Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový dotaz. Měla jsem nechráněný styk 7.8 to byl 13 den cyklu. Poslední menstruace začala 26.7 a cyklus mám 28 dní, který je pravidelný. Chci se zeptat zda je tam možnost, že bych mohla být těhotná? Za jak dlouho mám udělat test? 😅
Tak po 3 dnech to fakt nepoznáš, budeš muset počkat tak 2 týdny a uvidíš. možné to samozřejmě je.
Z nechráněného styku samozřejmě těhotenství být může. Pravděpodobnost je podle věku, do 30tky cca 20%, ale samozřejmě musí proběhnout v období ovulace, která není nutně vždy uprostřed cyklu… Test si udělej až po vynechání MS, před MS je stále ještě pravděpodobnost, že to odejde s ní. Tak bych se na to moc neupínala, ne každá je těhotná hned jak se otře o trenky…
@Martha03 Ovulaci si právě hlídám 😅 takže vím, že jsem měla plodný den 😅
Holky trochu se vtěrknu, snad to nebude vadit. Poslední MS jsem měla 15.- 19. 7., zkoušela jsem poprvé tento cyklus ovulační testy, dělala jsem je od 13. do 23. den cyklu, ale vždy mi vyšel negativní (zatím se teda úplně nesnažíme, jen jsem byla zvědavá, kdy ovuluju, protože snažení máme v plánu za pár měsíců ). Předpokládala jsem, že má anovulační cyklus. 6.8. jsem s manželem měli nechráněný pohlavní styk. Teď 14.8. mi neskutečně klesnul tlak, motala se mi hlava snad půl dne, nepřikládala jsem tomu žádnou váhu, tlak mi občas klesne i když ještě ne takhle. A 15.8. jsem za záchodě na papíře našla malou nitku krve, tak jsem si říkala, že jsem to asi dostala, vzala si vložku. Ale MS zatím teda nikde. Prapůvodně měla přijít 14.8, jenže se mi mohla posunout ovulace. Celý mi to právě začalo vrtat hlavou. Vím, že mi to řekne až těhotenský test, otázkou ale je, kdy si ho udělat. Myslím si, že i kdyby se něco dělo, že je na testování ještě brzo, protože vlastně ještě zpoždění mít nemusím… Podotýkám, že se opravdu zatím nesnažíme a nehledám na sobě příznaky těhotenství, jen mi to prostě vrtá hlavou…
![]()
@Anonymní píše:
Holky trochu se vtěrknu, snad to nebude vadit. Poslední MS jsem měla 15.- 19. 7., zkoušela jsem poprvé tento cyklus ovulační testy, dělala jsem je od 13. do 23. den cyklu, ale vždy mi vyšel negativní (zatím se teda úplně nesnažíme, jen jsem byla zvědavá, kdy ovuluju, protože snažení máme v plánu za pár měsíců ). Předpokládala jsem, že má anovulační cyklus. 6.8. jsem s manželem měli nechráněný pohlavní styk. Teď 14.8. mi neskutečně klesnul tlak, motala se mi hlava snad půl dne, nepřikládala jsem tomu žádnou váhu, tlak mi občas klesne i když ještě ne takhle. A 15.8. jsem za záchodě na papíře našla malou nitku krve, tak jsem si říkala, že jsem to asi dostala, vzala si vložku. Ale MS zatím teda nikde. Prapůvodně měla přijít 14.8, jenže se mi mohla posunout ovulace. Celý mi to právě začalo vrtat hlavou. Vím, že mi to řekne až těhotenský test, otázkou ale je, kdy si ho udělat. Myslím si, že i kdyby se něco dělo, že je na testování ještě brzo, protože vlastně ještě zpoždění mít nemusím… Podotýkám, že se opravdu zatím nesnažíme a nehledám na sobě příznaky těhotenství, jen mi to prostě vrtá hlavou…![]()
Já si myslím, ze kdyz udeláš test zítra ráno tak by ti už měl něco ukázat.
@JancaS84 dobře. Já jsem měla strach, aby to nebylo brzy. Zítra testnu a uvidím. Stejně si myslím ale, že MS asi dorazí. Břicho mě bolí tak nějak všelijak… ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84 dobře. Já jsem měla strach, aby to nebylo brzy. Zítra testnu a uvidím. Stejně si myslím ale, že MS asi dorazí. Břicho mě bolí tak nějak všelijak…
Mě teď u posledního těhotenství taky pořád bolelo břicho jak kdybych to měla každou chvíli dostat a nedostala.
@JancaS84 tak uvidím. U prvního těhotenství jsem to tak teda taky měla, skončilo zamlklým, to jsem lovila duchy. U druhého po 5 dnech zpoždění a hooodne pozitivním testu se rozjel potrat a třetí nakonec vyšlo a došlo mi až po 14 dnech, že vlastně MS nepřišla. Tohle zabralo skoro rok a půl a to jsem měla cyklus ještě pravidelný. Teď mám jednou 28 dnů, jednou 45 dnů, právě proto jsem zkoušela ty ovulační testy. Kdybych otěhotněla ještě před snažením, vůbec bych se nezlobila, byla by to příjemná změna.