První kaše po um?

1318
8.12.10 18:57

První kaše po um?

No asi jako každá mamina čekám na dobu příkrmů :lol:
Zajímalo by mě,jakou kaši mám koupit malé na noc?Do teď byla čistě na um,ani mrkev ještě neměla.Může vůbec kaši do lahvičky,když ještě neměla mrkev a tak?Prosím poradíte mi v tom?Koukala jsem i na kojeni.net,ale nenašla jsem tam nic,co by mi na tohle dalo odpověď.
Vím že miminka nesmí lepek a že úplně nejlepší jsou neslazené a jsou tedy lepší ty se dají rozmíchat v um a neby ty které se dávají do přvařené vody?Prosím můžete mi to napsat jako debílkovy? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
8.12.10 19:01

Ahoj, mám malou na UM a od příštího týdne budeme dávat na večeři kaši - dle rad doktorky musí být:
a) Bez lepku
b) nemléčnou
c) buď rýžovou nebo rýžovo-kukuřičnou

Zkoušet týden, co a jak, a po týdnu nebo 14 dnech, začít v poledne dávat zeleninu (jednodruhovou a z lahvičky - pokud nemáš svoji bio-zahrádku), zas zkoušet pár dní jednu zeleninu, pak druhou, třetí, pak třeba mix … poté zeleninové polívky, poté maso se zeleninou a nakonec ovoce.

Toť ve zkratce vše co mi řekla naše dr.

• Citovat
  • Upravit
1318
8.12.10 19:05

nemléčnou znamená bez kravskýho mlíka předpokládám,nebo ředění bez um? :lol: asi jsem dosti natvrdlá co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.12.10 19:07

Nemléčna je ta co neobsahuje mlíko - tedy tu bílkovinu nějakou (teda alespoň já si to myslím, snad nás někdy chytřejší ještě doplní).

A dává se buď do kojenecké vody převařené anebo můžeš i do UM. (Obě dvě co mám doma připravené od HAMI rýžovou a od SUNARKY rýřovo-kukuřičnou tak obě se můžou dát jak do koj. vody anebo do připraveného UM.)

• Citovat
  • Upravit
1318
8.12.10 19:12

Moc se omlouvám jestli to někomu přijde nejapný,ale nerada bych Karolí dala něco,co by jí mohlo ublížit.Hlavně v noci když je mužskej na cestách a já bez auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.12.10 19:15

Nemléčnou dáváš do UM, mléčnou do kojenecké vody :wink:

Já tedy začala kaší od Hami, ale bez příchutě mu nejela, takže jsme po první krabici najeli už na příchutě a bylo :wink: A kaši jsem dávala od začátku mléčnou…

Jinak UM normálně mléčné bílkoviny obsahuje, jen upravené - stejně tak kaše :wink:
Jakmile jste na UM, vládnete mléčnou kaši v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
8.12.10 19:19

Já dávám rýžovo-mrkvovou od Nestle.Je nemléčná, tak to dávám do jejího Nutrilonu 2 HA.Píšou tam od 4.měs,dávám ale až od 6.Na noc.Chutná ji.Krmíme lžičkou.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
8.12.10 19:20

Jo,ještě -jednou jsem to zblbla a dala jí jen do koj. vody a byl to hnus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.12.10 19:36

Já dávala nemléčnou a ještě i do vody..Přišlo mi to při kojení nejšetrnější. Nechtěla jsem jí zatěžovat um..
Byla to rýžová sunarka míchatelná i do vody.
Pokud máte um - výběr je velký.
Jen číst obaly. Některé jsou jen do Um některé i do vody atd. A řídit se od kdy se můžou dle měsíců.
Začala bych rýžovou bez příchutí, co nejméně kalorickou..
Ale ted koukám na tvůj metřík a můžu říct, že máte ještě čas..
Začala bych až mezi 5 -6 měsícem.. Pokud přibírá ( což při um předpokládám) tak ještě počkej.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.12.10 19:39

já bych dávala Hami… mám dobrou zkušenost a znám i několik maminek co ji chválí.
U nás hodně chutnala banánová- 4 měs. pak jsou jahoda, malina, jižní ovoce, ale to je myslím od 6. a pak bez příchuti.
NOvinka je vanilková taky od 4 a to mi malý jí ï teď, a to má skoro dva roky. Docela mu chutnají, tak mu je dávám někdy na večeři.
Lepší jsou mléčné, to zaliješ jenom vodou. Nemléčné jsou to samé, jenomže nejdříve musíš připravit mléko, přijde mi to zdlouhavější práce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
8.12.10 19:42

No mě by spíš zajímalo jakou kaši dát po MM :mrgreen: :mrgreen: Je nám 7 měsíců, příkrmy zvládámě pěkně, ale kaši prostě nechce žádnou, ani na lžičku a do flašky už vůbec (pije jen ode mě, nechce ani z hrníčku). Takže přes den s příkrmama pohoda ale v noci kojim pořád co dvě hodiny což už mě docela štve :twisted: nemáte někdo tip na dobrou kaši??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.10 21:18

kdyz je na um tak bych vybrala kasi od stejne znacky jako je UM klidne mlecnou (je to z toho UM co pijete kdyz to bude od stejny znacky - neznamena to ze v tom je kravsky mliko nebo lepek) a je to jednodussi priprava jen do vody. nemlecnou budes muset udelat UM a do toho pridat kasu. no a koukej na krabicky aby byla pro vas vek…ty prvni byvaji od ukonceneho 4. mesice.

Příspěvek upraven 08.12.10 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.10 21:20
brouczek píše:
No mě by spíš zajímalo jakou kaši dát po MM :mrgreen: :mrgreen: Je nám 7 měsíců, příkrmy zvládámě pěkně, ale kaši prostě nechce žádnou, ani na lžičku a do flašky už vůbec (pije jen ode mě, nechce ani z hrníčku). Takže přes den s příkrmama pohoda ale v noci kojim pořád co dvě hodiny což už mě docela štve :twisted: nemáte někdo tip na dobrou kaši??

ono si ale nedelej iluze ze by po kasi spala lip :mrgreen: nektery decka teda jooo…ale vetsina co vim tak je to uplne to samy. kdyz nechce tak mas asi smulu a nechce :wink: treba si da az v roce z kravskyho mlika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
8.12.10 21:26

chci se zeptat trosku mimo- zkousela jsem nemlecnou ryzovou kasi a byla ridka, davala jsem mu ji z lahvicky…jsem cvok, ale ocekavala jsem, ze „kase“ bude kasovita, tj.hustsi… jsou opravdu tak ridke, nebo jsem ji spatne pripravila? postupovala jsem podle navodu, delala ji do UM… syn je velky jedlik, mel po kasi brzy hlad, takze mu ji nedavam, prijde mi to jako zbytecne prazdne kalorie navic-mam tlustocha, tak mu hlidam vahu, ale nedari se :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.10 21:29

liky..u kasi se vyprdni na navody a delej podle toho nez se ti libi konzistence :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí