Kdy začít čistit zoubky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
10.4.10 12:33

První zoubek měl v 6 měsících, čistit jsme začali v osmi, rovnou kartáčkem, ale to bylo spíš jen takové hraní. Jsem mu ho dala do ruky a on si do něj kousal a tím čistil a já to pak jen došmrdlala :wink: . Od roka čistíme 2×denně, s Elmex pastou, ale malinko, jen aby tam byla ta chuť pasty a zvykl si na ni. U zubaře jsme byli v roce, máme zubařku se zaměřením na děti, takže v pohodě. Jasně, že ho neprohlížela jak dospělého, jen se podívala do pusiny, prstem spočítala zuby a vysvětlila čištění. Jo a byla jsem ráda, že je už někde zaregistrovaný taky proto, když si před měsícem urazil kus zubu, měli jsme hned kam jít a ne narychlo někoho shánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
10.4.10 12:53

my taky čistíme hned od objevení orvních zoubků. začali jsme čistě mokrým kartáčkem, později přidali dětskou pastu. nejdřív dostane kartáček klárka, která si ho požužlá )teď už teda poctivě čistí zoubky) a my jsme dočišťovali. to byl občas boj :-) jde opravdu o ten návyk, že se zuby pravidelně čistí. stejně je to se zubařkou. chodíme k ní od roka, ale je to vždycky o tom, že se Klárka povozí v křesle, otevře pusinku na zubařku a dostane obrázek :-) na první návštěvě právě vysvětlovala způsoby čištění zubů a jako první pastu fakt doporučuji dětský elmex. chodíme pravidelně 2× do roka (vždy celá rodina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
10.4.10 12:53

tak matyáš má stále jen dvojky dole…jinak nic…tak čistíme zatím bez pasty večer ve vaně…
A k zubařce na roce taky nejdem,se dvěma zubama.....počkáme,až jich bude víc.
jdu sama v květnu,tak se s ní domluvím.
jinak zubní průkaz máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
10.4.10 14:17

čištění zoubků

Ahoj,
já jsem začala čistit prstovým od 3 měsíců a jenom bez pasty, 2× denně. Ted je Ondrovi 5 měs.
Alespon si zvykne na to už od mala.
Mám ještě dceru, 15 let. Když šla do školky, byla mezi 3 dětičkama, který si zuby vyčistili. To tam bylo 25 dětí. HRŮZA!!! :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
10.4.10 15:02

My čistíme od prvního zoubku - tj. cca od 10. měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.4.10 16:37

Ahoj,my začali čistit od prvního zoubku,a hned kartáčkem,dětský měkoučký a pastu používám perličku.Dávám jen trošku,ještě neumí plivat,ale máme 21 měsíců a čistí si sám a rád,nemám problém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
11.4.10 14:06

Ahojky tak my máme 7 zoubků 10 měsíců a zatím stále přetírám žínkou ráno a večer a už jsme koupili kartáček tak si na něj zvyká a pastu nepoužíváme ale taky můžu už koupit a to od ALmexu dětskou a nebo gel s bylinkama tahle dvě pasty se nevyplachují dětem a můžou je polknout dokonce pomáhají od bolesti bříška … tak radila lékárnice a Magistra a zubaři chtějí děti n aprohlídku až když se s nima dá spolupracovat dokud nespolupracuje naše zubařka nás nechce a to samé je i u holiče dokud dítko nespolupracuje je to zbytečné ho tam na silu držet i když mně ted tak napadá dítko nemusí spolupracovat ani ve 3 letech ale to je asi výchovou nevím někde jsem to četla každý říká něco jiného pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.