak jsme poprosili vílu, aby je donesla zpět :zed: Už taky nevím, co dál. Nechci aby měl nějaké zlé sny, že mu beru dudáka, tak nevím :nevim:

Tak, mu ho neber, ne? Náš mladej, se ted přesně ve dvaceti šesti měsících rozmyslel, že já ho nechceš :) Dřív bez něj nedal ani ránu. A normálně bych mu ho nechala dál, co si trhat žíly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.6.13 13:51

@boball Já vím, jenže…od září půjde do školky a já nechci aby se mu děti smály, že má dudáka :-) S učitelkama jsem o tom nemluvila, protože ve školce ještě nespal, zatím tam chodí 2× týdně na dvě hodiny, na konci měsíce chci zkusit celé dopoledne celý týden a v červenci i se spinkáním, aby byl na září „připravený“. Jinak je moc šikovný, jen ten dudák :zed:
Tak snad mě ve školce neukamenují :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
13.6.13 13:53

@anti17 ahoj, my máme dudlíka od narození. Teď je malýmu 14 měsíců a cca už 2 měsíce ho dáváme jen na spinkání. Přes den ne, naučila jsem ho, že dudlík patří do postýlky, takže když ho doma někde objeví, donese ho k postýlce a hodí ho tam. Postupně ho chci onaučit i na to spinkání s dudlíkem, ale nenásilnou formou. Myslím, že čím dřív do těch cca dvou let se dudlík odnaučí, tím asi lépe. Přítel byl jako dítě pořád s dudlíkem v puse, žmoulal ho na jedné straně a mělo to velký vliv na růst zubů na jedné straně.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.13 14:24

Já do 3 let. :D
Starší přes den do 7m, na spaní do 2,5, pak to šlo se domluvit. Mladší od narození na spaní a do auta. Bude ho mít, dokud se nedomluvíme. Řečově je na tom trochu hůř, tak počítám, ž to ještě nějaký čas bude trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
13.6.13 15:19

@CokeLady bych jí řekla, ať si pořídí taky a nezávidí ho malýmu dítěti ;) Mně na veřejnosti teda cizí báby na dudlíkk nereagují. Spíš se z ní rozplývají a šišlají a tak, tak hodím ksicht a mizím rychle v dáli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.6.13 16:07

V roce a půl - dostala šílený zánět průdušek a dudlík jí dusil, takže ho vyplivla a usnula bez něj.. Už si na něj nikdy nevzpomněla, ale ona nebyla nikdy závislák, měla ho vyloženě jen na usínání nebo když moc ječela např. v autobusu. Sama ho nijak moc nevyžadovala. Ještě dodám, že je stále kojená, takže možná i proto - dudá pořád dost, tak dudlík netřeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
13.6.13 17:42
@serratia píše:
@boball Já vím, jenže…od září půjde do školky a já nechci aby se mu děti smály, že má dudáka :-) S učitelkama jsem o tom nemluvila, protože ve školce ještě nespal, zatím tam chodí 2× týdně na dvě hodiny, na konci měsíce chci zkusit celé dopoledne celý týden a v červenci i se spinkáním, aby byl na září „připravený“. Jinak je moc šikovný, jen ten dudák :zed:
Tak snad mě ve školce neukamenují :jazyk:

Normálně mu řekni, že ve školce nikdo nedudá, protože už tam chodí samí velcí kluci, ale že dudlíček na něj do večera v postýlce počká a zatím si odpočine. Takhle jsem navedla mladého, když s ním chtěl chodit ven. Vždycky si dal tu jeho baterii na polštář a říkal, spěte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.6.13 17:47
@boball píše:
Normálně mu řekni, že ve školce nikdo nedudá, protože už tam chodí samí velcí kluci, ale že dudlíček na něj do večera v postýlce počká a zatím si odpočine. Takhle jsem navedla mladého, když s ním chtěl chodit ven. Vždycky si dal tu jeho baterii na polštář a říkal, spěte :)

Ta poslední věta mě fakt pobavila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jsem si to představila :mrgreen:
Děkuju za typ :palec: Musím něco vymyslet, páč v záři mu bude 2,5 roku a i když je má opravdu jen na usnutí, chtěla bych, aby byl bez nich.
Tak si říkám, že mu to třeba ty větší děti ve školičce „vysvětlí“, že dudu jsou jen pro miminka a on že už je velký kluk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
13.6.13 17:57

Zkus, to udělat takovým spiklenectvím, že o dudlíku víte jen vy dva a že do školky prostě nepatří, ale až přídete domů, může si ho podumlat.Oni jsou mazaní, pochopí to. Uvidíš, u nás takové věci fungují, je docela tvárnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.6.13 21:04
@CokeLady píše:
No já zase nechci bejt drzá, ale ráda byhc jí řekla něco výstižnýho. Jinak ona právě že je tak hezkej, že dudlík je fuj… umí se na ty baby starý krásně smát a modrookej blonďák. 10× denně říkám kolik mu je :roll:

To je asi větší, že? To znám, náš staršák vypadal tak o půl roku starší a působil jako lehce retardovaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
13.6.13 21:23

@serratia, taky bych ho nenervovala a sebe taky ne ;)
Nase mala prestala dudat asi tak pred mesicem a to ji v rijnu budou 4. Ona mela celoplastikovej a ze strany se ji zacal trhat a kdyz pak uz byl „na nitce“, tak jsem ho utrhla a rekla ji, ze ho spolkla a dobry, proste ze dne na den nic. Ja jsem z toho byla uplne v soku.
Jako zkousela bych mu ho vzit a kdyby to neslo, tak jeste neni spravnej cas ;)
ale nenech se nervovat recma, ze uz je velkej a bla bla,,, kazdy at si to dela jak chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.6.13 08:19
@CokeLady píše:
Nene, spíš ve smyslu, že je malinkej a už tak šikovnej, tak důchodci se nad ním rozplývaj a pořád poslouchám kolik mu je, že už tak malinkej běhá apod. Ale 2 babizny už komentovaly, že má dudlík.

Jo tak, to znám zas od malé, ona je celkem taková drobná a hrozně obratná - pravý opak bráchy. Ale když už se stane a máme nějaký takový komentář, tak já odpovídám spíš mile, směrem k dítěti - no jo no, ale když ten dudlíček je tak dobrý, že? (a třeba směrem k nim dodám, že jí rostou zuby a furt chce dudlat a lepší jak palec… dle situace) Zkus to, oni většinou otočí, jako že to je pravda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
14.6.13 08:47

Naše mrňavá měla dudlíka až do tří let, takže v klidu :) U 7 měsíčního dítka bych se nad tím vůbec nepozastavovala, ještě má nárok :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure