Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hned jak nás propustili z porodnice. Všechny děti mám zimní.
Hned jak se mi chtelo. Ale mam dojem, ze to bylo hned ten den co nas pustili, max.ten dalsi.
Já mám konec září sice bylo teplo ale šla bych tak jako tak, když jsem přijela u porodnice tak jsme jeli k doktorce a hned druhý den jsme byli venku
Asi po týdnu doma. Ale protože já nebyla schopna chodit a bylo mi zle a omdlevala jsem, dcera narozena na konci listopadu.
Konec ledna, ven jsem sla hned druhy den po propusteni z porodnice.
Dcera je hned na začátku ledna a jak jsme se objevili doma, můj muž musel do práce a my pro starší kousek do školky
Malá je listopadová. Narodila se v sobotu, do středy jsme byly v porodnici. První procházka byla v sobotu. Takže jí byl týden ![]()
Mladší je říjnová, ale bylo hezky. Dopoledne nas pustili a hned jsme vyrazili pro starší do školky. Potkali jsme naší doktorku a chválila nás, že tak to má být
.
Rodila jsem dvakrát na začátku února a ven jsem šla s miminkem jakmile nebyl mraz. Dítě je stejně zabalený ve fusaku, tak mu zima není. Na druhou stranu není kam pospíchat a do mínus deseti bych nešla.
Uvidíš, jak bude. Do nějaké sněhové vánice a minus deseti bych kočár netahala, ale pokud bude rozumně, klidně hned. Obě zimní děti jsem vozila hned po návratu z porodnice.
Kluci dvojčátka se narodila v unoru, hned druhý den po propuštění z porodnice jsme šli kocarkovat. Kluci meli 2kg a 2,3kg. Bylo vsak skoro 10 stupnu, meli fusak a byli jsme neco přes pul hodiny. Za par dni na to jsme chodili 2×denne na hodinku.
@suzka1 píše:
Kluci dvojčátka se narodila v unoru, hned druhý den po propuštění z porodnice jsme šli kocarkovat. Kluci meli 2kg a 2,3kg. Bylo vsak skoro 10 stupnu, meli fusak a byli jsme neco přes pul hodiny. Za par dni na to jsme chodili 2×denne na hodinku.
Tobě nikdo neřekl, že s dětmi se může ven až ve chvíli, kdy mají 3kg? Ty mimča nemají termoregulaci a buď hrozí podchlazení nebo přehřátí. Mě to teda opakovali v porodnici asi třikrát a ještě naše dětská doktorka. A to mám letní mimčo.
@Janli pardon za OT, ale to slyším prvně. To platí jen pro nedonošence nebo i fyziologické novorozence?
Mám v okolí holky, co rodily děti pod 3kg v termínu a nikdo se ani nezmínil ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat Vás maminky, které porodili v zimě/jaře (leden/únor/březen). Kdy jste vytáhli miminko poprvé na procházku? Je mi jasné, že to závisí hlavně na počasí a stupních, ale jsem odhodlaná po porodu chodit na procházky, a tak by mě zajímalo kdy jste začali chodit vy? Předem moc děkuju