Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
První zoubek měl v 6 měsících, čistit jsme začali v osmi, rovnou kartáčkem, ale to bylo spíš jen takové hraní. Jsem mu ho dala do ruky a on si do něj kousal a tím čistil a já to pak jen došmrdlala
. Od roka čistíme 2×denně, s Elmex pastou, ale malinko, jen aby tam byla ta chuť pasty a zvykl si na ni. U zubaře jsme byli v roce, máme zubařku se zaměřením na děti, takže v pohodě. Jasně, že ho neprohlížela jak dospělého, jen se podívala do pusiny, prstem spočítala zuby a vysvětlila čištění. Jo a byla jsem ráda, že je už někde zaregistrovaný taky proto, když si před měsícem urazil kus zubu, měli jsme hned kam jít a ne narychlo někoho shánět.
my taky čistíme hned od objevení orvních zoubků. začali jsme čistě mokrým kartáčkem, později přidali dětskou pastu. nejdřív dostane kartáček klárka, která si ho požužlá )teď už teda poctivě čistí zoubky) a my jsme dočišťovali. to byl občas boj
jde opravdu o ten návyk, že se zuby pravidelně čistí. stejně je to se zubařkou. chodíme k ní od roka, ale je to vždycky o tom, že se Klárka povozí v křesle, otevře pusinku na zubařku a dostane obrázek
na první návštěvě právě vysvětlovala způsoby čištění zubů a jako první pastu fakt doporučuji dětský elmex. chodíme pravidelně 2× do roka (vždy celá rodina).
tak matyáš má stále jen dvojky dole…jinak nic…tak čistíme zatím bez pasty večer ve vaně…
A k zubařce na roce taky nejdem,se dvěma zubama.....počkáme,až jich bude víc.
jdu sama v květnu,tak se s ní domluvím.
jinak zubní průkaz máme…
Ahoj,
já jsem začala čistit prstovým od 3 měsíců a jenom bez pasty, 2× denně. Ted je Ondrovi 5 měs.
Alespon si zvykne na to už od mala.
Mám ještě dceru, 15 let. Když šla do školky, byla mezi 3 dětičkama, který si zuby vyčistili. To tam bylo 25 dětí. HRŮZA!!!
![]()
Ahoj,my začali čistit od prvního zoubku,a hned kartáčkem,dětský měkoučký a pastu používám perličku.Dávám jen trošku,ještě neumí plivat,ale máme 21 měsíců a čistí si sám a rád,nemám problém. ![]()
Ahojky tak my máme 7 zoubků 10 měsíců a zatím stále přetírám žínkou ráno a večer a už jsme koupili kartáček tak si na něj zvyká a pastu nepoužíváme ale taky můžu už koupit a to od ALmexu dětskou a nebo gel s bylinkama tahle dvě pasty se nevyplachují dětem a můžou je polknout dokonce pomáhají od bolesti bříška … tak radila lékárnice a Magistra a zubaři chtějí děti n aprohlídku až když se s nima dá spolupracovat dokud nespolupracuje naše zubařka nás nechce a to samé je i u holiče dokud dítko nespolupracuje je to zbytečné ho tam na silu držet i když mně ted tak napadá dítko nemusí spolupracovat ani ve 3 letech ale to je asi výchovou nevím někde jsem to četla každý říká něco jiného pa pa