Kdy s miminkem poprvé do supermarketu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
9.12.10 10:07

Já snad s obouma dětma chodila do supermarketu od začátku, na chvilku, koupit rohlíky, máslo, sýr a pryč. Jinak bysme umřeli hlady. V nákupním centru na delší dobu (1-2 hodiny) byl Maty ve třech měsících a Mája myslím už ve dvou. Přiznám se, že riziko nějaké virózy mě nenapadlo. Spíš jsem se vyhýbala lékárnám, tam a u doktora mi Maty vždycky něco chytil, Mája je zdá se odolnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.12.10 10:12

Ahoj, na obyč. nákup chodíme vždy celkem brzo, do předvánočního supermarketu neberu ráda ani „velké“ děti a nejradši bych nikam nechodila taky :lol:
Upřímně mě víc než obchod děsí zástupy návštěv v porodnici, kteří nutně musí vidět novorozenečka :zed: To když jsem u svých spolubydlících viděla, celkem jsem z toho kvetla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.12.10 10:16
fragola píše:
Ahoj, na obyč. nákup chodíme vždy celkem brzo, do předvánočního supermarketu neberu ráda ani „velké“ děti a nejradši bych nikam nechodila taky :lol:
Upřímně mě víc než obchod děsí zástupy návštěv v porodnici, kteří nutně musí vidět novorozenečka :zed: To když jsem u svých spolubydlících viděla, celkem jsem z toho kvetla :roll:

Tak to pro mě bylo největší trauma s porodnice :twisted: .Za paní co sem s ní byla na pokoji jezdilo 10-15 lidí a s toho polovina kašlala a smrkala.Já hystericky namáčklá v koutě svírala malého u sebe proto že návštěva se ani nevešla a byla opřená o postýlku kde Matyášek ležel.Myslela sem že se s toho zbláznim.Ožralej otec spoluroditelky kterej sotva stál a kašlal a chcrchlal byl k tomu bonus :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.12.10 10:27
Kamča.dalmatinka píše:
fragola píše:
Upřímně mě víc než obchod děsí zástupy návštěv v porodnici, kteří nutně musí vidět novorozenečka :zed: To když jsem u svých spolubydlících viděla, celkem jsem z toho kvetla :roll:
Tak to pro mě bylo největší trauma s porodnice :twisted: .Za paní co sem s ní byla na pokoji jezdilo 10-15 lidí a s toho polovina kašlala a smrkala.Já hystericky namáčklá v koutě svírala malého u sebe proto že návštěva se ani nevešla a byla opřená o postýlku kde Matyášek ležel.Myslela sem že se s toho zbláznim.Ožralej otec spoluroditelky kterej sotva stál a kašlal a chcrchlal byl k tomu bonus :cert: :cert: :cert:

tak ja sem byla nestastna ze sem rodila v dobe chripek a bylo zakazany navstevy ze za mnou pritel nemuze a koukam na konec to bylo mozna dobre ze tam nesmela ani noha 8-o to by me asi taky kleplo toto zazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.12.10 10:30

Dle lékařů nemá malé dítě v místech zvýšené možnosti infekce co dělat, minimálně do 1 roka, nejlépe do 3-4let. Obzvlášť v zimním období plném kapénkových infekcí.

Malé dítě nemá vytvořenou imunitu, ta je plně funkční až kolem 3-4 let věku a sílí ještě zhruba do 6-7let. Například madlo nákupního vozíku je vyhodnoceno bakteriology jako nejinfekčnější místo mimo domov. Rodiče sáhnou na košík, pak na dítě…nebo malé dítě do košíku rovnou posadí. Jistě, nemusí se nic stát na první pohled. Dítě může „vybojovat“ případnou nákazu i bez příznaků, ale může to jeho tělo vyčerpat a do budoucna může být oslabené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.12.10 10:34

a hata je tu :mrgreen: ano ano…do 15 let je idealni s ditetem nejlepe nevychazet ven..chodit doma v rousce..a pripadne navstevy rozhodne nepoustet do stejnych prostor kde dite prebyva :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
9.12.10 10:36
Háta_x píše:
Dle lékařů nemá malé dítě v místech zvýšené možnosti infekce co dělat, minimálně do 1 roka, nejlépe do 3-4let. Obzvlášť v zimním období plném kapénkových infekcí.

Napiš alespoň podle NĚKTERÝCH " lékař. Do roka určitě není PŘEVAŽUJÍCÍ názor lékařů, spíše menšinový. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.12.10 10:36
mikitaa píše:
a hata je tu :mrgreen: ano ano…do 15 let je idealni s ditetem nejlepe nevychazet ven..chodit doma v rousce..a pripadne navstevy rozhodne nepoustet do stejnych prostor kde dite prebyva :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol:

a vůbec, nač si pořizovat děti…stejně jsou furt marodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
9.12.10 10:41

Koukám, že by nebylo špatný pořídit oblek co mají kosmonauti.Tam je riziko nákazy téměř nulové :mrgreen:
Dobrá, pošleme tedy taťku a budeme doufat, že donese něco co se bude dát jíst :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.12.10 10:43

nebo nafukovací bublinu…viděly jste film Bubliňák? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.12.10 10:45

Zdravím!

V šestinedělí je podle mého více náchylná matka, než kojené dítě.

Nevidím nic hrozného na tom jít s miminkem do jakéhokoliv obchodu. Najít se člověk musí.
Já myslím, že je pravděpodobnější, že nějakou tu chorobu přitáhne matka, otec nebo sourozenci.

Důležité je si často umývat mýdlem ruce, než budu dejme tomu děťátko kojit apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.12.10 10:46
trace píše:
Koukám, že by nebylo špatný pořídit oblek co mají kosmonauti.Tam je riziko nákazy téměř nulové :mrgreen:
Dobrá, pošleme tedy taťku a budeme doufat, že donese něco co se bude dát jíst :-)

Hlavně ať jde taťka s rouškou a v rukavicích, aby náhodou něco nechytl on. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.12.10 10:51
Háta_x píše:
Dle lékařů nemá malé dítě v místech zvýšené možnosti infekce co dělat, minimálně do 1 roka, nejlépe do 3-4let. Obzvlášť v zimním období plném kapénkových infekcí.Malé dítě nemá vytvořenou imunitu, ta je plně funkční až kolem 3-4 let věku a sílí ještě zhruba do 6-7let. Například madlo nákupního vozíku je vyhodnoceno bakteriology jako nejinfekčnější místo mimo domov. Rodiče sáhnou na košík, pak na dítě…nebo malé dítě do košíku rovnou posadí. Jistě, nemusí se nic stát na první pohled. Dítě může „vybojovat“ případnou nákazu i bez příznaků, ale může to jeho tělo vyčerpat a do budoucna může být oslabené.

Mužeš mi říci kde takové informace bereš?já chodila na ruzné kurzy,přečetla mraky knih a nikde o supermarketech ani zmínka :nevim:
Do školky asi taky dávat nebudeš že né?
Náš maty do 3 let byl nemocnej 2×.Co chodí do školky je marod ob tejden :lol: .Kojenej byl do 3 let a v supermarketu téměř denně.Tet už nechodí a je nemocnej,tak asi bude lepší ten supermarket zase chodit navštěvovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.12.10 11:00

Tedy tady se to zase zvrhlo :mrgreen: Není nad přirozenou imunitu :wink: Nemá cenu riskovat, ale zase se nemá nic přehánět. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.12.10 11:01
kozisek píše:
Není nad přirozenou imunitu :wink: Nemá cenu riskovat, ale zase se nemá nic přehánět. :wink:

jo taky si to myslím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky