Kdy správně začít s příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy správně začít s přikrmy
Zdravím, chci se zeptat, malému budou 4. Měsíce za pár dni a chtěla bych začít s příkrmy. Jen mám v tom trošku zmatek. Píše se že se má začít s přikrmy od ukončeného 4.měsíce pokud je dítě na UM. Mám začít tedy teď nebo počkat na začátek 5. Měsíce.
a Čím jste třeba začínali vy? A jak často? Jak jste často dávali UM a příkrm? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ukončeny 4 měsíc, takže ano začátek 5 měsíce. Začíná se ochutnáváním zeleniny. Pár lžiček, pak dáš mléko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda začínaly na začátku 5 měsíce ale nejspíš by se nic nestalo, kdyby to bylo o chvilku později. Zase takový zájem i jídlo nebyl.
Začínali jsme… Bramborem, mrkví…
Um bylo normálně jak jsme byli zvyklí a k tomu byl bonus ten příkrm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem plne kojila, ale zcala jsem zeleninou, vzdy jsem varila doma cerstve. Inspirovala jsem se ale sklenickama v obchode, takze tam kde jsem videla 4+, tak jsem si precetla slozeni a zacala doma delat vlastni.. nejvic se mi osvedcila zelenina z vyvaru a mixnout to tim vyvarem, nejdriv mrkev, postupne pridat dalsi zeleninu, za par tydnu zase maso/rybu… strasne me to bavilo male varit, ale ona byla vdecny stravnik, chapu ze kdo ma nejedliky, tak to ma urcite jinak. ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn byl kojeny, začala jsem až ke konci pátého měsíce. Brambor s mrkví, brambor s petrželí a tak. Rovnou po dvou věcech a měl to dva dny. Pak zase dva dny jen kojení a tak dokola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já u prvního spěchala a začala od 4.měsíce, u druhého jsem nespěchala a začala po 6. měsíci.
Rozdíly nevidím, jen z UM není tolik bordelu, jako z mrkve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřiď se měsícem, ale tím jestli dítě jeví zájem o jiné jídlo než mlíko. Kouká na vás, když jíte? Dává najevo, že chce taky?
Mmch, pokud dítě „oslavilo 4měsíčniny“, tzn. narodilo se někdy kolem Vánoc, tak má ukončený 4. měsíc a začíná 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem u obou dcer s ukončeným 6.měsícem, dostávaly třeba mrkev 2 až 3 dny, dýni, pak třeba mrkev a brambor, řepu, hrášek…a vždy jsem sledovala připadnou alergii, není kam spěchat…dcera ma 7,5měsíců a z většiny je stále kojená ![]()
- Citovat
- Upravit