Kdy už začne mluvit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
594
3.7.11 18:17

Ahoj.
Můj první syn začal mluvit až když začal chodit do školky. Což bylo ve čtyřech letech. A teď bych potřebovala izolepu, aby si moje uši odpočinuly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
3.7.11 19:52
martinka1510 píše:
Ar-tep píše:
Anonymní píše:
Je to myslím v tom,že rychle chce něco vyjádřit.Vždy ho jemně zaraž a řekni ať ti to pěkně pomalu zopakuje.Bude to pro něj možná nepříjemné,ale funguje to dobře.Pokud by se to nezlepšilo,tak bych toto řešila,zeptej se obvodní doktorky co by ti doporučila…pokud je dobrá měla by mít dost zkušeností. :mavam:
děkuji, už se o to snažíme, občas si to uvědomí a zopakuje to v pořádku, ale moc často se to zatím nestává. Když ho poslouchám, jak si sám hraje, tak se nezadrhává, tak doufám, že se to zlepší.
No já právě když chodila se starším na Logopedii, tak mi Logopedka právě zdůraznila. Neopravovat, nenapomínat. Malej taky kolikrát honem, honem něco povědět a jakoby zadrhával. Prý je to normální. Prý formou hry, učením se toho nejvíce naučí a je to pravda. Taky jsem napomínala, zastavovala, aby to řekl znovu a správně a prý je to chyba.

děkuji za radu, já si právě myslela, že tím a´t začne mluvit pomaleji se to změní :nevim: Tom je totiž strašně živý kluk a na svůj věk i dost chytrý,tak mě to zadrhávání začalo děsit, co to je. Můžu se zaptat, jak by ta hra měla vypadat, neumím si to vůbec představit, jak na to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
3.7.11 19:59

Já mám doporučení od logopedky že opravovat ano ale ne násilně. Což znamená že jakmile řekne něco špatně, tak opravit jakoby to jen zopakovat ale dobře…ovšem ne ho na to upozorňovat. A už vůbec ne po něm chtít aby to zopakoval dobře. Prosdtě jen říct to správně a jede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
3.7.11 20:02
PETRUCHA píše:
Já mám doporučení od logopedky že opravovat ano ale ne násilně. Což znamená že jakmile řekne něco špatně, tak opravit jakoby to jen zopakovat ale dobře…ovšem ne ho na to upozorňovat. A už vůbec ne po něm chtít aby to zopakoval dobře. Prosdtě jen říct to správně a jede se dál.

Takže ho ani nemám upozorńovat na to, že koktá? jem to slovo zopakovat správně a jde se dál? pochopila jsem to správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
3.7.11 20:05
PETRUCHA píše:
Já mám doporučení od logopedky že opravovat ano ale ne násilně. Což znamená že jakmile řekne něco špatně, tak opravit jakoby to jen zopakovat ale dobře…ovšem ne ho na to upozorňovat. A už vůbec ne po něm chtít aby to zopakoval dobře. Prosdtě jen říct to správně a jede se dál.

Přesně tak. Né násilnou formou. My dostávali různé obrázky, omalovánky, pohádky. Dítě si to prý v tý hlavičce zafixuje a za nějaký čas to prostě řekne správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
3.7.11 20:09

Kluk nekoktal,ale jakoby zadrhával. Tím jak chtěl něco rychle říct a nešlo mu to. Tak to mi dr. říkala, že je to normální a že je to věkem. Možná raději se poradit s dr. Ona ti určitě dá doporučení na logopedii a tam uvidíš. Budeš mít klid na dušičce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
3.7.11 20:18
martinka1510 píše:
Kluk nekoktal,ale jakoby zadrhával. Tím jak chtěl něco rychle říct a nešlo mu to. Tak to mi dr. říkala, že je to normální a že je to věkem. Možná raději se poradit s dr. Ona ti určitě dá doporučení na logopedii a tam uvidíš. Budeš mít klid na dušičce. :-)

No to si myslím, že Tom dělá to samé chce něco honem říct a pak se zadrhne a jako by přemýšlí, jak to správně říci, ale dřív mluvil i složité věty a dobře, plynule, ale najednou prostě i u celkem jednoduchých vět se zadrhne, nebo řekne dvakrát tu samou slabiku, třeba jako kakam jedeme?? I u takhle jednoduché otázky se prostě zadrhne, tak nevím, asi budeme muset k doktorovi a uvidíme, ale děkuji za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.7.11 20:45

My jsme na tom stejně ve 28 měsících pár slov.A přitom má strašně rád knížky a když mu čteme,sám si tu knížku přinese aby jsme mu četli.Všemu rozumí co mu řeknu(kromě nočníku :mrgreen: ).Tchýně mě už posílala na logopedii,ale řekla jsem že máme čas,že se rozmluví.
Občas je to ale složitý se dorozumět,má záchvaty vzteku,když mu nerozumím. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.7.11 21:26

Ahoj,prvni holka mluvila po roce,druha ve 3 letech (ale vsechno rozumela),mela jen tu svoji rec,kluk mluvi od cca 2let a je fakt,ze bych byla nekdy rada za trochu klidu,mluvi porad,porad,porad :zed: .

• Citovat
  • Upravit
84
3.7.11 22:14

jednou budeš moc ráda vzpomínat na chvilky, kdy mlčel :-D Prvorozený mi taky dlouho nemluvil nebo teda hlavně ve větách, delši věty dělá až teď od 3 let. Do 3 let by se měl rozmluvit, pak už se to většinou začíná řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí