Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme dovolenou na létou koupenou už od loňského listopadu (s pojištěním storna kvůli nemoci). Potřebuji kompletně rozplánovat prázdniny dětem, také se musíme domluvit a prostřídat v práci. A navíc jsme 4 a dítka dost velká, takže nabídka je omezená (a my zmlsaní
). V době, kdy jsme měli jdeno dítě do 2 let, tak jsme klidně čekali i na nabídku last minute. Tam je ale omezená nabídka, nemusí být k dispozici ubytování nebo letenky. Ale pro dva lidi a malým děckem se to dá sehnat, pokud je vám jedno, jaká to bude destinace. Začni nyní tím, že vyřídíš cestovní doklady. A zbytek je na Vás…
@annie115 píše:
Ahoj holky,
v létě bychom se s manželem a prckem rádi podívali k moři. Manžel tedy chce jet až v září po sezoně, takže to nejspíš nebude v létě, ale až v to září. Mám pocit, že už bychom to měli začít zařizovat, abychom vše stihli. Manžel má však stále času dost. Co si o tom myslíte? Mám strach, abychom něco neprošvihli. Navíc v září nebude už všude teplo, tak o to spíš by to chtělo začít zařizovat už teď, aspoň dle mého názoru.
A ještě, jakou destinaci byste nám na září doporučili? Já si představuji nějaký jihořecký ostrov, jako třeba Kréta či Rhodos. Nevím však, zda se na tom doma shodnem.
Předem moc děkuji za odpovědi a hlavně budu ráda, pokud mě uklidníte, že zbytečně plaším a čas na zařízení dovolené ještě je.
Klidně až tak v červnu. Já domlouvám většinou tři měsíce dopředu. A myslím si že pokud poletíte s cestovkou, ta vám vše zařídí tak se nemusíte o nic starat a času je fůra.
@Ernais píše:
Vid, taky to moc nechapu. Do leta se toho muze tolik prihodit a co ja vim, co bude v zari?Takhle si reknes OK za 14 dni nemame zadne plany, koupi se zajezd a vyreseno. Kdyz mas platny doklady a rozumnou domluvu v praci, tak neni potreba to hrotit driv.
No přesně tak. Já ani v únoru nemám většinou nějakou představu kdy a jak budu mít čas atd. Zase na poslední chvíli se mi to taky optimální nezdá. Takže pro mě ideálně tři měsíce dopředu. Ale muž je stresman a kupoval zájezd po Čechách na září už v lednu. Chytli jsme se kvůli tomu samozřejmě. Já namítla že nevím co bude a že šílí zbytečně brzy a on zas že pak už to nemusí být volné a bla bla bla…
@Švédka87 hele ale já tvého muže chápu, mám to stejně. Dovolenou na říjen na termín podzimních prázdnin kupuji klidně v tom březnu či dubnu… Prostě si chci vybrat z co nejširší nabídky. A teď jsem třeba koukala na jeden náš oblíbený hotel na termín v říjnu a z velkého počtu rodinných pokojů mají volné už jen 2. Takže tak…